Istina boli

9.4K 546 120
                                    


Kako su dani odmicali, to joj je bilo sve teze da izbaci Zayna iz sopstvenih misli. Nije znala sta ju je vise razdiralo - to sto je odrzavao svoju rec i nije obracao ni trunku paznje na nju ili cinjenica da je sve cesce zahtevao da Samanta bude ta koja ce nadzirati njegove posete.

Volela je tu devojku, ali joj je bilo i vise nego mrsko kada bi samo pomisljala da nesto postoji izmedju nje i Zayna. Nije zelela da Sem bude iskoriscena, ali cinjenice da se druzio sa njom uglavnom u Charliejevom drustvu, kao i da je jos uvek nije izveo na veceru, govorile su da je ovo drugacije.

Bas zbog toga je pocela da preispituje sve. Pocela je da preispituje svoje odluke u proslosti, svoju mrznju prema Zaynu, kao i misljenje koje je imala o njemu.

Stari Zayn bi odavno iskoristio priliku da spava sa lepom devojkom. Samanta je bila prelepa, ali iz nekog razloga, uvek su bili zajedno radeci iskljucivo porodicne aktivnosti. Isli su u setnje kroz park, hranili su patke kraj jezerceta. Vodili su Charlieja na decije predstave i u luna park. Uvek su vreme provodili zajedno, ali nikada van tih kratkih poseta.

Shvatala je da se u tom trenutku gusila u ljubomori. Ona je trebala da dozivljava sve to sa njima dvojicom. Njoj je pripadalo to mesto koje je sada u neku ruku zauzimala Sem. Kako je samo bila glupa da dozvoli tako nesto?

Mogla je da zamislja scenario u glavi, onaj gde se Zayn i Samanta zaljubljuju. Ako se on stvarno promenio kao sto svi tvrde, otvorice joj srce, priznace joj sve, zavolece je i zaprositi. Vencace se, a kada bude dobio ravnopravno starateljstvo, Charlie ce dolaziti kuci, neprestano pricajuci o onome sto je radio tokom boravka kod tate i Sem.

Povracalo joj se, dok je jedva zadrzavala suze u ocima. Ponos joj je govorio da ne zeli Zayna, da ju je samo koristio i da je nikada nije voleo. Srce je pak govorilo nesto sasvim suprotno. Ona je njega volela, zelela je samo njega, a povrh svega zajedno su stvorili jedan mali zivot i Charlie je bio nesto najcvrsce izmedju njih - bio je sam plod njihove ljubavi i ona je to jako dobro znala.

Zasto li je onda konstantno dozvoljavala sebi da upropasti sve? Zar je postala toliko hladna da nije mogla da nadje mesta u svom srcu za oprostaj? Na kraju krajeva on se jeste jako potrudio da joj izjavi ljubav, da joj pokaze koliko mu je stalo i koliko mu je zao zbog svega.

Sto je duze razmisljala o tome, kao i o cinjenici da je on upravo u njenoj kuci i to bas sa Samantom, shvatala je da je bila toliko ogorcena, glupa i zaslepljena. Toliko se drzala tih ruznih secanja iz proslosti, da je potpuno zaboravila da zivi u sadasnjosti. Nije ni cudo sto nije videla te promene u Zaynu. Uprkos tome sto su joj svi pricali da je ona zasluzna za to sto je on postao bolji covek, sto joj je cak i Majkl, koji je mrzeo Zayna, pricao da mozda ipak treba da mu pruzi jos jednu sansu, ona je i dalje odbijala da vidi ono sto joj je sve vreme bilo pred ocima.

Odbijala je da vidi onu ljubav u njegovim neznim ocima ili kako ju je gledao svaki put kada bi mu otvorila vrata. Koliko je bio strpljiv i fin, uprkos svim uvredama i njenom drskom ponsanju. Kako se samo ponasao prema njihovom sinu, iako joj je bezbroj puta pricao kako on nikada nece imati dece.

Sto je duze sedela i razmisljala, sve je vise shvatala je koliko je pogresila.

''Sada je verovatno kasno za kajanje.'', prosaputala je za sebe, brisuci suze sa lepog lica.

Svako dobija ono sto zasluzi. Ona je zasluzila da ostane bez ljubavi svog zivota, jer je upravo postala ono za sta je sve ove godine optuzivala Zayna - postala je hladnokrvna, bezobzirna i nedodirljiva.

Majkl je bio u pravu, njihove uloge su se obrnule. Ona je postala sve ono sto je mrzela, a on je postao sve ono sto je zelela.

''Hej, jesi li okej?'', Majkl je upao u radnu sobu, gledajuci zabrinuto u svoju najbolju prijateljicu.

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now