Capitolul 2

3.1K 140 0
                                    

- Ioana ...

Ioana plecase , lasandu-l cu vorbele in gura si cu lacrimi in ochi . Tinea o mana in buzunar pe cutiuta cu inelul pentru ea . Ramase la masa , impietrit , parca fara sa mai respire , sperand ca tot ceea ce se intampla e doar un vis urat din care urma sa se trezeasca . Nu putea fi adevarat , nu se putea . Cum sa renunte Ioana la el tocmai pentru Leo ?! Tocmai acum cand lucrurile intrasera pe fagasul normal , acum cand convins ca o iubeste la nebunie vroia sa se casatoreasca cu ea . Ioana iesise plagand din restaurant . Regreta enorm tot ceea ce i-a spus , dar asa era cel mai bine pentru toata lumea . Leo era pe urmele ei , desigur . Stia la ce restaurant era , de aceea a si sunat-o mai devreme , stia ca e cu Andrei . O vazu ca iese singura si i se alaturase .

- Ioana , esti bine ? o intreba Leo prinzand-o de mana .

- Ce cauti aici Leo ? De unde ai stiut ca sunt aici ?

- Nu conteaza . Vrei sa te duc acasa ?

- Nu plec nicaieri cu tine . Lasa-ma in pace , te rog . Vreau sa fiu singura .

- Hai urca in masina , se uita lumea la noi , se rasti Leo la ea si o prinse de mana ducand-o fortat la masina .

- Gata Leo , inceteaza si nu mai trage asa de mine ca merg de bunavoie . Nu ma mai brusca .

- Te vad suparata . Sa inteleg ca te-ai despartit de Andrei ? I-ai spus ca ne-am impacat ?

- Noi doi nu ne-am impacat Leo . E adevarat , m-am despartit de el , dar asta nu inseamna ca ma impac cu tine . Am renuntat la el ca si iti fac tie pe plac si sa il lasi in pace . Asa ca te rog sa nu te legi de el sub nici o forma .

- Nu , scumpa mea . Nu m-ai inteles . Am zis ca tu esti si vei fi mereu a mea . Te vei casatori cu mine si abia atunci toate lururile vor fi in regula .

- Nu pot sa cred ca faci asta . De unde atat de multa rautate in tine ? Daca intr-adevar ma iubesti asa cum sustii , atunci ar trebui sa ma lasi sa fiu fericita , nu sa ma vezi suferind . Asta e bataie de joc Leo , nu dragoste .

- Ioana , nu intelegi ca nu te pot vedea alaturi de altcineva ? Te iubesc si vreau sa fi mereu a mea fara sa te impart cu nimeni .

- Il vei lasa in pace pe Andrei ? Mi-ai promis .

- Daca vei continua sa faci lucrurile tot atat de bine ca pana acum , atunci Andrei vafi de domeniul trecutului . Nu va mai exista nici pentru tine , dar nici pentru mine.

- Ce vrei sa fac mai mult de atat ?

- Vreau sa ne mutam impreuna si in cel mai scurt timp sa ne casatorim . O sa fi sotia mea .

- Leo dar ...

- Nu accept nici un refuz Ioana . Andrei a fost o greseala pentru tine . Asta trebuie sa iti intre bine in cap . Imi pare rau pentru ce ti-am facut , si imi pare rau pentru ultima noastra cearta , dar sunt sincer cand spun ca te iubesc si nu as vrea sa te mai ranesc vreodata .Imi pare rau pentru starea ta de acum , dar daca numai asa te pot avea , asa voi face . Insa de pe acum iti spun ca imi voi da toata silinta sa te fac fericita . Tot greul va fi pana cand il vei uita pe Andrei .

- O sa incerc sa fac asta , zise Ioana oftand . Promiti sa nu iti mai bati joc de mine ? Iti vei aduce tot aportul ca sa pot avea din nou incredere in tine si sa simt si altceva pentru tine inafara de dispret si ura ?

- Da , Ioana . Iti promit.

- Bine Leo , atunci vom face cum vrei tu , oricum nu mai am nimic de pierdut in viata asta .

Leo o imbratisa , iar Ioana se lasa pierduta in bratele lui . Va face ce vrea el , cu tot riscul , important era ca Andrei si familia lui sa fie bine . Leo era de aceasta data foarte serios in ceea ce priveste relatia cu Ioana . Chiar o iubea sincer , dar stia ca alta modalitate de a o faca sa se intoarca la el nu avea . Astfel a constrans-o si se pare ca a reusit . Andrei plecase de la restaurant cu inima zdrobita si cu gandurile imprastiate in o mie de parti . Nu pricepea nimic , nu reusea sa isi dea seama de ce a facut Ioana gestul asta . Voia sa lamureasca inca odata lucrurile mai pe larg si se opri la ea acasa , dar nu o gasi . O astepta o jumatate de ora , dar vazand ca nu mai vine isi adunase putinele lucruri care le avea la ea si pleca abatut . Ar fi vrut sa mearga la tara , la casuta unde au petrecut cele mai frumoasa clipe impreuna . Leo o dusese pe Ioana la el , si de comun acord au decis sa ramana la el . Au stat de vorba, au clarificat toate neintelegerile dintre ei si si au incercat sa detensioneze relatia . E drept ca a cedat si Ioana si s-a lasat condusa de ideea ca asa trebuie sa decurga lucrurile si s-a intors undeva in trecut , cand Andrei nu era decat fratele prietenei ei , iar ea si Leo erau foarte fericiti impreuna . Au hotarat sa se casatoreasca peste doua luni , si Leo indeplini dorinta Ioanei de a fi totul ceva cat mai simplu si mai intim , avand in vedere si decesul recent al parintilor ei . Reluand relatia cu Leo , Ioana se departa de toti cunoscutii si isi facuse alte relatii si cunostinte . Prietenii vechi nu ii mai cauta deloc si se distanta total si de Monica , sora lui Andrei . Andrei se refugiase la tara si astepta ziua in care Ioana isi va da seama ca a gresit si va reveni la el , numai ca Ioana nu mai venea . Nu venea pentru ca se casatorea cu Leo , si isi acceptase destinul in speranta ca totul va fi bine . Andrei aflase de casatoria celor doi , insa era atat de obosit sa mai caute raspunsuri si solutii incat se lasa prada alcoolului si se distrugea pe zi ce trecea . Ajutat insa de familie si de putinii prieteni adevarati care i-au mai ramas a reusit sa depaseasca cat de cat momentul si dupa un an a revenit in oras . Isi cumparase o masina si se angajase la o firma de transport , dar din cauza alcoolului risca oricand sa fie dat afara . In contrast cu depresia lui Andrei , Ioana era bine . Nu radia de fericire , dar era implinita. Leo isi tinuse promisiunea si-i oferea o viata frumoasa si linistita . O plimba prin tara si o integra in diferite cercuri de oameni . Drept vorbind a facut din Ioana o adevarata doamna . Ii placea si ei acest mod de viata , sau cel putin isi impunea sa-i placa , dar avea si momente in care linistea ii era tulburata de amintiri . Refuzase ideea de a incerca sa afle ceva despre Andrei , tocmai pentru a nu rascoli trecutul si pentru a nu gasi vreun motiv care sa-i strice determinarea .





Respir iubireDonde viven las historias. Descúbrelo ahora