Capitolul 4

1.9K 110 0
                                    

Leo era putin suparat de refuzul Ioanei de a merge cu el , in schimb Ioana radia de fericire ca l-a convins sa ramana libera o perioda . Tinea la el , dar de iubit nu a reusit sa il iubeasca nici macar putin , dar faptul ca o iubea sincer , ca nu isi batea joc de ea , o facea sa-l rasplateasca prin bunatate si bunavointa . Leo plecase deja de o saptamana . Vorbeau zilnic la telefon , pana cand intr-o zi Leo o prevenise sa nu sperie daca telefoanele lui vor deveni mai rare sau nu vor mai fi deloc o vreme . Conditia principala era insa , ca ea sa nu incerce sa dea de el .

Ioana il asculta intocmai , dar pentru prima data incepuse sa-si puna intrebari . Ce face atat de important incat sa dispara pur si simplu , fara sa mai stie nimic de el . Intr-adevar , dupa 2 saptamani Leo nu a mai sunat decat o data la 2-3 zile , pana cand nu a mai sunat deloc . Intr-una din seri , Ioana ramase peste program , trebuia sa termine o situatie , in plus si afara era o vreme urata , ploioasa . Nu mai ramase nimeni in firma decat ea si femeia de servici , si din cand in cand mai aparea cate un sofer din delegatie, care lasa masina la garaj . Cand se decise sa plece acasa se porni o ploaie foarte puternica si un vant rece . Spre ghinionul ei , masina nu pornea oricat ar fi incercat sa-i dea de cap . Se uda bine pe haine , dar intr-un final suna la taxi , culmea , nici unul disponibil . Nervoasa , obosita , uda , porni pe jos spre statie in speranta ca va gasi un taxi pe traseu . In tot acest timp , Andrei era in masina lui si o urmarea . Ajunsese cu o jumatate de ora in urma din delegatie si o vazu ca se pregatea de plecare . A vrut sa se ofere sa o duca acasa , dar s-a razgandit amintindu-si de promisiunea ca o va ignora . O privea din masina cum o uda ploaia puternica , ii urmarea gesturile nervoase si disperate ca nu putea porni masina . Era atat de frumoasa in ploaie , cu parul ud , hainele ude , era minunata . Se trezi brusc din visare si observa ca Ioana nu mai era in parcare . Andrei porni masina si pleca in urma ei , zarind-o la coltul strazii . Deschise geamul si o striga .

- Urca Ioana , hai sa te duc acasa .

- Nu e nevoie Andrei , o sa iau un taxi .

- Urca in masina , daca iti spun . Nu mai sta in ploaie . E frig si te vei imbolnavi .

- Nu ma urc cu tine in masina Andrei , zise Ioana si continua drumul ignorandu-l .

Andrei opri masina , cobori si se opri in fata ei . La ora aia nu era nimeni pe strada , poate cate un caine zgribulit de ploaie care isi cauta adapost .

- Daca nu te urci in masina acum , nu mai raspund de faptele mele , ii zise Andrei pe un ton autoritar .

- Andrei , te rog , lasa-ma . Nu ma urc in masina . Trebuie sa plec , nu ma mai tine in loc .

- Ioana de ce nu ma asculti ? Te vei imbolnavi .

- O sa ajung repede acasa si ma schimb de haine . Nu iti ...

Ioana nu isi mai termina fraza pentru ca Andrei o cuprinse in brate cu toata forta si o saruta . Nu mai conta nimic in momentul acela . Timpul statea in loc , ploaia cadea zgomotos , dar pentru ei conta numai contopirea in sarut, magia momentului , regasirea dar si negarea in acelasi timp . Amandoi voiau sa se rupa din imbratisare , sa opreasca momentul dar era ceva totusi care-i tinea uniti . Intr-un final , Ioana a fost cea care ceda prima . Se desprinse din imbratisarea lui , si fara sa spuna nimic , ii trase o palma . Andrei o privi zambind , si-i spuse :

- Asta inseamna ca ti-a placut ?

- De ce ai facut asta Andrei ? De ce tulburi apele ? De ce ?

- Ioana , nu tulbur nimic . A fost doar un sarut . De ce faci atata caz din asta? Te-a tulburat intr-un fel pe tine ?

- Andrei , iti bati joc de mine ?

- Nu Ioana . Nu imi bat joc de tine si de nimeni .

- Atunci de ce m-ai sarutat ?

- Asa am simtit . Erai asa de frumoasa in ploaie , agitata , si am fost atras sa fac asta.

- Atat ? Doar pentru asta ?

- Da Ioana . Ce altceva credeai ?

- Nimic Andrei . Lasa lucrurile asa cum sunt . Trebuie sa plec . Nu s-a intamplat nimic si gata .

- Bine Ioana , cum vrei tu . Totusi , insist , nu vrei sa te duc eu acasa ?

- Nu , ma duc singura , raspunse Ioana privindu-l si tremurand de frig . Il privea si nu-i venea sa creada ca dupa sarutul de mai devreme , cand a simtit cum totul se intorcea in trecut , cand iubirea lor era la apogeu , el ii vorbea ca unei simple femei de pe strada , fiind doar o simpla atractie pentru el .

- Ioana , Ioana !! , o striga Andrei scuturand-o . Hai sa te duc acasa ca tremuri , esti uda pana la piele .

- Nu vreau . Nu merg nicaieri cu tine .

- Asculta-ma si termina cu incapatanarea . Te duc si te las la scara . E frig si ai hainele ude . Deja ai stat prea mult asa . Ioana nu il mai contrazise , voia doar sa ajunga mai repede acasa . Ii era foarte frig si ideea de a ajunge mai repede chiar i-a suras . Pe drum nu si-au vorbit deloc . Andrei stia ca a ranit-o , vorbindu-i in felul in care i-a vorbit , dar era cel mai bine chiar daca e dureros si pentru el . Ioana era linistita si tacuta , pierduta in ganduri . Inca tremura desi Andrei daduse drumul la caldura .

- Inca iti e frig ? o intreba Andrei

- Nu , imi e bine asa .

Ii duse mana pe frunte si obraji , era calda , dar nu se ingrijora pentru ca parea comunicativa . Pana acasa , Ioana se linisti si adormi . Andrei nu stia daca sa o trezeasca sau sa mai stea cu ea si sa o lase sa se odihneasca . O privea cum doarme , ghemuita ca un copil firav . O striga totusi usor .

- Ioana , trezeste-te , am ajuns .

- Unde ?

- Acasa la tine . Vrei sa te conduc ?

- Nu . Nu vreau acasa . Vreau sa stau aici , si mai spusese ceva ce Andrei nu a inteles .

- Ioana , nu inteleg ce spui , repeta te rog .

Ioana abia tinea ochii deschisi . Se uita la el , si scoatea niste cuvinte din care Andrei nu intelegea nimic .

- Ioana ce e cu tine ? Te simti rau ?

- Nu , nu stiu .

- Atunci ce se intampla ? De ce nu raspunzi clar ce te intreb ? Nu inteleg nimic din ce spui . Vrei sa te duc in casa ?

- Nu e nevoie , merg singura .

- Esti sigura ? Nu imi place cum arati . Ioana isi aduna toate fortele sa coboare din masina , si inainte sa deschisa portiera il privi pe Andrei si-i spuse zambind:

- Acum nu mai sunt la fel de atragatoare ca mai devreme ?

- Ioana , de ce vorbesti asa ...Ioana , Ioana vorbeste cu mine !!



Respir iubireHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin