1

2.9K 129 6
                                    

New Job.

''Ovo je posljednji put da te pitamo ovo pitanje. Nisi zaludjeli fan koji samo pokušava biti pored svojih idola?'' Želudac mi se okrene na riječ zaludjeli. Upće ne kuže kako je to voljeti nekoga svim svojim bićem iako nisi u mogućnosti vidjeti ga ili upoznati. Tako mi je teško lagati o ovomu, još je gore jer zapravo lažem samu sebe. Dva smrtno ozbiljna lica me promatraju već dva sata. Stolica u kojoj sjedim već je postala neudobna. Par puta sam morala ustati i prešetati se po prostoriji. Tada su gledali moj izgled. Što je zapravo potpuno nebitno u mojoj profesiji.

''Ne, nisam. Kao što sam već rekla.'' Progutam ogromnu knedlu i duboko udahnem. Ovo je užasno pogrešno, ne bih trebala ostaviti Airlenu samu u njenom salonu. Srce joj je puklo kada sam joj javila kako danas neću doći na posao zbog novog razgovora za posao. Kako su mene uopće pronašli? Od tolikih mladih djevojaka koje bi rado bile pomoćnice jednoj od poznatijih frizerka, oni pronađu mene.

''Uredu. Hoćeš li još jednom molim te ustati i prošetati se po prostoriji?'' Jedan od muškaraca me upita. Ustanem i otiđem do prozora koji je bio na kraju prostorije. Kapljice kiše lagano putuju po staklu sve dok ne dotaknu dno prozorskog okna. Čujem ih kako šapuću i komentiraju me. Užasno mi je neugodno. Nikomu ne bi bilo ugodno kada bi im netko prigovarao na njihov izgled. Nisu bili toliko tihi. ''Ima par kila viška'' rekao je jedan od njih još na početku razgovora. ''Ali ima lijep osmijeh, i kosa joj je prekrasna.'' Rekao je drugi. Predstavili su se kao Jim i Ed. Nisam zapamtila koji je koji. ''Dečki gledaju tijelo žene, osmijeh joj u ovom slučaju nikako ne može pomoći.'' Odmah sam uklonila osmijeh sa moga lica, došlo mi je da zaplaćem. Znala sam na što ciljaju. Htjeli su djevojku sa kojom niti jedan član banda ne bi htio imati nešto. Kako se ćini, bila sam pun pogodak. Dečki ne vole cure sa par kila viška.

''Uredu, donijeli smo odluku.'' Kaže muškarac kada se vratim do moje stolice. Nisam sjela, ostala sam stajati. ''U ponejeljak u 07:00 sati budi pred ovom zgradom, netko će te pokupiti. Ništa ne moraš ponijeti sa sobom, sav pribor je osiguran.'' Dakle konaćno je. Dobila sam posao. Od ponedjeljka sam pomoćnica Lou Teasdale, slavnoj One Direction frizerki. 

HairdresserWhere stories live. Discover now