Capitolul VI - partea a doua

5K 502 7
                                    

***

- Mă scuzaţi, domnişoară, dar mă puteţi ajuta cu o livrare? a întrebat-o Rose pe recepţionista care arăta foarte profesional de la recepţia Nordului.

După ce Lukas i-a părăsit noaptea trecută, Asher şi Rose s-au dus la o mică bodegă de pe Fremont, unde şi-au făcut cinste cu câteva băuturi.

Rose se afla într-un mare conflict cu sine. Şi-a blestemat impulsul stupid de a vedea ce cărţi avusese Vikingul. Nu s-ar fi aflat într-o situaţie atât de neplăcută dacă doar ar fi plecat şi ar fi rezistat tentaţiei de a afla ce mână avusese.

„A renunţat! El s-a retras! Nu este problema mea dacă a aruncat o cvintă majoră!" a încerca să se convingă.

Ştia, adânc în sufletul ei, că Lukas Halstein a lăsat-o să câştige, iar acest fapt o bulversa total, neştiind cum să procedeze. Se săturase el să se joace cu ea? A realizat cumva din senin că aducea mai multe probleme decât valora? L-a lovit, oare, într-un final că era doar o bucată de gunoi, iar reputaţia lui va fi marcată pentru totdeauna dacă avea să iasă la o întâlnire cu ea?

Rose se simţea spintecată. Era ofensată şi frustrată şi nu era sigură care era mai exact motivul. De ce îi păsa că Lukas Halstein se decisese să o lase în pace? Nu era asta ceea ce şi-a dorit de la bun început? Nu avea nici un răspuns.

Din senin, o cuprinsese dorinţa de a intra în amorţeală şi a nu mai simţi nimic. Asher mai comandase câteva beri şi în vreme ce el a băut moderat, deoarece trebuia să se ducă la muncă de dimineaţă, Rose a băut până de abia mai putea să meargă drept. Au oprit un taxi şi au ajuns acasă la trei dimineaţa. Asher, care avea o toleranţă mai mare, a făcut un duş rapid şi a început să sforăie înainte ca Rose să termine de ieşit de la duş. Aceasta putea să vadă strălucirea portocalie a soarelui de dimineaţă când a reusit să adoarmă, într-un sfârşit.

Când s-a trezit mai târziu, cândva la amiază cu o durere îngrozitoare de cap, Asher deja plecase. I-a lăsat un bileţel spunându-i că plecase la Il Capriccio să se întâlnească cu Alcee şi că spera că avea să treacă pe acolo înainte de cină.

Rose şi-a făcut o cană de cafea, luând două pastile pentru a-şi linişti durerea de cap şi mahmureala. Şi-a luat cana, ducându-se şi aşezându-se pe canapea, care avea încă cearceaful şi pătura pe care Asher le-a folosit noaptea trecută. A început să dea din picior, gândindu-se la ce avea să facă în legătură cu Lukas Halstein. Nu înţelegea deloc de ce nu putea să îl citească.

Era un nesimţit - de asta era sigură, dar era el cu adevărat răul întruchipat? Nu credea că era. Şi asta din cauză că a lăsat-o să câştige. S-a decis ce avea să facă în legătură cu acea problemă. Avea să îi dea banii înapoi, împreună cu cei o mie de dolari pe care i-a folosit pentru buy-in.

Înainte să se ducă la Paiza, câştigase deja trei mii de dolari. A pierdut în favoarea lui Lukas Halstein, iar asta a lăsat-o cu doar câteva mii. Avea să depună o mie pentru acel cămătar şi apoi să împartă restul de bani între ea şi Asher, înainte ca acesta să se întoarcă în Haughton.

Mintea i s-a întors înapoi la paradoxul care era Lukas Halstein. Tocmai atunci când credea că îi dăduse de capăt, el făcea ceva care o obliga să îşi schimbe opinia pe care şi-o făcuse despre caracterul său.

Ca în acea zi când venise la Il Capriccio. Fusese atât de sigură că acesta venise să o umilească sau să îi ordone Ariei să o dea afară, dar nu a făcut-o. În schimb, şi-a terminat mâncarea, până la ultima îmbucătură, lăsându-i chelneriţei un mare bacşiş. Sau ca noaptea trecută când ar fi putut foarte uşor să o bată, dar a decis să renunţe la joc ca ea să ia potul.

Mâna omului mortUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum