Capitolul 16

1K 61 11
                                    

Monica primise analizele Ioanei si nu era deloc multumita de ceea ce aflase. Substanta continuta de medicamentele pe care ea trebuia sa le ia , erau in organism la valoarea medie si acest lucru a dus la inrautatirea starii. Situatia in care Ioana se afla acum , o depasea pe Monica intr-o oarecare masura, astfel isi programase o discutie cu doctorul universitar al spitalului sperand sa gaseasca o rezolvare cat mai rapida si mai buna.

Andrei ajunse inapoi la spital in cea mai mare graba. Vroia neaparat sa-i spuna surorii lui ca Ioana nu a baut medicamentele, dar nu a reusit sa dea de ea decat peste vreo doua ore , fiindca dupa o operatie programata, Monica a mers sa discute cu medicul. Cand iesi din biroul acestuia observa ca avea zece apeluri pierdute de la el si-l apela inapoi ingrijorata.

- Unde esti Andrei? De ce ma suni incontinuu?

- Sunt la Ioana in salon. Tu unde esti? Te caut de doua ore.

- Am avut treaba, vin acum.

Oricat si-ar fi strors creierii, nu stia cum sa-i spuna lui Andrei de starea grava a Ioanei, fara ca acesta sa nu reactioneze urat sau sa cedeze nervos. Intra cu emotie in salon si-l gasi nervos si agitatat, masurand camera in lung si in lat.

- In sfarsit ai aparut! Unde esti cand are omul nevoie de tine? se rasti Andrei la ea.

- In primul rand calmeaza-te si nu imi vorbi pe tonul asta. Sunt la servici, am avut o operatie si am fost sa mai vorbesc cu un medic despre starea Ioanei. Nu pot fi  24 din 24 langa voi.

- Iarta-ma te rog. Sunt disperat, nu mai stiu ce sa fac. Voiam sa iti spun ca Ioana nu a baut medicamentele cele mai importante. Le-am gasit bine ascunse.

- Stiu, mi-am dat seama din analize ca nu si-a luat tratamentul asa cum trebuia.

- De ce Monica? De ce imi face asta? De ce isi face asta ei?

- Nu stiu Andrei. Insa starea ei nu e deloc buna. Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun asta, dar e grav.

- Ce vrei sa spui?

- Am vorbit cu medicul specilialist , s-a uitat peste analize si i-am explicat cum a evoluat boala in scurt timp si singurul lucru care ar mai putea sa o salveze e transplantul.

Andrei o privi fix in ochi cand i-a spus asta si simtea cum se scurge pe langa perete. Isi cuprinse capul in maini si nega incontinuu.

- Nu,nu,nu... nu. Ioana nu o sa moara, nu o sa moara!

- Andrei...

- Lasa-ma singur Monica, te rog iesi si lasa-ma singur.

Ramas singur , dadu frau liber lacrimilor si plangea ca un copil, invinovatindu-se pentru tot ce a patit Ioana. Era fericita in lumea ei si el s-a bagat cu forta in sufletul ei. El e cel care a distrus-o , numai el era vinovat de tot ceea ce s-a intamplat.

Dupa o ora, gandurile i-au fost tulburate de o asistenta care intra sa verifice perfuziile Ioanei si profita de acest lucru sa iasa si sa o caute pe Monica.

- Te-ai mai calmat? il intreba sora lui.

- Oarecum, raspunse sec. Care sunt procedurile pentru transplant si care sunt sansele de reusita? Spune-mi tot ce trebuie sa stiu.

- Sa nu uitam de costurile mari Andrei. Un transplant...

- Nu conteaza banii. Sunt oricati ar fi nevoie.

- Sansele sunt de 50 % , depinde de modul in care organismul ei accepta organul transplantat. Apoi trebuie sa luam in calcul si compatibilitatea cu donatorul, sunt destul de multe analize de facut si nu stiu daca va rezista pana gasim un donator.

Respir iubireTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang