Sve je uzalud

9.8K 540 172
                                    


Sedeo je u kancelariji, besciljno gledajuci kroz prozor. Otkada je saznao sta je Violet uradila sa ruzama koje joj je poklonio za rodjendan, nije mogao cak ni da razmislja kako treba.

Zabolelo ga je i vise nego sto je pomisljao da je moguce. Te ruze su bile njegovo ljubavno pismo, preko njih joj je izjavljivao svoju ljubav i u sustini molio za oprostaj, mozda cak i pomirenje.

Sta je ona uradila? Bacila je cvece u kantu, sto je bukvalno znacilo da odbacuje sve sto joj je nudio. Ni sam nije znao zasto je ocekivao da ce nakon svega, njih dvoje moci da budu zajedno, ali je nekako racunao na to da ga uprkos svemu ona i dalje voli. Sada je bar znao istinu, nema nade.

Louis je usao u prostoriju, kao po obicaju i ne trudeci se da kuca.

''Doneo sam ti rucak.'', rekao je obazrivo.

Mogao je samo da pretpostavi u kakvom je stanju bio njegov najbolji prijatelj. Nije mogao da zamisli kako bi se on osecao da je Eleanor ikada odbila njegovu ljubav. Jedino sto je znao bilo je to da bi bio potpuno slomljen.

Plasila ga je Zaynova cutljivost. Bio je previse smiren, to nije bilo nalik njemu. Obicno bi se nervirao, tresao od besa ili bi pak bio cinican i drzak. Sada je samo sedeo na stolici, nepomicno gledajuci napolje. Izgledao je nekako izgubljeno, a Louis ipak nije smeo ista da ga pita. Nije zeleo da ga jos vise uzrujava.

''Nisam gladan.'', bilo je sve sto je promumlao, nakon par sekundi cutanja.

''Ne mozes to da radis sebi.'', mirno je uzvratio Lou.

''A sta bi tacno trebao da radim?'', okrenuo se ka muskarcu, gledajuci ga praznim pogledom.

Louis je iskreno poceo da brine. Ocekivao je iznerviranog, namrstenog Zayna, ne ovog coveka koji je gledao u njega bez ijedne emocije u ocima.

''Slusaj, ne mogu ni da zamislim kako ti je...'', poceo je.

''Upravo, ne mozes, zato i ne pokusavaj. Samo me ostavite na miru.'', ponovo se okrenuo ka prozoru.

''Kako zelis.'', konacno je odustao plavooki, ''Ali ne mozes zauvek ovako da se ponasas, imas dete o kojem trebas da razmisljas.'', rekao je i krenuo ka vratima.

''Louis...'', Zayn ga je naterao da zastane i okrene se ka njemu, ''Reci Elle da je gotovo. Odustajem od nje.''

''Je l' si siguran?'', nije zeleo da ga ubedjuje, samo da potvrdi.

''Uzaludno je. Ako mozes, sredi da tvoja zena nadgleda moje posete. Iskreno, necu podneti da vidjam Violet.'', priznao je.

''Potrudicu se, ali nista ne obecavam.'', rekao je i izasao, ne cekajuci odgovor.

Nije zeleo da Zayn primeti sazaljenje. Znao je koliko bi ga to iznerviralo.

*

Sve sto je zelela da uradi kada je cula Zaynov zahtev bilo je to da se zavuce pod jorgan i nikada vise ne ustane. Zivela je za te kratke trenutke koje bi proveli zajedno kada je dolazio da vidja Charlieja. Znala je da je sama kriva sto je situacije otisla u ovom smeru, ali se ipak nije kajala.

Ovako ce bar nece dolazati u iskusenje da spava s njim, a i imace malo vremena za sebe. Planirala je da popodneva kada bi Zayn dolazio, provodi u nekom kaficu ili Majkovom stanu, vredno radeci na svom novom romanu.

''Nista, idem, pre nego sto dodje.'', uzela je kaput sa civiluka, ''Ako nesto treba, samo me zovi. Sigurna sam da vec zna da moja sestra nije mogla da dodje ovog puta, tako da mu samo reci gde moze da me pronadje, a za ostalo se ne brini. Vidimo se veceras.'', prisla je svom sinu, koji je sedeo u Samantinom krilu, nezno ga ljubeci u glavu.

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now