Sta si joj rekao?

15.7K 735 32
                                    

''Vajolet je pristala da ti pruži još jednu šansu.'', rekao je Lui sa smrtno ozbiljnim izrazom na licu i Zejn se i sam odmah uozbiljio.

Lui je retko kada bio ozbiljan, a kada bi se to dogodilo, značilo je dve stvari - da je bio ili nervozan ili ljut. Tada nije bilo najpametnije šaliti se s njim.

''Ozbiljno?'', Zejnu je iznenađeno izletelo. Nakon svega, ovo je bilo poslednje što je očekivao.

''Ozbiljno. Ali je ovo poslednja šansa.'', i dalje je bio smrknut.

Zejnu je ovo bilo čudno, toliko izvan Luijevog karaktera. Čak i u nekim najtežim situacijama, Lui je uvek bio taj koji je bio jak i koji je uvek prolazio kroz sve sa osmehom na licu. Nije mu bilo jasno čemu ovolika neraspoloženost.

''Pričao si sa njom?'', pitao je prijatelja.

''Jesam.'', bilo je sve što je rekao.

''Šta si joj zaboga rekao, pa je promenila mišljenje?'', pitao je kada je postalo jasno da mu Lu neće pružiti dalje objašnjenje.

''Ništa posebno.'', slegnuo je ramenima, ''Samo sam je naterao da uvidi da ne treba da propusti ovu priliku zbog debila poput tebe.''

''Mislio sam da će nakon onog incidenta u restoranu možda zatražiti zabranu prilaska.'', u uglu Zejnovih usana pojavio se nestašni osmeh.

''To nije bilo isključeno.'', u Luijevom glasu nije bilo šale, ''Uostalom, jedini razlog zašto ostaješ njen urednik je taj što sam joj rekao da je to bila moja ideja.'', mirno je objasnio.

''Brate moj, ti si genije.'', Zejn ga je potapšao po leđima.

''Da znaš da jesam.'', iako mu je glas bio mekši i dalje je bilo doze napetosti u njegovom glasu, ''A sada me slušaj i to pažljivo... Nećeš ni na koji način da pristupiš Vajolet osim na onaj profesionalni. Da li si mi razumeo? Nećeš flertovati s njom, nećeš biti arogantni debil, ali nećeš biti ni romantični zavodnik. Ono što pokušavam da kažem je to da ćeš je ignorisati u vezi svega što nema veze sa poslom. Je l' jasno?''

''Lui? Šta se dešava? Čemu sve ovo?'', zbunjeno je upitao crnokosi.

Lui je želeo da mu kaže. Nije voleo da krije stvari od Zejna, najviše bi voleo da je mogao da mu otvoreno kaže: - sinoć sam otkrio dve od tvojih najdubljih tajni - ali znao je bolje od toga. Znao je koliko malo je bilo potrebno da njegov najbolji prijatelj izgubi poverenje u nekog, bez obzira koliko mu je taj neko bio blizak, a Lu jednostavno nije bio spreman da izgubi svog jedinog pravog prijatelja.

Uostalom, sve ovo je radio za Zejnovo dobro, a i ono sto Zejn nije znao, nije moglo nikom da naškodi. Bar je tim rečima tešio samog sebe.

''Čemu sve?'', pokušao je da obuzda glas. Bio je poprilično siguran da je Zejn već primetio promenu u njegovom glasu i ponašanju, ''Gledaj, dosta sam razmišljao i očigledno je da Violet neće da padne na tebe koliko god se trudio. Nisi je privukao kada si bio ti, moja greška je bila što sam mislio da će gluma upaliti, što nas dovodi do zaključka da su naši pristupi pogrešni. Jedino što ostaje je da ne pokazuješ nikakvo interesovanje za nju, da je ostaviš na miru i da budeš fokusiran na uređenju te knjige i to je to.'', završio je objašnjenje.

''To ima smisla.'', klimnuo je glavom, ''Kada malo bolje razmislim, velike su šanse da se upeca na tu foru.'', opet se nasmejao.

''Ne!'', odsečno je rekao smeđokosi, ''Nije to nikakva fora. Ona nije glupa, prozreće tvoje namere i otici će, ovog puta verovatno zauvek. Moraš da nateraš sebe da iskreno veruješ u to da te nije briga za nju. Da te ne zanimaju ni njeno odbijanje, ni sama njena pojava. Jedini način da uspeš da je ubediš u nešto je taj da budeš iskren. Ne budi glup.''

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now