Capitolul 1

5.4K 202 8
                                    

Ioana nu i se putea impotrivi , oricat ar fi incercat sa faca asta . Il asculta si se puse pe pat, dar dupa plecarea lui , nu reusise sa doarma deloc . Isi facea tot felul de scenarii si cauta calea cea mai usoara de a-i spune lui Andrei ca relatia lor s-a terminat si ca tot ce a fost intre ei trebuie sa se opreasca aici. Pe cealalta parte , Andrei era in cautare de bijuterii , pentru a-i cumpara un inel frumos Ioanei . Vroia ca in aceasta seara sa o ceara de sotie . O iubea atat de mult incat nu mai putea rezista fara ea . Dupa aproximativ 3 ore , gasise un inel minunat , facuse rezervare la un restaurant si se grabea sa ajunga la Ioana . O sunase de pe drum sa se pregateasca si pe cand ajunge el sa fie gata de plecare .

- Andrei ce e cu graba si agitatia asta la tine ? Nu inteleg nimic , zise Ioana nedumerita .

- Ai sa vezi iubito . E o surpriza . Dar nu imi place atitudinea ta . Nu te simti bine ?

- Ba da , sunt foarte bine . Nu am nimic , ti se pare doar .

- Bine , atunci hai sa mergem .

In timpul mesei , Ioana a fost prima care a deschis subiectul . Andrei era prea emotionat si nu stia cum sa faca pasul spre a-i cere Ioanei ceea ce isi dorea el atat de mult .

- Andrei , trebuie sa vorbim despre ceva foarte important .

- Si eu vreau acelasi lucru Ioana .

- Incepe tu , te las pe tine primul .

- Nu , nu , te rog . Spune tu prima .

- Vreau mai intai sa-ti multumesc foarte mult pentru tot ce ai facut pentru mine .

- Dar nu trebuie sa imi multumesti . Sti bine ca te iubesc si as face orice pentru tine.

- Stiu Andrei , te rog nu ma intrerupe . Mi-ai fost alaturi de fiecare data cand am avut nevoie , m-ai ajutat sa trec peste probleme , esti un om minunat si un prieten adevarat .

- Ioana , scuza-ma .... nu inteleg unde vrei sa ajungi ? Ce sunt toate marturisirile astea ?

- Andrei , continua Ioana , dar a fost intrerupta de telefon . Se uita cine suna si avusese intentia de a-l pune inapoi in geanta cand Andrei o opri .

- Cine te suna ? De ce nu raspunzi ?

- Nu cred ca e nimic important . O sa vorbesc mai tarziu .

- Dar insista . Poate e ceva important totusi . Lasa-ma pe mine sa raspund .

- Nu Andrei , lasa ... incerca Ioana sa dea inapoi , dar Andrei ii luase deja telefonul din mana si cand a vazut cine e apelantul a ramas inmarmurit . O privi tinta pe Ioana si fara sa isi ia privirea de la ea , o intreba foarte serios .

- Leo?! De ce te suna Leo?! Ce treaba mai ai tu cu el ? Nu v-ati incheiat socotelile ultima oara ?

- Sa lasam asta , nu are nici o importanta . Mai bine spune-mi ce ai vrut sa vorbim , zise Ioana precipitandu-se si incercand sa detensioneze situatia .

- Ioana ! Te-am intrebat ceva la modul cel mai serios . De ce te suna Leo ? Si de unde are noul tau numar de telefon ?

- Nu stiu Andrei , habar nu am , se fastaci Ioana .

- Foarte bine daca nu sti , atunci o sa aflam indata .

- Andrei ce faci ? Da-mi telefonul , nu-l suna . Andrei , te rog ...

Andrei era foarte suparat si nervos . Apela numarul lui Leo si voia sa stie de ce a sunat-o pe Ioana . Ce treaba mai are cu ea ?

- Ce faci iubito ? De ce nu raspunzi cand te sun ? raspunse Leo . Pe moment Andrei incremeni cand a auzit cum i se adreseaza Ioanei . Inchise telefonul , il puse usor pe masa , o privi pe Ioana si o intreba calm .

- De cand te vezi iar cu Leo ?

- Andrei...

- Ioana , te rog sa-mi spui acum tot ce trebuie sa stiu , pana nu fac o mare greseala .

Daca situatia a luat turnura asta , Ioana considera ca era momentul cel mai bun pentru a-i spune tot lui Andrei .

- Da Andrei . Am reluat relatia cu Leo . Asta voiam sa iti spun mai devreme cand m-ai intrerupt . Esti un om extraordinar , nu iti voi putea multumi niciodata pentrutot ce ai facut pentru mine , insa trebuie sa ne despartim .

- Nu pot sa cred ceea ce imi spui . Vrei sa te desparti de mine pentru Leo ?! Dar nu il iubesti pe omul asta . Uiti cat rau ti-a facut si prin cate ai trecut din cauza lui ?

- Nu , nu am uitat , dar vreau sa reiau relatia cu el . Asa e cel mai bine si pentru mine si pentru tine. E cel mai bine pentru toata lumea .

- Cum ai ajuns la concluzia asta ? Sau mai bine zis de ce gandesti asa ? Crezi ca langa mine nu poti avea un viitor ? Langa mine nu poti fi implinita ?

- Nu e vorba despre asta Andrei .

- Atunci despre ce e vorba ? Despre iubire ? Nu cred . Nu cred o iota din ce imi indrugi tu aici . Nu pot sa inteleg atitudinea ta , nici nu pot sa concep felul in care gandesti la ora asta , cred ca esti foarte obosita .

- Andrei , imi pare rau , dar sunt foarte hotarata , nu sunt deloc obosita si stiu foarte bine ce vorbesc . M-am hotarat. Trebuie sa punem punct aici . Asa e cel mai bine . Te rog sa ma ierti , dar poate o sa ma intelegi vreodata , zise Ioana ridicandu-se sa plece . Poti trece maine sa-ti iei lucrurile , voi lipsi pana la amiaza . Adio Andrei .



Respir iubireWhere stories live. Discover now