Smem li da vas zovem Vajolet?

15.8K 795 73
                                    

Dok je čitao Vajoletinu priču, Zejn nije mogao da se uzdrži od nerviranja. Nikako nije mogao da pojmi kako je tačno Lui mislio da on postane čak i mrvicu nalik ovom tupavom gospodinu Selfridžu iz njene priče. Bio je skoro sto posto siguran da u stvarnom životu ne postoje ovakvi muškarci.

Nije razumeo kako je mogla da ga opiše kao čoveka sa dva lica, a da ga opet smatra tako savršenim. S obzirom da je sebe smatrala osobom za visokim moralnim vrednostima, ovo ga je krajnje zbunjivalo.

Opisala ga je kao zgodnog, visokog, snažnog muškarca. Dobro, to ga i nije mnogo iznenadilo. Znao je da je Vajolet, uprkos njenom navodnom moralu, pomalo površna. Video je to u načinu na koji joj je prijala njegova pažnja.

Onda je tome dodala i osobine koje on lično nikada nije smatrao vrlinama. Nežan, pažljiv, izuzetno strpljiv. Pametan i jako duhovit. Dobar, stalo mu je do tuđih osecanja. Popustljiv i pun razumevanja, ali povrh svega, iskren i pravedan. Nije razumeo kako je bilo moguće da jednu ženu privlače ovakve stvari, odnosno da je privlači ovakav mlakonja.

Ono što ga je zaista iznenadilo bilo je to što je otkrio jednu drugu stranu Vajolet, onu za koju se nadao da postoji, ali za koju je sumnjao da je ona poseduje.

Primetio je da je volela da opisuje scene seksa, ali da je za razliku od romantičnih bljuvotina koje su ispunjavale stranicu za stranicom njene knjige, seks bio nešto sasvim drugačije. Bio je grub i pun strasti. Volela je kada je muškarac preuzimao kontrolu, kada je vodio sve. Nije mogao da suzdrži napaljenost kada je umesto glavnih likova poceo da zamišlja sebe i Violet u raznim seksualnim eskapadama, da zamišlja kako ih vodi čist životinjski instikt.

Unapred se radovao ovom delu, štaviše, jedva je mogao da ga dočeka, ali je znao da će prvo morati vešto da odglumi dobru i poštenu stranu, pre nego što mu bude dozvoljeno da otkrije onu mračnu. Bar tu neće morati da glumi.

Zlobno se nasmešio kada mu se ta misao uvukla u um.

*

Vajolet nije znala ništa o svom uredniku, osim da je muško. Toliko je shvatila iz razgovora sa sekretaricom kada joj je javila vreme i mesto njihovog prvog sastanka.

Bila je nervozna. Znala je da će se danas samo upoznati i dogovoriti o načinu rada, ali nije mogla da suzbije nervozu koliko god da se trudila. Šta ako se ne budu slagali? Šta ako bude želeo da previše izmeni njenu knjigu? Znala je da joj izdavači žele samo najbolje, ali nije bila spremna da dozvoli da joj potpuno menjaju nešto što je pisala srcem i oko čega se mesecima mučila kako ni završila. Biće čvrsta u tom stavu, neće dozvoliti da je pokoleba, ali je osim toga, bila spremna da i sama napravi ustupke.

Još jednom je pogledala na sat, ostalo je nekih desetak minuta do tri. Od silne nervoze i uzbuđenja, dosla je čitavih pola sata ranije. Svaki put kada bi muškarac ušao u restoran, automatski bi se ispravila, očekujući da je baš on urednik. Svaki put je mislila pogrešno.

Nije znala da je restoran baš ovoliko otmen, ali joj je sada bilo izuzetno drago što je odlučila da se dodatno dotera za današnji ručak. Bilo joj je pomalo čudno mesto sastanka, ali znajući koliko su vlasnici izdavačke kuće bili bogati, nije joj bilo baš toliko čudno da bi sama došla do zaključka sa kojom se osobom zapravo nalazila.

A onda, tačno u tri sata, kroz vrata je ušao zgodni, crnokosi čovek, zbog kojeg je poželela da pobegne glavom bez obzira. Ovo nije imalo nikakvog smisla. Bila je milion posto sigurna da je sekretarica rekla da se danas nalazi sa urednikom, a ne sa vlasnikom.

Šta je onda Zejn Malik radio ovde?

- Možda se nalazi sa nekim drugim. - pričala je Vajolet samoj sebi, ali kada je krenuo ka njenom stolu, bila je sasvim sigurna da je došao da se nađe s njom.

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now