Capitolul 3

2.4K 120 9
                                    

Dupa multe incercari de lamurire , Ioana il convinsese pe Leo sa o lase sa mearga la munca , sa aibe libertatea si independenta ei financiara si plus de asta avea nevoie de ceva care sa ii ocupe timpul . Asa ca Ioana se angajase contabila chiar la firma unde lucra si Andrei . Leo ii rezolvase acolo fara sa stie ca si Andrei e angajat al firmei . Dupa vreo trei zile , cei doi s-au intalnit , Andrei fiind cel care a remarcat-o .

- Ioana ? Ce faci aici ? intreba Andrei uimit sa o vada .

- Buna ziua Andrei . Lucrez aici . Dar tu ?

- Si eu lucrez tot aici . Dar cum de nu te-am mai vazut pana azi ?

- M-am angajat numai de trei zile .

- Aaaa , am inteles . Cum esti ? Arati foarte bine . Frumoasa ca intotdeauna .

- Sunt bine , multumesc . Monica ?

- E bine si ea , putin suparata ca ai uitat-o dar o sa-i treaca si ei .

- Stiu Andrei , insa ...

- In fine .... Tu sti cu cine iti este mai bine . Ma bucur ca te-am revazut , daca suntem colegi probabil ca ne vom mai vedea .

- Si eu ma bucur ca te-am vazut . Ioana il privi plecand . Ramase impresionata de cat de schimbat era . A slabit , era tras la fata , obosit , parca nu mai era omul cunoscut de ea . Si nici nu era . Andrei suferea in continuare pentru faptul ca a pierdut-o pe Ioana iar revederea asta l-a rascolit si mai mult . Isi continua drumul fara sa priveasca in urma lui , chiar daca isi dorea enorm sa faca asta . La fel cum si-ar fi dorit sa mai schimbe cateva vorbe impreuna , sa o priveasca in ochi si voia sa stie in mod special daca Ioana s-a schimbat sau a ramas aceeasi , sau banii si faima de care are acum parte au facut-o sa isi piarda frumusetea interioara .

Andrei plecase intr-o delegatie in aceea dupa-amiaza si desigur ca toate actele necesare drumului le lua de la contabilitate , asta insemnand o noua intalnire a celor doi si schimburi de priviri patrunzatoare .

- Ai un drum destul de lung de facut . Nu iti e greu ? intreba Ioana

- Nu . Sunt obisnuit . Asta fac de ceva timp , practic asta e viata mea .

- Inteleg , dar cred ca e destul de obositor .

- Ce mai conteaza . Imi convine . Nu imi poarta nimeni de grija , asa ca ... asta e , raspunse Andrei evaziv .

- In regula . Am terminat . Ai aici tot ce iti trebuie , diurna , foaie de parcurs , aviz de insotire...

- Ioana , stiu ce trebuie sa am la mine .

- Stiu dar ...

- E bine asa cum e ... Ma grabesc .

- Bine Andrei , ai grija ... si drum bun .

- Mersi , zise Andrei si iesi din birou . Nu mai putea sta atat de aproape de ea , il innebunea gandul ca el pleaca intr-o parte iar ea langa sotul ei . Ii ramase impregnat parfumul ei atat de fin , de elegant , ea era de fapt de o eleganta extraordinara . El nu i-ar fi putut oferi lucrurile materiale pe care le are acum , cel putin nu din serviciul lui modest . Tot drumul s-a gandit numai la ea . Era atat de frumoasa si nu si-o mai putea scoate din minte . Dupa un drum lung de 1300 de km , nu simtea deloc oboseala , gandul la Ioana ii dadea forta , il revigora , il umplea de energie . Dar tot el se consola in mintea lui ca prinde aripi degeaba . Ioana nu mai e doar iubita lui Leo , este oficial sotia lui si cu siguranta asa va ramane . Plus de asta , Andrei nu era un om de nimic , ca sa se umilieasca in fata ei , sa-i cerseasca iubirea . Nu , Ioana nu trebuia sa stie ca el o iubeste la fel de mult incontinuare . O va trata cu raceala , ca si pe o simpla colega de servici fara sa-i dea vreo importanta majora . Asa gandea Andrei , pentru ca mai apoi sa-si schimbe iar perspectiva si sa devina inflacarat la gandul ca Ioana e iarasi aproape de el si poate lupta sa o recucereasca . Era o lupta intre ceea ce simtea si ceea ce gandea , dar pana la urma doborat de oboseala si de un drum lung se lasa prada somnului . Si Ioana a fost rascolita de aceasta revedere si in urma ultimelor schimburi de replica . Vroia sa fie draguta cu el , amabila , insa i s-a parut ca a tratat-o atat de rece , de banal , raspunsurile lui pareau atat de seci . Ramase pe ganduri o vreme , dar isi inlatura ideile din minte , neavand nici un rost sa se mai gandeasca la el . Intre ei nu va mai fi niciodata nimic . Ce a fost , a fost frumos , minunat , dar a ramas de domeniul trecutului . Leo o lua de la munca in fiecare seara , dar el nu stia nici acum de prezenta lui Andrei in firma , dar nici de faptul ca s-ar fi intalnit . Ioana nu i-a spus nimic de teama ca nu o va mai lasa sa lucreze acolo . Timpul trecea usor peste ei , fiecare isi vedea de viata lui , lipsita de evenimente . Cei doi se vedeau zilnic , dar nimic din faptele sau gesturile lor nu tradau sentimentele pe care le tineau bine ascunse . Si-au creat o relatie profesionala si se pare ca era destul de confortabila de moment . Desi se invartea intr-un cerc de oameni sus-pusi , Ioana , nu s-a intrebat niciodata , si nici pe Leo nu l-a intrebat , de unde-i cunoaste , sau cu ce se ocupa si de unde ii vin veniturile care erau substantiale . Stia doar ca Leo este intreprinzatorul unei afeceri si are un asociat foarte bogat in strainatate . Despre ce afacere e vorba si ce face nu a vrut sa stie si nici nu era curioasa . Asa era cel mai bine , nu o preocupa absolut nimic din ce face el , si isi vedea linistita de viata ei . Intr-o seara in drumul spre casa Leo deschise un subiect un pic delicat .

- Iubito , niciodata nu te-a interesat cu ce ma ocup eu ? De ce ? Nu esti deloc curioasa sa sti de unde avem ceea ce avem ?

Ioana ofta , apoi raspunse .

- Leo , cu ce m-ar ajuta daca as sti ? Ma cunosti , nu sunt o materialista . Daca as fi fost interesata sa am mai mult atunci poate m-as fi implicat . In plus de asta , mi-am invatat lectia de data trecuta , sa nu ma mai amestec in treburile tale . Sper ca ai inteles cum gandesc .

- Da Ioana , am inteles foarte bine . Am deschis discutia asta pentru ca trebuie sa plec o perioada in Anglia , acolo e asociatul meu , si vreau sa vi cu mine , normal.

- Pe ca perioada ?

- In jur de 3-4 luni , nu stiu exact .

- De ce trebuie sa pleci tu ? De ce nu vine el aici ?

- Sunt mai multe aspecte Ioana , nu are nici un rost sa incep acum sa detaliez , oricum ai zis ca nu te intereseaza .

- Da , ai dreptate , dar nu pot sa plec pentru un timp asa de lung , abia m-am angajat.

- Nu te gandi la servici . Renunti la el si gata , o sa gasim altul la intoarcere .

- Nu Leo , nu vreau asa . Serios , chiar nu vreau sa plec asa mult din tara .

- Ioana , trebuie sa intelegi ca nu pot sa nu merg .

- Pai o sa mergi , dar fara mine .

- Cum sa plec fara tine ? Sa te las singura aici ? Esti sotia mea .

- Leo , crezi ce vrei , atat de mult nu plec din tara . Faci cum consideri de cuviinta dar nu merg , si dragul meu trei luni in fond nu e chiar atat de mult , o sa treaca repede fara mine . Pot veni o data pe luna , in weekend sa ne vedem , si ai sa vezi , va trece usor . Te rog nu ma obliga sa merg cu tine , ca nu vreau .

Leo o privi in ochi foarte serios , se gandi putin si ceda .

- Promiti ca vei veni la mine de fiecare data cand te chem ?

- Iti promit Leo .

- Bine , atunci o sa plec mai linistit si imi va fi mult mai usor .

- Cand trebuie sa pleci ?

- In 2 zile . Trebuie sa confirm rezervarea la avion , si din pacate a ta trebuie sa o anulez .

- Imi pare rau . Multumesc ca m-ai inteles .

- Te iubesc nebunatica mica , si cred ca ti-am demostrat asta .

- Da Leo , asa e , chiar iti multumesc pentru tot .



Respir iubireWhere stories live. Discover now