Hoofdstuk 42

268 10 3
                                    

Vandaag was de begrafenis van Jennifer... Ik zag er heek erg tegen op want nu ga ik haar echt verliezen... Ik haalde mijn rouwpak uit de kast en trok hem aan.

De laaste keer dat ik die heb gedragen was bij mijn oma's begrafenis 2 jaar geleden.

Dioni,Jai,Kaj en Cassius zouden ook komen. Cassius en Dioni zouden mij op komen halen met de auto van Dioni. Ik keek nog een keer in de spiegel en liep naar benedn.

"Je ziet er goed uit Samuel" zei mijn moeder en glimlachte. Me moeder kan niet komen omdat ze moet werken en mijn vader kan ook niet.

"Dankje mam" de bek ging en ik zag Dioni en Cassius staan. "Klaar voor?" Vroeg Cassius.

"Ehm denk het... Nee wacht het papiertje!" Ik liep weer naar binenn en pakte het papiertje met de tekst erop wat ik zou voordragen bij de begrafenis.

Daarna stapte ik in de auto en we reden naar de bergraafplaats. Binnen stond de kist al klaar met allemaal bloemen ik zag de familie van Jennifer al zitten in de zaal. Ik zag Kaj en Jai verderop zitten en we liepen er naar toe.

"Hee Sam gaat het?" Vroeg Kaj "ja gaat wel.." Zei ik alleen maar. De begrafenis begon en ik moest als eerst mijn speach houden. Ik liep naar voren en ging achter de microfoon staan.

"Dat meisje die hier nu niet meer is was mijn vrienin. Ze was bijzonder voor mij, mijn alles eigelijk. Ze toverde altijd een lach op mijn gezicht als het minder ging met mij. Ik besloot op een gegeven moment met 4 toffe vrienden van mij een band te beginnen. Ze was zo enthausiast dat het me zoveel moed gaf om dit voor haar te doen. Alleen op een avond kreeg ze nare berichten op Twitter door fans van mij die zeiden dat ze moest oprotten en van mij moesten afblijven. Jennifer was bang en verdrietig. Ze vertelde dit aan mij alleen ik zei iets waar ik spijt van had ik zei namelijk niks van aantrekken. Maar ik besefte toen niet dat het zoveel invloed op haar had... Ze was boos op mij en wilde bijna dat het over was. Maar ze zei dat ze te veel van mij hield en ze bleef bij mij maar opeens kreeg ze een heftige pijn in haar hoofd en voor ik het wist lag ze in het ziekenhuis ze werd wakker maar bleek kanker te hebben.. Ik schrok zo erg. Maar ze was sterk, elke gemo verzwakte haar maar ze bleef alrijd zeggen dat ze van mij hield. Ik kreeg ook hellas te horen dat ze dood zou gaan. Ik nam haar mee naar Miami naar het concert van Selena en ik zong daar voor haar een lied en ze was zo gelukkig. Ik zag haar voor het eerst sinds maanden weer gelukkig. Hierna volgde een zware nacht weer in nederland en zelfs in het ziekenhuis toen ze weer wakrer werd en voor ze stierf zei ze 'ik hou van je' en dat zal ik dan ook nooit vergeten."

Ik las de speach wel met moeite voor en kreeg tranen. Na de speach wilde de volgende maar ik zei "ik ben nog niet klaar ik heb nog iets speciaals voor Jennifer, jongens komen jullie even" Kaj,Dioni,Cassius en Jai stonden verbaasd op en liepen naar mij toe. Ik fluisterde "jongens ik wil ik laat je los doen voor Jennifer" "maar Sam je mag helmaal niet zingen" zei Jai met een verbaasde blik.

"Ik weet het Jai maar dit is mijn enige kans" de jongens knikte en we begonnen.

"Deze is speciaal voor jou lieve Jenn" en ik begon met zingen

"Soms voelt het als een film maar ik weet niet wie ik speel dus ik zet maar een masker op en lach er rustig mee. Jij zegt dat het beter wordt hou vol het komt echt goed. Maar onder tussen weet je niet niet hoe het voor mij voelt. Je weet niet een waarom en niet eens meer hoe laaang ik hoopvol en geduldig bleef omdat het werd verlangt. Jij laat niets echt los wil meer, word tijd dat ik me keer"

"Nu laat ik je los nu laat ik je looooos nu laat ik je los ja nu laat ik je looooooss"

Na het liedje begon iedeeen te klappen en we gingen zitten. Het gaf me eeb goed gevoel dat ik het gewoon had gedaan! Na de begrafenis kwamen de jongens naar me toe. "Sam je kon echt geweldig zingen! Waarom mag het niet meer!" "Ik weet het niet het mag gewoon niet..." Ze keken me verbaasd aan. "Maar een dokter moet toch een conclusie hebben hiervoor! We moeten dit uitzoeken!" Zei Jai. "Hoe dan?" Vroeg ik verbaasd.

Love or Life ft Samuel LeijtenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu