Hoofdstuk 10

79 20 11
                                    

"Bedankt!"

"Bedankt voor wat?" Ik kijk Jordy aan met een glimlach. Hij houdt een Intersport tas in zijn linkerhand. Zijn voetbalschoenen zijn echt onwijs gaaf.

"Voor je gezelschap. Zonder jou had ik nooit zulke mooie voetbalschoenen kunnen vinden," lacht hij en dit keer lachen zijn echt ogen mee. Dat is de eerste keer dat ik Jordy's ogen echt mooi vind.

"Graag gedaan."

Ik loop naar het grote gebouw waar mijn appartement zich bevindt op de derde etage en hoor de voetstappen van Jordy mij achterna komen. Langzaam draai ik me om en mijn ogen ontmoeten die van Jordy. Ze stralen helemaal en zijn glimlach groeit.

Hij buigt zich voorover en geeft mij een kus op mijn voorhoofd, nog een kus op mijn wang en daarna een in mijn mondhoek. Zijn lippen voelen zacht tegen mijn huid aan en ik voel mijn hoofd rood worden. Met zijn vrije hand streelt hij over mijn arm heen en ik ga iets dichter bij hem staan.

Er is iets speciaals aan Jordy wat ik nog niet helemaal kan plaatsen. Hij heeft iets over zich heen, iets geweldigs. Hij is altijd vrolijk, altijd in de stemming en hij is zorgzaam. Net zoals Harry, eigenlijk.

Voordat ik na kan denken voel ik Jordy's zachte lippen op de mijne. Ik open mijn lippen iets en ontvang zijn tong met plezier. Ik sla mijn armen om zijn nek heen en trek aan zijn kleine haartjes. Jordy laat zijn tas vallen en slaat zijn armen om mijn middel heen. Dit is zo slecht, maar het voelt zo goed.

Jordy maakt zich langzaam van me los. "Je hebt een vriend."

Ik trek mijn wenkbrauwen op. "Jij begon."

"Jij ging erin mee," verdedigt Jordy zichzelf.

"Weet ik," mompel ik. "Dit is helemaal niet goed," lach ik.

"Dus je vindt het leuk om je vriend te bedriegen?"

"Wat? Nee! Sorry, ik..."

"Het is oké," Jordy lacht nu ook en ik voel mezelf meteen een stuk gemakkelijker. Het is inderdaad slecht wat ik aan het doen ben, en het ergste is dat ik het zelf weet dat ik slecht bezig ben.

Mijn hoofd leg ik tegen zijn borstkas aan en ik ruik zijn aftershave. Het ruikt lekker.

"Je ruikt lekker," fluister ik.

"April, je hebt een vriend," stamelt Jordy.

"Weet ik."

"Waar ben je mee bezig?"

"Weet ik niet," zeg ik uiteindelijk, het is waar. Ik weet niet waar ik mee bezig ben, mijn lichaam doet iets heel anders dan wat ik zelf wil. Ik sluit mijn ogen om even helder na te denken.

'Maar waarom gaan jij en papa dan uit elkaar?' Ik kijk mama bezorgd aan.

'Papa is stout geweest,' zegt mam. Ik rol met mijn ogen. 'Hoezo stout? Wat is stout voor de grote mensen wereld? Mam ik ben geen 10 meer, ik ben 15 om precies te zijn, je kan het me echt wel vertellen.'

'Goed, goed.' Mijn moeder lacht en wrijft met haar duim langs mijn slaap. 'Je vader heeft een andere vrouw gezoend.'

'Alleen gezoend?'

Ik zie mijn moeder slikken. 'Je vader is met een andere vrouw naar bed gegaan, lieverd. Hij heeft mij bedrogen.'

'Maar ik dacht dat jij...' stamel ik.

'Ja, dat klopt. Ik heb inderdaad een oogje op iemand anders, maar daarvoor was je vader al naar bed geweest met een andere vrouw, misschien is het ook maar beter zo. We zijn nou eenmaal niet voor elkaar gemaakt, ons lot ligt voor ons allebei ergens anders.'

"Dit moet stoppen," zeg ik.

"Nog niet loslaten," mompelt Jordy tegen mijn schouder aan. Zijn grip om lijn lichaam wordt sterker. Ik krijg het gevoel dat ik bijna in hem sta. "Jij ruikt ook lekker."

Ik mompel iets onverstaanbaars en zet een stap achteruit. "Wil je mee naar boven?"

*-*

"Dit is echt een typisch appartement voor jou," lacht Jordy terwijl hij allerlei foto's bekijkt. "Wie is dit?" Hij kijkt naar een foto van Stacey en mij. Het was op haar achttiende verjaardag en volgens mij ben ik nog nooit zo dronken geweest als die avond.

"Stacey, mijn beste vriendin."

"Waar je ruzie mee hebt?" Jordy draait zijn lichaam bij en kijkt me aan.

"Jep," lach ik ongemakkelijk. "Maar ze blijft mijn beste vriendin."

"Is dit Harry?" Jordy pakt een andere foto op van de kast. Het is al een oude foto van ons twee. We hadden toen nog geen relatie met elkaar. Ik heb mijn armen om zijn schouders heen geslagen en met een brede glimlach kijken we allebei in de camera. Het was een van onze eerste dates. "Hij ziet er goed uit," stamelt hij.

"Ja," zeg ik. "Wat te drinken?"

Jordy schudt met zijn hoofd. "Het is beter als we ons klaarmaken voordat we naar mijn vader gaan."

Een nieuw gevoel van angst nestelt zich in mijn maag. Wat als hij mij ook niet gelooft?

*-*

"April, wat brengt jou hi-," Onno stopt met praten als hij zijn zoon binnen ziet lopen. "Jordy." Zijn ogen schieten van Jordy naar mij.

"Hoi pap." Ongemakkelijk loopt Jordy het kantoor binnen van zijn vader, hij pakt mijn hand en sleept mij uit de deuropening.

"Wat fijn je te zien. Ga zitten, alsjeblieft." Onno wijst naar de twee stoelen voor zijn bureau.

Je kan zeggen dat hij niet echt georganiseerd is. Overal liggen mappen open geslagen, zijn haar zit warrig door elkaar en hij tikt met zijn pen op tafel. Papiertjes liggen op de grond als propjes gefrummeld en op zijn bureau liggen allerlei documenten door elkaar heen gegooid.

"April wil graag iets kwijt." Jordy kijkt mijn kant uit en pakt mijn hand vast.

Wil ik dat? Wil ik echt Bert verraden door Onno te vertellen dat mijn moeder en hij ruzie hadden vlak voor haar dood? Waarom kan ik het hoofdstuk niet gewoon afsluiten en verdergaan, zoals iedere normale tiener.

"Ik..." stamel ik. Ik frummel aan de onderkant van mijn blouse. "Ik zou graag wat meer te weten komen over de dood van mijn moeder."

Ik kijk niet op om Onno aan te kijken maar ik hoor hem zuchten. "Ik denk niet dat ik je daar mee kan helpen." Nu kijk ik wel op om zijn gezicht goed te bekijken. Het lijkt wel alsof hij de afgelopen twee maanden ouder is geworden.

"Ik weet dat mijn moeder een affaire had," begin ik. "Ik weet dat jij dat was."

Zijn ogen worden groot maar hij herstelt zich snel. Hij schraapt zijn keel en begint met het zoeken tussen de stapels papieren op zijn bureau. "Ja, dat klopt."

"Waarom?" dring ik aan.

"We waren verliefd."

"Hoe weet je dat zo zeker? Ze was getrouwd," zeg ik.

"Ongelukkig getrouwd. Dat heb ik haar gevraagd."  Onno kijkt nors voor zich uit. Alsof hij boos is dat hij zichzelf moet verdedigen. En het recht heeft hij ook, het huwelijk van mijn moeder verpesten.

"In ieder geval," probeer ik. "Bert had ruzie met mijn moeder, de avond voordat ze..." Ik bijt op mijn lip.

"Voordat Linda overleed, pap. Heb je dat wel onderzocht?" Jordy kijkt zijn vader scherp aan.

Onno stopt met het zoeken tussen zijn papieren en gaat iets rechtop zetten. Hij leunt met zijn hoofd op zijn handen en kijkt ons aan. "Ja, dat heb ik onderzocht. Er is geen sprake van dat iemand Linda vermoordt heeft. Of denk je dat soms, April?"

"Ja," flap ik eruit.

"Waarom?"

"Omdat alles zo onduidelijk is."

"God, meisje toch. Je moeder heeft een verkeersongeluk gehad. De taxichauffeur reed tegen de reling aan omdat hij werd gekneld door een vrachtwagen. Het spijt me."

Kort maar krachtig =).
Fijn weekend! Vergeet niet te stemmen en reacties zijn altijd welkom. ❤️

All BLACKWhere stories live. Discover now