Capitolul 7

1.5K 91 0
                                    

Ioana ramase pe ganduri cu hainele noi in brate . Nu stia ce sa faca in situatia asta . Ii era teama ca o cautase Leo si nu a dat de ea , ar fi plecat singura dar inca nu se credea capabila . O cuprinse o teama de tot ce se intampla in jurul ei . Ii era teama si de Andrei , la cum s-a comportat si la cat de urat i-a vorbit , se poate astepta la orice din partea lui . Merse cu gandul pana acolo , incat isi inchipui ca o tine cu forta in casa asta si nu o va mai lasa sa plece . Era convinsa ca Andrei nu o mai iubeste si vrea numai sa o chinuie si sa se razbune . Spera sa il convinga sa o duca acasa dimineata . Cobori in bucatarie singura , fara sa-l mai strige pe Andrei .

.- Miroase foarte bine , zise Ioana din capul scarilor . Andrei tresari.

- De ce ai coborat singura ? Ti-am spus sa ma strigi .

- Iti multumesc pentru salopeta , e foarte draguta .

- Cu placere , raspunse Andrei , si se intoarse cu spatele la ea .

- Andrei ... , incepu Ioana , iarta-ma ca te intreb , dar ce m-ai adus aici si de ce ai grija de mine in continuare ?

- Ti-am mai spus . Nu aveam unde sa te duc , si am considerat ce e ceva normal sa am grija de tine . Esti colega mea nu ?

- Mda , ai dreptate . Pot sa te rog sa ma duci dimeneata acasa ?

- Daca vei fi bine , te duc . Depinde de starea ta .

- Bine , am inteles .

Andrei ii puse sa manance si se aseza in fata ei , turnandu-si un pahar de whisky .

- Pofta buna , sper sa-ti placa .

- Multumesc , dar tu nu mananci ?

- Nu , o sa mananc mai tarziu , raspunse in continuare la fel de rece .

Ioana incerca sa ia cateva guri de mancare , desi nu putea inghiti nimic . Simtea o tensiune , o panica si incercand sa-i evite privirea mai lua cate o inghitura . Tremura usor de emotie , nu stia cum sa-i vorbesca sau ce sa-i spuna ca sa nu stea in linistea aceea infernala .

- Imi pare rau , e foarte buna , dar nu mai pot . Te rog sa ma scuzi , ma duc sa ma pun in pat .

- Asteapta ... , o striga Andrei , apucand-o de brat si apropiind-o de el atat de mult incat ii simtea inima batand cu putere si privirea speriata .

- Ioana ce e cu tine ? Ti-e teama de mine ? Ce naiba nu ne stim de azi de ieri.

- Nu imi teama de tine . De ce crezi asta ?

- Ma privesti speriata , te simt cum tremuri , zise Andrei care o stranse si mai tare in brate , incat isi simteau respiratia pe obraji .

- Andrei .. , sopti Ioana incet .

Andrei o saruta usor , in timp ce o mana i se plimba agale prin parul ei lung , negru si usor ondulat . Ioana nu se impotrivi , se lasa dusa de val , isi dorea asta, si nimic nu mai conta pentru ea acum , decat clipa de fata . Andrei ii observase gesturile , continua sa o sarute , sa o atinga , iar ea se lasa dusa de val fara sa se impotriveasca . Cand lucrurile incepeau sa ia deja alta intorsatura , desi o dorea si o iubea la nebunie , Andrei se departa si reveni iarasi rece si indiferent .

- Ce s-a intamplat Andrei ?

- Nimic , imi cer scuze , nu trebuia sa fac asta .

- Nu trebuie sa iti ceri scuze , e in regula . Si eu am dorit asta .

- Am observat , dar e mai bine sa ne oprim acum .

- Mai bine pentru cine ? De ce sa fie mai bine ? Nu mai inteleg nimic , incepu Ioana sa strige la el . Acum ma ingrijesti cu drag , acum ma jignesti , iar ma iubesti , iar ma certi si tot asa . Ce sa mai inteleg de la tine Andrei ?

- Ioana nu vorbim despre dragoste aici , de ce generalizezi ?

- Ce vrei sa spui ? Vrei sa spui ca tu nu ma iubesti ? Ca aici singura care are sentimente sunt eu ? Asta vrei sa spui ?

- Nu stiu in ce masura ma iubesti , Ioana .

- Nu sti ? Nici nu ai cum sa sti . Sunt cine sunt tocmai pentru ca te iubesc , pentru ca te-am iubit la fel intotdeauna , dar ce sa intelegi tu din asta ?

- Ioana ...

- Andrei , fi sincer cu mine si spune-mi te rog daca mai simti sau nu ceva pentru mine , macar sa nu ma amagesc degeaba .

Andrei tacea . Nu ar fi vrut nici sa o minta dar nici sa-i spuna adevarul .

- Andrei , te-am intrebat ceva .

- Nu Ioana , din pacate din dragostea mea pentru tine nu a mai ramas nimic . Incerc sa caut ceva ramasite in preajma ta dar ...

- Ajunge , mi-a fost suficient . Nu pot intelege de ce te-ai apropiat iar de mine , ce vrei de la mine de fapt ? Vrei sa te razbuni ?

- Nu , nu e vorba de nici o razbunare , vorbesti prostii .

- Atunci ? Atunci Andrei ?!

- Esti o femeie frumoasa , ma iubesti si am vrut sa te am langa mine . Asta e tot . Andrei ardea de durere ca trebuia sa o minta in asa fel , dar cosidera ca asa e cel mai bine .

- Tu nu esti asa Andrei , zise Ioana scapandu-i o lacrima .

- Acum poate ca sunt . Ti-am mai spus ca pe Andrei cel de demult l-ai ucis cand ai plecat .

- Imi pare rau pentru asta . Dar poate e mai bine asa , zise Ioana si urca in camera lasandu-l pe Andrei in bucatarie . Se cuibari in pat si incepuse sa planga si sa incerce sa traga niste concluzii din ceea ce s-a intamplat . Nu putea crede ca nu o iubeste , cand l-a simtit atat de sincer cand a sarutat-o , a fost totul atat de real si de frumos . Andrei ramase in bucatarie si continua sa bea . Se gandea daca a facut bine sau nu comportandu-se in felul acela . Dupa vreo 2 ore , simti ca exagerase cu bautura si gandi ca iar prinde bine un dus . Urca incet scarile , sperand ca Ioana doarme si nu ar fi vrut sa o trezeasca , dar spre surprinderea lui , o gasi pe pat cu genunchi stransi , plangand . Cand o vazu atat de trista , aproape ceda in fata ei .

- Ioana , te rog sa ma ierti daca te-am facut sa suferi din cauza vorbelor mele . Stiu ca ma iubesti , te cred .

- Te iubesc degeaba , Andrei .

- Nu papusa mea , nu e degeaba .

- Andrei , esti beat . Vorbim maine , te rog .

- Nu iubit-o . Poate ca am baut mai mult decat trebuia , dar stiu ce vorbesc , zise Andrei incepand sa o mangaie si sa o sarute usor .

- Andrei , te rog opreste-te . Nu e momentul potrivit .

- De ce sa nu fie , iubirea mea ?

- Pentru ca nu esti tu acum , sau cel putin nu vreau sa ma mai amagesc . Vreau sa stiu ca ma iubesti .

- Normal ca te iubesc , prostuta mica . Cum as putea sa nu te iubesc , cum as putea sa uit chipul asta minunat , buzele si ochii tai . Te iubesc Ioana , si am facut-o tot timpul .

- Andrei ...

- Si acum taci si nu ma mai intreba nimic . Lasa-ma sa te readuc la viata in inima mea .

Dragostea a invins , chiar daca faptele se ascund sub aburii alcoolului , Andrei nu mai putea lupta cu iubirea care simtea ca-i smulge inima din piept. Dupa toate certurile lor , s-au iubit cu pasiune si sinceritate .



Respir iubireDonde viven las historias. Descúbrelo ahora