Capitolul 9

1.2K 79 0
                                    

Ioana isi cumparase biletul si a doua zi dimineata era in Anglia . Leo o astepta fericit in aeroport . Ramase placut impresionata de locuinta lui Leo , dar nu il intrebase absolut nimic in detaliu despre ea .

- Iti place unde stau ?

- Da Leo , e foarte frumos .

- Cate zile poti sta ?

- Pana vineri . Vineri la 9 am avion .

- Doar atat ? De ce nu ai luat pana duminica ? Lasa ca schimbam .

- Nu Leo . Trebuie sa ma intorc vineri . Luni ma duc la servici .

- M-ai innebunit cu servicul asta . Ai tot ce iti trebuie si tu te incapatanezi sa muncesti .

- Imi place ce fac Leo , am mai discutat asta , plus am nevoie de independenta mea.

- Bine , bine , hai sa lasam asta . Esti obosita ? Vad ca inca mai tusesti .

- Putin . O sa imi treaca asa incet .

- Daca vrei sa dormi putin , linistita te poti odihni , am ceva de rezolvat intre timp si deseara iesim sa mancam in oras .

- Bine dragul meu , zise Ioana zambindu-i frumos .

- Mi-a fost dor de tine , nebunatica mea .

- Si mie de tine .

Zilele au trecut repede pentru Ioana . Leo a plimbat-o prin foarte multe locuri , au facut fotografii , au cumparat o multime de cadouri , pe scurt a fost o saptamana reusita . Ioana chiar s-a destins si se simtea de minune alaturi de Leo , care ii facea toate poftele , ii satisfacea toate dorintele , o iubea cu adevarat , insa cu toata astea Ioana nu putea impartasi aceleasi sentimente pentru el . Se gandi deseori la Andrei , dar ii trecea imediat dorul de el , lasandu-se cuprinsa de euforia momentelor alaturi de Leo . In tot aceast timp , Andrei nu stia nimic de Ioana . Si-a luat intr-adevar o saptamana de concediu , dar nici vorba sa se odihneasca . O tinea din bar in bar , convins in sinea lui ca Ioana nu se mai intoarce din Anglia . Joi a fost ziua lui . A iesit in oras cu cativa colegi , si desigur ca a intrecut masura cu bautura . Euforic si beat , a acceptat avansurile unei colege de servici , care demult ii facea curte , astfel ca spre dimineata au plecat amandoi la tara.

Vineri dimineata la ora 12 , Ioana era in tara , asa cum a si promis . Il suna incontinuu pe Andrei , dar avea telefonul inchis . In drum spre el , oprise la un supermarket , facuse cateva cumparaturi si merse direct la tara , in speranta ca-i va face o surpriza . Era chiar bucuroasa cand ajunsese si a vazut masina lui in fata casei . A batut de cateva ori la usa , dar nu-i raspunse nimeni , asa ca vazand ca usa e deschisa a intrat incantata . Lasa bagajele in bucatarie si urca entuziasmata in dormitor . Andrei auzise o masina oprind si ceva miscare prin casa , si se trezi buimac cand in usa dormitorului aparuse Ioana , socata si uimita de tabloul din fata ochilor . Andrei in pat cu frumoasa lor colega , care la fel trezita din somn se uita mirata la amandoi . Ioana isi reveni brusc din socul de moment si cobori in fuga . Ce a fost in mintea ei ? Cate lectii si " palme " sa mai primeasca de la Andrei ca sa se convinga de faptul ca isi bate joc de ea si vrea doar sa o vada suferind ? Inca odata s-a simtit ultimul om de pe pamant . Totul se invartea in jurul ei . Se opri o clipa in bucatarie si se sprijini de masa . Andrei a coborat in fuga dupa ea .

- Ioana , asteapta , nu e ceea ce crezi .

Ioana nu spunea nimic .

- Ioana , asculta-ma te rog .

- Andrei ... de data asta chiar nu mai e nimic de spus . Tu singur ai dat cu piciorul la tot

.- La ce am dat cu piciorul ? Tu vi din patul sotului tau si imi faci mie reprosuri , numai pentru ca m-ai gasit cu alta femeie ?

- Andrei , am vrut sa renunt la tot pentru tine ...

- Dar nu ti-am cerut asta , raspunse Andrei nervos

.- Foarte bine ca nu ai facut-o .

- Ioana ...

- Gata Andrei . S-a terminat ! , zise Ioana iesind pe usa .

Andrei ramase parca impietrit . Se gandea numai la faptul ca Ioana ar fi vrut sa renunte la tot ca sa fie din nou cu el . Ii tulbura gandurile , Cristina care cobori din dormitor .

- Ma duc sa ma imbrac si te duc acasa , zise Andrei

- Dar ai zis ca ramanem pana duminica .

- S-a schimbat planul .

- Ce treaba ai tu cu Ioana ?

- Nu e problema ta . Esti gata ?

- Da , putem pleca .

Ioana porni nebuneste la drum . Gonea ca o nebuna , plangea si tremura . Isi dorea sa dispara de pe lumea asta , sa uite de tot si de toata lumea . Mergea atat de tare incat Andrei nu reusea sa o ajunga , oricat de mult a incercat . O suna incontinuu , pana cand a raspuns nervoasa .

- Ce mai vrei Andrei ?

- Ioana , te rog , te implor sa incetinesti . Te rog opreste si linisteste-te , sau cel putin redu viteza .

- Lasa-ma in pace ! , zise Ioana inchizand telefonul .

A ajuns cu bine si s-a inchis in casa fara sa mai vorbeasca cu nimeni . Asa nu mai putea continua . In cele 2 zile , se gandise bine si luni dimineata s-a dus la firma si si-a depus demisia . Nu mai vroia sa stea in acelasi loc cu el , sa-l vada zilnic , sa-l auda . Nu vroia sa meaga nici la Leo . Vroia o viata linistita . Desigur ca s-a intalnit si cu Cristina , care incerca sa vorbeasca cu ea , dar Ioana o repezi degraba . La iesire a dat nas in nas cu Andrei .

- Buna dimineata Ioana .

- Buna Andrei si la revedere .

- Unde pleci ?

- Cu treaba , raspunse Ioana si iesi .



Respir iubireWhere stories live. Discover now