Capitolul 5

1.6K 110 0
                                    

Ioana nu reusi sa coboare din masina . Simti o usoara ameateala si se lasa in scaun cu ochii inchisi . Andrei s-a speriat vazand ca nu mai spune nimic si pe moment nu stia ce masuri sa ia . O vazu ca deschise usor ochii si incerca sa comunice cu ea .

- Ioana , m-ai speriat . Ce a fost asta ?

- Andrei , daca vrei sa ma ajuti hai sa mergem la farmacie sa luam niste medicamente . Nu ma simt prea bine .

- Bine Ioana , hai sa mergem .

Monica isi terminase studiile si lucra ca asistenta la spitalul Judetean . Se gandi sa o duca pe Ioana pana la Monica , dar era convins ca ea nu ar accepta , si s-ar complica in contradictii si discutii inutile . Cobori el la farmacie si cumpara tot ce considera necesar pentru o raceala . Pe cand reveni in masina , Ioana adormise din nou , dar de aceasta data cand Andrei i-a pus mana pe frunte , ardea foarte tare . Temperatura ii crescuse brusc si Andrei era intr-o dilema . Sa o duc acasa si sa o lase singura , pentru ca e clar ca ea nu-l va accepta in casa ei , sau sa o duca fara stirea ei la casa de la tara , unde putea sa o ingrijeasca linistit . Astepta o jumatate de ora in masina si vazand ca starea ei nu se amelioreaza , porni masina si pleca spre casa de la tara . Ioana nu se trezi deloc tot drumul , avea temperatura mare dar dormea linistita . Ploua marunt si asta ii ingreuna drumul lui Andrei , care era destul de obosit si mai mult ingrijorat de starea Ioanei , parca incepand sa aibe regrete ca nu a dus-o la spital . Ajunsi acasa ii schimba repede hainele care inca mai erau umede , si o inveli foarte bine . Incerca sa o trezeasca pentru a-i putea da niste medicamente , macar sa-i scada febra , dar Ioana parca era mai absenta , si nu dadea nici un semn de comunicare . Tremura , ardea si incepuse un delir din care la inceput Andrei nu a inteles nimic .

- Ioana , iubita mea , te rog vorbeste cu mine , hai asculta-ma si ia medicamentele astea .

- Nu Andrei , trebuie sa pleci . Du-te si lasa-ma . Iti va face rau .

- Cine sa imi faca rau ? Despre cine vorbesti ?

- Andrei trebuie sa ne despartim , pleaca te rog .

- Ioana , trezeste-te !

- Leo , nu va accepta .... Andrei , asa e cel mai bine pentru tine . Nu vreau sa-ti faca rau , trebuie sa raman cu el .

- Cine a zis asa ceva ? incerca Andrei sa inteleaga ceva.

- Leo ... te rog , trebuie sa raman cu el . Pleaca Andrei .

Vorbele fara sens au mai continuat , doar ca atat i-a fost suficient sa inteleaga de ce l-a parasit Ioana , de ce a renuntat la el si s-a intors la Leo . A amenintat-o ca-i face rau , iar ea , naiva de ea , a acceptat sa-i faca jocul nenorocitului . Spre dimineata , febra incepuse sa scada usor si Ioana sa devina cooperanta . Doborat de oboseala , adormi si Andrei langa ea . Ioana deschise usor ochii , privi in jur nedumerita , il vazu intai pe Andrei dormind , si incet incet isi aminti locatia . Unde m-ai adus ? , gandi Ioana . Doamne ce caut aici , cu el ? . Incerca sa se ridice dar nu avea suficienta forta , moment in care il trezi pe Andrei .

- Ioana , esti mai bine ?

- Da , sunt foarte bine , chiar as vrea sa plec , trebuie sa plec .

- Unde sa pleci la ora asta ?

- Trebuie sa plec acasa . Leo ma cauta cu siguranta .

- Stiu ca e plecat , nu trebuie sa minti .

- De ce m-ai adus aici ?

- Pai daca ai adormit si aveai temperatura , ce era sa fac ?

- Puteai sa ma duci la spital daca eram atat de grav precum pretinzi .

- Da , intr-adevar puteam .

- Si de ce nu ai facut-o ?

- Nu stiu .

- Andrei , ma enervezi cu raspunsurile astea .

- Pai sunt raspunsuri normale . Vrei sa mananci ceva ? Ar trebui sa iei niste medicamente .

- Nu vreau nimic , nici mancare , nici medicamente . Vreau sa plec . Nu am ce sa caut aici si mai ales cu tine !

- Dar ce are locul asta ? Dintr-odata nu iti mai place ? Ce am eu ? M-ai iubit odata , ai uitat ? Mi-ai jurat iubire aici , in casa asta , ai uitat ? Ai zis ca vrei sa fiu tatal copiilor tai , aici ai zis , in casa asta . Ai uitat toate astea Ioana ? Le-ai uitat ?

Ioana il privea cu ochii plini de lacrimi , dar nu scotea nici un cuvant , lasandu-l sa vorbeasca fara sa-l opreasca deloc .

- Banii ti-au luat mintile , ai tot ce vrei , nu-ti mai trebuie alaturi un om simplu care te iubeste , ai vrut unul care sa te imbrace in lux si in haine fine ... uitam ce promitem , dar prostii iubesc sincer , iar iubirea lor e calcata in picioare . Andrei vroia sa continue dar Ioana ii trase o palma . Asta era singura modalitate de a-l opri .

- Opreste-te odata si termina cu jignirile . Cat sa mai suport sa-mi arunci vorbe urate in fata . Cat ma mai jignesti de parca as fi omorat un om ?

- M-ai ucis pe mine , l-ai ucis pe acel Andrei care te-ai iubit nespus de mult .

- Te rog , nu vorbi asa .

- Nu mai vorbesc in nici un fel . Poate era mai bine sa stau in banca mea de la inceput .

- Andrei , chiar trebuie sa ma intorc in oras . Ma duci te rog acasa ?

- Nu pot Ioana . Sunt prea obosit sa mai conduc . Daca vrei neaparat sa pleci , descurca-te cum vrei . Simt nevoia sa dorm . Sunt prea obosit sa mai vorbesc , sau sa gandesc .



Respir iubireUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum