14.

716 67 9
                                    

Možná si myslíte, že to Nora vzdala. Že se rozhodla na Arthura zapomenout, najít si přítele, práci, možná si později založit rodinu a žít poklidný život. To byste se ale strašlivě spletli. Už od chvíle kdy ji poslali do onoho nervového sanatoria se jí v hlavě začal rodit plán. A čím déle tam byla, tím se její plán jevil možnějším a chytřejším. Musí se vrátit do toho hradu.

Přesně tato slova jí probíhala hlavou, když se jednoho rána probudila a zjistila, že je konec jejího nedobrovolného pobytu v této léčebně.

"Takže slečno, tady máte doklady a vaše osobní věci."

Usmála se jedna z dohlížejících sester a podala Noře peněženku. Ta ji přijala, poděkovala, ale myšlenkami byla někde jinde. Následně se otočila na podpatku a odešla hlavními dveřmi. Po dvou hodinách už seděla doma u svého počítače a věděla naprosto přesně co bude dělat. Zapnula ho, rozjela prohlížeč a začala hledat. Položila prsty na klávesnici a zadala:

Jak zlomit kletbu

Vyjelo jí několik odkazů církevních stránek a pár stránek pošuků, kteří si myslí že jsou nové převtělení Merlina. Všechny je poctivě přečetla, ale nikde nenašla to, co potřebovala. Povzdychla si, prsty prohrábla vlasy a zadívala se ven z okna. Potřebovala se zeptat nějak jinak, tak aby našla řešení svého, tedy spíš Arthurova problému.

Nesmrtelnost

To jí taky moc nepomohlo. Krom toho, že zjistila, že se tak jmenuje jakási kniha a že Wikipedie tvrdí, že je dosáhnutí nesmrtelnosti nemožné tam nebylo celkem nic.

Jak se stát nesmrtelným

Nic. Jen samé žvásty.

Kletba nesmrtelnost

Ani tahle slovní kombinace nepřinesla žádný výsledek. Nora už pomalu ztrácela veškerou naději, když tu ji napadlo ještě něco.

Oldwoodská čarodějnice

"Bingo!"

Křikla a trochu povyskočila. Konečně jí to začínalo trochu jít. Hned první odkaz byl výhra. Byla to stránka, nebo spíš blog jakési studentky historie, která se o onu oblast zajímala. To, co se tam Nora dočetla jí konečně otevřelo oči.

Georgina, nebo také Oldwoodská čarodějnice je jednou z nejdůležitějších postav v pověstech této oblasti. Prý bydlela v lesích okolo Oldwoodského hradu a od nepaměti žila ve sváru se šlechtickým rodem, který ovládal panství. Podle legend byla nesmrtelná a měla na svědomí smrt mnoha příslušníků rodu. Prý se ji dá porazit pouze pomocí meče z jedné ze starších legend. Ten se má nacházet v jedné z jeskyní v Severních horách. Mapa v příloze.

Nora se usmála a zvedla pohled od obrazovky. Původní plán vypadal jinak, ale i ten nový byl docela slušný. Vstala se židle a zapnula tiskárnu, musela si vytisknout tu mapu.

"Tak fajn. Teď už se budu muset jenom dostat do toho zatraceného hradu. Ale jak, když je to hrad a ty jsou připravené na to, aby se do nich nikdo nedostal."

Pak se zarazila a začala se nahlas smát.

"No samozřejmě!"

Prohrábla si vlasy a sáhla po mobilu.

"Oh, Arthure, udělal si jednu zásadní chybu."

Usmívala se jako sluníčko a přitom doslova tančila po pokoji.

"Jídlo."

Pak si sedla zpět k počítači a začala hledat něco trochu jiného.

"Takže teď budu potřebovat mapy. Bože, právě mě pustili z blázince a já pořád mluvím sama pro sebe."

Znovu se zasmála a otočila se na židli. Ten plán neměl chybu.

Dobře. Víte jaký má Nora plán? :D Tušíte?

Last lovers (CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat