Capitolul 11

1.1K 68 0
                                    

Ioana se ridicase din pat si cauta prin bucatarie sa-i pregatesca ceva bun lui Andrei , daca tot i-a promis ca vine repede , atunci o sa-i faca si ea o surpriza . Facuse prajitura care ii place lui cel mai mult . Timpul insa trecea , dar Andrei nu mai aparea . Era 3 dupa-amiaza si nu a dat nici un semn . Il suna , dar avea telefonul inchis . S-a ingrijorat ca a patit ceva , dar vorbise la firma si de acolo i s-a spus ca a plecat la ora 11 . Andrei a avut de facut o cursa scurta , si in timpul asta s-a descarcat bateria la telefon . Ghinionul propriu zis a fost o defectiune la masina care l-a tinut oprit cateva ore pana a reusit sa anunte pe cineva sa vina dupa el . Era nervos , obosit si agitat ca nu o putea anunta pe Ioana . Ioana insa se gandi ca iar e unul din jocurile lui , si a lasat-o acolo singura sa-l astepte si el e bine mersi cu vreo colega . Trecuse de ora 5 seara si Andrei nu mai venea , nu s-a putut abtine sa nu isi puna de baut , astfel ca pana la 7 cand a aparut Andrei aproape a data gata o sticla . Cand l-a vazut intrind pe usa , il intimpina suparata .

- Ai venit foarte repede !

- Ioana , am avut niste probleme , sunt frant .

- Da , ce sa zic , raspunse Ioana razand de el . De ce ai telefonul inchis ? Problemele se rezolva cu telefonul inchis ?

- S-a terminat bateria .

- Sigur ca da , continua Ioana fiind euforica .

- Ioana , iar ai baut ? o intreba Andrei privind-o suparat .

- Nu Andrei , doar am tinut companie celui mai bun prieten al meu .

Andrei ii smulse paharul din mana si se rasti la ea .

- Asculta aici ! Daca nu incetezi cu comportamentul asta , o sa-ti para rau ca ai ajuns pe mana mea .

Ioana se trase din mana lui , clatinandu-se .

- Sti ceva Andrei ? M-am saturat sa-ti bati joc de mine si sa ma crezi papusa ta . Daca ma iubesti , atunci iubeste-ma , daca nu , atunci lasa-ma naibii in pace si nu ma mai chinui .

- Tocmai , ca nu vreau sa te chinui .

-A , nu ? Dar ceea ce faci de cateva luni incoace cum se numeste ? Vrei sa sti de ce beau ? De ce sunt asa ? Pentru ca sufar Andrei . Pentru ca te iubesc si mi-am sacrificat fericirea pentru binele tau . M-am casatorit cu Leo ca sa te stiu pe tine in regula . Am renuntat la tine , tot pentru tine . Habar nu ai . Sti numai sa iti bati joc de mine si de sentimentele mele . Andrei tacea inmarmutit de parca si-a inghitit toate cuvintele . Intr-un fel Ioana avea dreptate .

- Bine ca taci ... atat am avut eu de spus , zise Ioana . Isi lua sticla de pe masa si iesi din casa . Iesi in curte si se aseza pe balansoar , plangand si innecandu-si mai departe amarul in bautura . Andrei nu o opri . Trebuia sa se adune , era rascolit . Nu se asepta ca Ioana sa fie atat de directa cu el si sa-i spuna in fata tot ce o distrugea de fapt pe ea . Isi turnase si el ceva de baut si privea pe fereastra . Era tulburat de tot ce i-a zis . A judecat-o gresit atata timp si i-a calcat in picioare sentimentele . Ioana continua sa bea si sa planga . Nu-i parea rau ca i-a spus lui Andrei ceea a tinut secret tot timpul si nu regreta nici un cuvant din ce i-a spus . Andrei o privea pe geam , ar fi vrut sa-i vorbeasca , dar nu-si gasea cuvintele .In schimb ea nu vroia sa-l mai vada , nici sa-i vorbeasca sau sa mai intre in casa , vroia doar sa plece , sa fuga , dar unde ? Unde sa plece in toiul noptii ? Nu mai gandea limpede , alcoolul ii tulburase mintile si o cuprinse o nebunie , incat se ridica intr-o clipa din balansoar si o rupse la fuga asa cum era , desculta si numai intr-o rochita de casa . Afara nu era deloc cald , dimpotriva era chiar o seara racoroasa , cu un vant usor care parea sa anunte ploaie . Pentru ea insa nu mai conta cat e de rece sau ca pietrele o taiau in talpi , nu mai conta nimic , voia doar sa dispara pur si simplu . Andrei scapa momentul in care Ioana plecase . A fost o fractiune de secunda in care in incercarea de a se gandi ce sa faca , isi cuprinse capul in maini si inchise ochii . In clipa in care privi iar pe fereasta Ioana nu mai era . Se facuse deja intuneric , trecuse de 9 seara. Iesi in graba , o striga , privi in jur , dar nici urma de ea . Nu stia incotro sa o caute , oare pe unde ar fi putut pleca la ora aia . Intrase in graba in casa dupa o lanterna si porni pe poteca din padure care ducea spre rau . Inainta greu pentru ca era intuneric si incerca sa fie atent in toate partile . O stiga intr-una , dar singurul lucru care se auzea era ecoul lui . Ioana o luase intr-adevar prin padure , dar intunericul , frigul , starea ei de ebrietate au facut-o sa nu mai stie unde se afla si ce cauta acolo . Mergea fara sens , cand inainte , cand spre stanga , cand se intorcea , pana cand doborata de oboseala , se prabusi fara simtire . Andrei nu abandona cautarea , era obosit , dar trebuia sa o gaseasca , nu avea cum sa dispara atat de departe . Dupa 2 ore de cautat incontinuu , o gasise cazuta in frunze , aproape de rau. Era inconstienta si zgariata pe maini si pe fata . Era fericit ca a gasit-o dar si speriat de starea ei . Nu era departe de casa , practic Ioana s-a invartit in cerc , de aceea a pierdut atat de mult timp pana a dat de ea .

- Ioana , Ioana . Revino-ti . Ma auzi ? , te rog deschide ochii .

Andrei incerca sa comunice cu ea dar nu a avut nici o reusita . O lua repede in brate si porni in fuga spre casa . Era foarte rece , statuse aproape 2 ore pe pamantul rece , numai intr-o rochita subtire . Andrei alerga gafaind , simtea cum ii tremura picioarele , dar nu se opri pana in casa . O aseza pe pat , o acoperi cu tot ce avea la indemana si incerca sa-si traga sufletul . Acum la lumina , observa mai bine cum arata Ioana . Avea mainele si palmele pline de sange , se lovise sau se zgariase , la fel si talpile , ii erau taiate de la pietrele si crengile de pe jos . In contrast cu sangele de pe maini , Ioana era foarte palida si rece , corpul aproape ca nu i se incalzea , arata de parca nu mai avea viata in ea . Asta l-a speriat foarte tare pe Andrei si lua urgent telefonul sa o sune pe Monica . Avea nevoie sa-l ajute cineva , ceea ce se intampla acum cu Ioana era peste puterile lui .

- Moni , te rog sa ma ierti ca te sun la ora asta , dar am mare nevoie de tine.

- Andrei , de ce plangi ? Ce s-a intamplat ? Ai patit ceva ?

- Monica , ajuta-ma ... , dar Andrei nu putea continua din cauza plansului .

- Andrei , linisteste-te si vorbeste cu mine . Trage aer in piept si calmeaza-te. Asa... e mai bine ..?

- Am nevoie de tine . Cred ca Ioana e moarta ..

- Doamne fereste , ce vorbesti acolo Andrei !

- E atat de rece si de palida si nu schiteaza nici un gest ... nu misca , nu se trezeste....

- Andrei ... ce s-a intamplat , de ce e asa ?

- Am gasit-o lesinata in padure , aproape inghetata de frig .

- Unde sunteti ?

- La tara .

- De cat timp e inconstienta ? E lovita ?

- Nu stiu . Nu s-a trezit deloc decand am gasit-o .

- Andrei , calmeaza-te , iesi din camera si asteapta-ma afara in curte . In jumatate de ora sunt acolo .

- Bine , nu fac nimic , de fapt nici nu stiu ce sa fac .



Respir iubireWhere stories live. Discover now