7🧡 BİR VARMIŞIN YOKMUŞU OLMA!

12.6K 719 249
                                    

Yemin ederim, ben bir seni yaşayacağım!

Bir sana yaşayacağım!

Reşat Nuri Güntekin


Ruhunu kadına vermeye hazır adam, aşkla dillendirdi isteğini.

Aşk giysin diyordu,imkansız olduğunu bile bile... Şimdi karşısındaki kadın, adamın aşkını giyip gelseydi... Ömrünü verirdi. Ömründe tek bir gün aşkı olarak görmeye razı!

Aysima duyduğu sözler karşısında titriyor, dudakları ağır bir çekilde aralanıp gözleri aynı ağırlıkta kısılırken sanki Devrim'e "öl be adam. İnsin kalbine!" diye naralar atıyordu! Öylesine zorluyor adamı bu saniyeler.

Kendini toplayan genç kız önce kendine kızıyor, ne saçma bir cümle kurdu diye! Gelinlik neydi..Ona neydi!

Susuyorlar karşılıklı... Aysima allanan yanaklarının sıcaklığını hissederken tekrar camekana döndüğünde bir an önce kaybolmayı diliyor.

Ve Devrim... Küçük sevdasının sesini duymaya hasret. Her bir duygu da çıkardığı ses tonuna dahi aynı ağırlıkta sevdalıyken bir de susuşunu seviyor. Nasıl güzel. Susuşu da apayrı güzel...

Bir bilse Aysima, ona deli bir adam var karşında, delirir. Bir bilse adamın sevdasının büyüklüğünü,çıldırır!

"Eee tren nerde gençler? "

Aysima duyduğu sesle irkilip Nur'a döndüğünde," Hı? " diyebiliyor anca afallayan bir ses tonu ile.

Devrim anlayınca dudağının kenarı kıvrıldı. Bir elini ensesine götürüp kaşırken eğiyor başını.

Nur sırıtarak Aysima'nın sırtına yavaşça vurdu," Yok bir şey cane, sen anlayana kadar at üsküdarı kuşatır diyorum. " dediğin de bu defa Devrim, Nur'un at kuyruğu yapmış olduğu saçlarını tutup geriye çekerken," Çok konuşma, o ata seni ezdirmiyim, " diyor dönüp Aysima'ya göz kırparak.
Bu defa gülen Aysima olunca Devrim'in gününe güneş doğuyor.

-------

Yemek yedikten sonra önce ayarladıkları kına kıyafetlerini ve gelinliği alarak eve geçiyorlar. Önden bıraktıkları Yasemin ve Giray ardından kendi sokaklarına geldiklerinde hep beraber inerken, Nur koştura koştura, "Kaçıyorum ben. Babamın maaş günü. Gidip gaspedeyim. " dediğin de herkes kahkaha atıyor. Zehra sultan Aysima'ya dönüp, " Evlendireceğiz zillinin yaptığına bak. Vallaha acıyorum bunu alana. "diyip başını sallarken Aysima tebessüm ediyor
" Kolaysa ona söyle hele Zehra sultan, " dediğin de kahkaha atan kadın başını sallayıp," aman aman, uğraşamam bu dilbaz zilliyle güzel kızım. Tansiyonum var benim. " diyor.

Aysima tekrar kısık bir kahkaha attığında Devrim gözlerini çekmeden bakıyor. Gülmek, inci dişlerini sergilemek... nasıl böyle güzel olabilir diye düşünüyor. Kalbi öyle büyük bir gümbürtü ile atıyor ki, adamlığına küfür etmesi gerekirken Aysima ile gurur duyuyor kalbini böyle attırdığı için.

Güzel seviyor velhasıl... Adamın sevdası da gün geçtikçe güzelleştiriyor küçük kadını...

" Konuşamadık sabah Aysima'm. Çağır ananı gel çay içelim. Börek de yapmıştım. "

Zehra sultanın sözleri ile Aysima ışıkları yanan oturma odasına baktı yüzünü buruşturarak. " Bir gün babam atacak bizi evden. " gülmeye başlayınca Zehra sultan yüzünü asıyor. " Aman kurban olsun size. Neyse siz çıkın Devrim'le, börek tezgahta sen ısıt ben gidip alıp geleyim ananı. Baban birşey demesin. "

TUTSAKWo Geschichten leben. Entdecke jetzt