8

2.1K 130 10
                                    

Reload 

Teškog daha i umorna utrčim u stan, brzo za sobom zaključavajući bravu ulaznih vrata. Torbu bacim pored ormarića za cipele u hodniku, te otiđem pod tuš. 

Stojim pred zrcalom i promatram svoje tijelo. Prošlo je tri dana od kako sam na dijeti. Sa smiješkom gledam svoj trbuh i svoje noge jer znam da će ubrzo svo ovo masno tkivo nestati. Tada me dečki neće zaobilaziti u širokom luku. Možda doživim i svoj prvi spoj. Nadam se. U razmišljanju me prekine zvuk nove poruke. Bez pretjerane žurbe dođem do torbe i izvadim mobitel i pogled poruku. 

Neznanac.

''Zašto mi ne odgovaraš?'' Držeći mobitel u ruci dođem do hladnjaka, izvadim bočicu hladne mineralne vode i sjednem na sofu. Otpijem par gutljaja vode i napišem poruku.

''Ne znam...možda si me prestrašio posljednjom porukom?'' Odlučno pritisnem ''pošalji'' te upalim TV. Reportaža o novoj turneji One Directiona, press konferencija još nije niti bila, ali već imaju većinu informacija. Jer sam već upoznata sa svim detaljima, odlučim prebaciti na MTV. Vječni program mog TV-a. Da postoji game show u pogađanju svega što se tiče muzike, vjerojatno bi rasturila. 

Nova twitter obavijest. 

''Kako si uspjela dobiti 5/5? @OneDirection ?'' Tek tada primijetim kako me i Zayn na posljetku followao. Tisuće osoba mi piše twittove sličnih riječi, a ja se borim sa time da im sve kažem. 

''Izgleda da je moj sretni tjedan!'' Je sve što na kraju napišem. ''Ali zapravo radim sa njima! Dobila sam najbolji posao na svijetu! Pomoćnica sam Lou Teasdale! Dečki su savršeni!'' Da sam to napisala, vjerojatno bi mi bilo puno lakše. Mrzim ovu šutnju o mom poslu. Koja je svrha? Kad-tad će se saznati. Mrzim umišljene poslovne ljude koji sastavljaju glupe ugovore.

''Napravio sam to? Stvarno mi je žao. Ne bih volio vidjeti tvoje lice drugačijeg raspoloženja, osim sa tvojim prekrasnim osmijehom.'' Nesvijesno preokrenem očima. Tko god ovo bio, postao je dosadan.

''Reci mi tko si, inače prekidam ovaj razgovor! Još uvijek postoji opcija ''block'', u slučaju da si zaboravio.'' Razdraženo bacim mobitel na drugi kraj sofe, te otpijem još mineralne vode. Ustanem i odem do torbe u hodnik, vadeći popis mojih posjeta teretani, te mog dnevnog menia. Pokušala sam nagovoriti Jamesa da izbaci ribu sa tog popisa, no nije htio popustiti. Rekao je kako moram jesti ribu htjela ili ne htjela. Navodno je puna minerala i ostalih sranja, koja meni i nisu bitna kada se priča o ribi. Odvratna je. Meni barem. Ne konzumiram je cijeli svoj život. Sada moram. Sranje. 

Mobitel mi zazvoni i brzo otrčim do sofe. Kroz misli mi je prošlo kako sam posljednjom porukom neznanca natjerala da me nazove i da mi kaže tko je, no kada pogledam mobitel vidim Jamesovo ime na ekranu. Duboko udahnem kako ne bi primjetio da sam trčala do mobitela.

''Halo?'' Glas mi je donekle normalan, i pokušavam ne zvučati uzbuđeno jer me on zove.

''Hej Becka! Drago mi je što si se javila. Zovem te jer sam se sjetio nečega.'' Glas mu je dubok, senzualan i privlačan. Zamišljam ga kako vjerojatno leži na svojoj sofi ili možda u fotelji, ali i sa prekrasnim osmijehom na licu. 

''Da? Pa reci, ja pozorno slušam!'' Nasmijem se kratko, tek toliko da mu dam do znanja da sam dobrog raspoloženja. 

''Riješio sam tvoj problem sa ribom, imam savršen plan kako te priviknuti na njen okus!'' Nesigurno uzdahnem i kažem mu neka nastavi pričati. 

''Odvesti ću te na večeru, u obližnji riblji restoran i ondje ćeš probati najfiniju ribu na svijetu! Nažalost, postoji jedna negativna stvar.'' Čujem kako je tužno uzdahnuo i poželim se nasmijati, ali ne napravim to.

''Ajme, pa što je to?'' Pravim se da sam zabrinuta iako vjerojatno kuži da pucam od smijeha.

''Ne možeš reći ne. Teška ti srca to govorim, određeno je da moraš ići.'' Zadovoljno se nasmiješim dok sjedam na sofu. Možda i ne bi bila loša stvar otići na tu večeru. 

''Uredu, pristajem, sa velikom mukom naravno. A ako mi bude loše od ribe, tebe ću okriviti!'' Nasmijem se i osjetim kako mi se obrazi žare. 

''Sutra, srijeda, u 20 sati budi spremna, pokupiti ću te ispred tvog stana, samo mi javi gdje točno živiš, vidimo se Becka. Slatki snovi!'' Kratko odgovorim sa ''ok'' i poklopim. Osmijeh mi ne silazi sa lica dok razmišljam o večeri koja će se sutra dogoditi. Doživjeti ću svoj prvi spoj u svojoj dvadesetoj godini. Nije sve tako loše zar ne? Ne nije. Utipkam mu svoju adresu i pošaljem je porukom. 

Ton nove poruke odvrati me od emisije koja se upravo prikazuje na MTV-u. Neznanac je odlučio odgovoriti. 

''Ne mogu. Oprosti. Nemoj me staviti na block listu, obečajem ti da ću ti jednog dana prići, možda ne uskoro, ali jednom zasigurno.'' Koga on laže? Tko god bio, sada mi je došao na posljednji živac. Bez puno razmišljanja mu napišem odgovor.

''Oprosti, ali meni je ovo čista glupost. Uostalom netko mi je prišao prije tebe, žalim ali ja ne kanim čekati potpunog neznanca. Zbogom.'' Isključim TV i pokupim se u spavaću sobu. Odjenem široku majicu koja mi seže do koljena i legnem u krevet. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Upravo me otpilila zbog nekog drugog. Po prvi puta u životu, mene je cura otpilila. Podlo se nasmijem jer znam da će biti moja. Ona sada ne zna tko sam, ali ja dobro znam kakav utjecaj imam na nju. Koljena joj klecaju kada je pogledam. Ne skida pogled sa mene dok grizem svoju usnicu. Baš kao i sve ostale, to je obara sa nogu. Tko god taj lik bio, neće biti problem, jer će ona biti moja. 

HairdresserWhere stories live. Discover now