Capitolul 25- Acum e acum

3K 218 45
                                    


Auch. Asta a durut ca un pumnal infipt direct in inima. Imi pun o mana pe piept si inchid ochii, luand o gura mare de aer in incercarea de a ma calma.

"Liss, pot veni daca vrei. Nu trebuie sa induri asta singura. Ii pot explica si eu" imi spune Eric prin legatura, pe un ton vizibil suparat.

"Nu. Pot sa fac asta. Eu te-am pus sa deschizi usa si tot eu am aparut aproape dezbracata, fiindca tot eu mi-am uitat halatul in dormitor. Nu esti cu nimic vinovat, asadar nu e datoria ta de-ai explica"

"Of...Bine, dar doar ca sa stii, mi-a placut imaginea aceea cu tine. Imi va ramane intiparita in minte ceva vreme" chicoteste in gand, eu dandu-mi ochii peste cap.

Realizez ca Ivanna m-a privit ciudat pe parcursul acestei conversatii, asa ca ma hotarasc sa ii vorbesc fara balbaieli si sa ii spun adevarul.

Sau as putea sa o constrang, un gand isi face aparitia. Il alung instant, injurandu-ma pentru ca m-am gandit la asa ceva. Este o prietena si este nevinovata. Nu merita sa ii fie stearsa memoria ca si-a indeplinit sarcinea de a-mi aduce o tinuta.

- Iti voi spune adevarul, iar tu ma vei asculta cu atentie, fara sa pui intrebari in timp ce vorbesc, ii zic serioasa.

Fata incuviinteaza cu o expresie usor iritata dupa ce voia sa ma contrazica si, incrucisandu-si mainile la piept, ma indeamna sa continui printr-o inclinare a capului.

- In primul rand, sunt vampir, nu vrajitoare, insa Zeita m-a inzestrat cu haruri. Sigur ai auzit acest termen si pun pariu ca ai intalnit macar un vampir cu cel putin un har. Ei bine, eu am mai multe, dar nu ai voie sa spui nimanui, fiindca o parte din lumea vampireasca nu vrea sa accepte ca noi avem o Zeita, adica o femeie, care ne apara si pazeste. In al doilea rand, nu ti-a zis nimeni sa nu judeci o carte dupa coperta, Ivanna? Nu sunt o curva, ii spun cu scarba si venin in glas. Nu ma culc cu nimeni si chiar sunt... Nici nu stiu de ce it spun asta, nu iti datorez atat de multe explicatii, ci numai cele absolut necesare. De ceva timp am o relatie...relatie, cu printul Eric Tepes. Regele nu stie si nu va afla de la tine, pentru ca ar fi vai si amar atat de mine, o vampirita fara sange albastru, cat si pentru Eric si tine. Si nu, nu este o joaca si nimeni nu se foloseste de nimeni.  Am sentimente mult mai puternice decat ai putea crede pentru el si el este singurul barbat din viata mea. Nu, nu am mai avut nicio relatie cu vreunul dintre membrii familiei regale cu exceptia celor de prietenie, ii raspund la intrebarile nerostite, dar gandite.

Surprinsa, isi mijeste ochii la mine timp de cateva secunde, procesand probabil toate informatiile pe care i le-am oferit intr-un timp atat de scurt. Intre noi se lasa cateva momente de tacere, apoi vampirita deschide gura pentru a-mi adresa o intrebare.

- Deci... Voi sunteti impreuna? Adica formati un cuplu?

Cand imi departez buzele pentru a-i oferi un raspuns simplu, o adiere de vant imi ridica cateva suvite de par, in jurul taliei mele simtind mici scantei.

- Eric, soptesc cu un mic tremur, lasandu-mi capul pe umarul satenului.

- Da, suntem, afirma pe un ton plin de siguranta, apoi ma saruta cast pe buze, probabil in incercarea de a ma calma.

Simt cum muschii din intreg corpul mi se relaxeaza si imi dau seama ca eram foarte incordata, nici pe departe calma asa cum ma gandeam. Se pare ca lucrurile de acest gen ma afecteaza mai mult decat banuiam.

- Si am aprecia daca ai pastra discretia, pentru ca este o situatie...delicata pentru amandoi. Alte intrebari? spune cu un glas usor dur, eventual pentru a-si mentine autoritatea si pentru ca Ivanna sa nu uite cine ii vorbeste.

- N-nu, balmajeste dupa ce inghite in sec. Eu...Imi pare rau, Meliss...domnita. Chiar nu am stiut si...imi pare rau, repeta, face o plecaciune rapida si paraseste camera grabita, cu capul in jos.

Vampire and princess at 18 years oldWhere stories live. Discover now