21

2.1K 157 17
                                    

Stay The Night


''Sigurno je! Razmaknite se!'' Snažan udarac pogodi moja prsa i duboko udahnem. Pokušam otvoriti oči ali ne mogu.

''Imamo puls! Pojačaj dovod kisika!'' Ne znam što se događa, sve je crno i sve što uspijevam čuti je glas muškarca koji mi dira vrat. Svakim udisajem oštra bol mi prođe glavom. Pokušam ponovno otvoriti oči ali ne mogu. 

''Koliko još do bolnice?'' Glas istog muškarca me prepadne. Bolnica? Vode me u bolnicu? Što mi se događa? Osjetim kako ostajem bez zraka i potrudim se što dublje udahnuti zrak i kako to napravim oštra bol u glavi me odsječe od okoline u kojoj se nalazim.

___________________________________________________________

Izlazim iz automobila i trčećim korakom ulazim u bolnicu te stajem kod šaltera za kojim su sjedile dvije medicinske sestre. Jedna od njih me začuđeno pogledala.

''Na kojem je odjelu Becka Gillard?!'' Brzo dišem i postajem sve nemirniji dok me sestra začuđeno promatra ne govoreći ništa. Prepoznala me. Trebala joj je gotovo minuta da dođe sebi.

''Gospođica Gillard je trenutno u operacijskoj sali na kirurgijskom odjelu.''

''Hvala!'' Potrčim prema stepenicama i uspem se na drugi kat gdje je kirurgija. Zaustavim prvu sestru koja je naišla i pitam je za Becku. Pokaže mi vrata gdje je ali kaže kako ne smijem unutra. Zahvalim se i sjednem na stolicu najbližu vratima sale u kojoj je ona trenutno.  

Lice mi je u dlanovima dok nervozno lupkam desnim stopalom po podu. Par puta naglo ustanem sa razlogom koji niti sam ne mogu razumjeti i borim se protiv želje da uđem u tu operacijsku salu i budem pored Becke. 

Pored Becke koja je užasno tvrdoglavo, nježno, opako ali predivno biće. Mrzim kada mi proturječi ali volim kada mi se nasmiješi iako to radi iz ironije. Volim kako misli da je ne vidim kada me promatra sa zamišljenim pogledom. Volim način na koji mi prolazi svojim prstima kroz kosu i pokušava biti što nježnija jer misli da će me povrijediti. 

Muka mi je kada je vidim da ništa ne jede, da konstantno vježba u cilju da smršavi, u cilju da bude privlačnija muškom pogledu. Bezbroj puta sam rekao Lou da joj kroz razgovor kaže kako ne treba gubiti na kilaži da nije potrebno i svaki puta kada bi joj to rekla, Becka bi rekla kako joj fali još samo malo do željenog cilja. U tim trenucima sam poželio otići do nje i glasno joj u facu reći kako je jebeno sexy i da prekine sa tim glupostima sa mršavljenjem, ako me nešto može razljutiti do krajnjih granica to je da čujem kako netko nije zadovoljan svojim izgledom iako izgleda prokleto dobro. 

U razmišljanju me prekine poruka na mobitelu. 

''Harry što se događa sa Beckom??!!!'' kao i uvijek Niall je bio prvi kojemu je zabrinutost preuzela misli. 

''Operiraju je, to je sve što znam.'' Napišem i pritisnem send. 

Tako je tmurno u ovom hodniku. Mrzim miris bolnice, plave zidove i sivi pod u koji neprestano gledam od kako sam ovdje. Postalo je hladnije. Osluškivao sam svaki zvuk, čekao da netko više izađe iz te proklete sale da barem nešto saznam. Nakon dugo vremena iskreno i cijelim srcem sam se molio Bogu. Prvo sam se ispričao za sve loše što sam napravio, a zatim se molio za Becku. Rekao sam Mu koliko mi je zapravo stalo do nje, koliko sam ju zavolio u tako kratkom vremenu, obećao Mu da više ne ću igrati igrice sa njom, da ću ovog puta biti iskren i odmah priječi na stvar. 

Škripa vrata uhvati moj pogled i istog trena sam bio na nogama i hodao prema Becki koja je ležala na krevetu, glavom zamotanom u zavoje, iglama zabodenim u njene vene i aparatima priključenim za njeno tijelo koje je polako udisalo i izdisalo. 

HairdresserTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang