Hoofdstuk 18

23 4 1
                                    

Eén maand later

Ik loop de oprit op van Harry en open de voordeur met de huissleutel die hij mij vorige week heeft gegeven. Ik loop naar binnen de hal in en hang mijn jas op.

"Harry?" Mijn stem galmt door het huis heen en ik loop verder door naar de woonkamer waar ik Harry op de bank zie liggen met zijn ogen gesloten. Ik loop dichter naar hem toe en ga op de salontafel naast de bank zitten.

Met mijn duim strijk ik over zijn slaap heen en langzaam zie ik zijn ogen opengaan.

"Hey." Zijn stem heeft een schorre rand wat mij overal kippenvel bezorgt.

"Hey," zeg ik terug.

"Ik heb je gemist." Hoor ik hem zeggen wat me op doet kijken.

Ik voel een vinger op mijn onderkin, Harry pakt mijn gezicht iets vast en draait het bij. Ik open mijn ogen en ontmoet die van hem. "Sorry," hij zucht. "Ik haat je niet, ik hou zoveel van je April en ik haat het dat je me zoveel pijn doet."

"Ik haat mezelf," mompel ik. "Het spijt me zo." Harry slaat zijn armen om mij heen en ik leg mijn hoofd tegen zijn gespierde lichaam aan. "Het spijt me zo erg."

"Dank je." Dankbaar pak ik de kop koffie aan en plof neer op de bank in Harry's woonkamer. Harry gaat tegenover me zitten op de salontafel. Zijn knieën raken die van mij aan. Tintelingen gaan door mijn lichaam heen. Ik heb zijn aanrakingen zo erg gemist.

Zwijgend drinken we onze koffie op. Allebei niet wetend wat te zeggen.

"Het is allemaal mijn schuld," begin ik opnieuw. "Het kwam allemaal door die stomme foto."

Ik zie dat Harry zijn wenkbrauwen optrekt, wachtend op meer informatie. 

"Het is al zolang geleden, maar ik kan het nog steeds niet loslaten. De dag na de begrafenis, dat Bert en ik naar de opslagruimte gingen, heb ik een foto gevonden. Een hele map vol foto's, eigenlijk." Ik neem nog een slok van mijn koffie om weer op adem te komen. "Van een man en vrouw. Ik denk dat ze..." ik stop even met praten en bijt op mijn onderlip. "Dat ze seks hadden. Maar mama zou zoiets nooit fotograferen toch? Het voelt zo vervelend om zoiets te denken."

"Natuurlijk zal je moeder nooit mensen fotografen die seks met elkaar hebben."

"Het leek wel alsof mama ze in de gaten hield," vertel ik verder. "Ik herken de vrouw ergens van, ik heb haar eerder gezien." Ik haal de foto uit mijn broekzak en laat het aan Harry zien.

"Dat is Arend Bos," murmelt Harry. "Die politicus laatst op het nieuws over de bezuinigen op scholen. Wie is die vrouw?"

Ik haal mijn schouders op. "Volgens mij heet ze Paulien, als ik het me goed herinner."

"Ik snap niet waarom je moeder zoiets zou fotografen," zucht hij. "Het is te..." hij zoekt naar het juiste woord. "Privé."

Ik knik en kijk nog eens goed naar de foto. Het enigste wat ik voel is schuld. Zal het een affaire zijn geweest? Ik kan de man en vrouw niet veroordelen. Mama had ook een affaire met Onno. En papa met een vrouw die we later nooit meer hebben gezien. En ik, met Jordy.

"Ik heb Jordy gezoend." De woorden vliegen eruit, ik durf Harry niet aan te kijken, ik wend mijn blik van hem af. Ik kijk uit het raam en zie de regeldruppels via het kozijn naar beneden lopen. Ik bijt op mijn onderlip en sluit voor heel even mijn ogen.

"De chineesbezorger? Oh god."

"Ik heb hem niet maar één keer gezoend."

Met een schuin oog kijk ik hem aan. Zijn gezichtsuitdrukking veranderd meteen. Teleurstelling is overal te zien. "Het is oké, iedereen maakt fouten." Zijn stem klinkt trillerig.

"Maar niet twee keer," antwoord ik nors.

"Dat weet ik."

"Ik heb onze relatie kapot gemaakt."

"Heb je seks met hem gehad?"

Een beetje verslagen door Harry's vraag kijk ik hem aan. Ik bijt op mijn onderlip. "Ja."

Verdriet verschijnt op zijn gezicht. Voorzichtig schuif ik iets naar voren en leg ik mijn handen op zijn knieën. Mijn hoofd steek ik iets uit, het puntje van mijn neus raakt die van hem. Zijn warme adem blaast tegen mijn gezicht aan. Langzaam schuif ik mijn handen omhoog naar zijn borstkas, door naar zijn gezicht. Ik pak zijn gezicht vast en breng het dichter naar de mijne toe totdat onze lippen elkaar aanraken.

Voorzichtig kus ik hem, zacht en teder, bang dat hij los gaat laten. Woedend de kamer uit stormt. Na enkele seconden druk ik mijn lippen harder op die van hem. Ik open mijn mond iets en laat mijn tong in zijn mond glijden. Wat heb ik dit gemist, dit heerlijke gevoel, de tintelingen door mijn lichaam heen.

"Ik hou zoveel van je," zeg ik door de kus heen.

*_*

Sorry! Waarschijnlijk het kortste hoofdstuk wat ik ooit heb geplaatst op Wattpad en het spijt me heel erg..! Ik heb het op het moment zo druk met school en werk, dus ik heb niet zoveel tijd om te schrijven. :(

All BLACKWhere stories live. Discover now