Odlazi.

11K 598 53
                                    

Flashback (retrospektiva)

Zaustavio se ispred njene kuce, dok je nervoza rasla u njemu kao nikada u zivotu. Kada je malo bolje razmislio, nikada nije bio nervozna osoba. Samo to je bilo dovoljno da shvati koliko je bio drugaciji u njenoj blizini, koliko je budila neku nepoznatu, ranjivu stranu u njemu. Kada se on, hladan i proracunat Zayn Malik, brinuo o tome da ispuni necija ocekivanja? Povrh svega, kada je brinuo da ispuni ocekivanja jedne zene?

''Nikad.'', promrmljao je naglas, pokusavajuci da umiri nerve.

Dohvatio je buket suncokreta i flasu crvenog, Sassicaia vina. Potrudio se da sazna koje joj je bilo omiljeno cvece, dok je vino bilo stvar licnog ukusa. Bilo je skupo, ali je za njega bilo sitnica. Pio je samo najbolje.

Izasao je i zaputio se ka njenim ulaznim vratima. Osecao je kako mu nervoza raste i poceo je da se pribojava ove veceri. Sta ako upropasti sve?

Uzdahnuo je duboko, presao prstima kroz zacesljanu kosu, a onda konacno skupio hrabrost i pozvonio.

Sekundu kasnije i vrata mu je otvorila Violet u predivnoj, ali ipak kracoj, crvenoj haljini. Kosa joj je bila vezana u nisku pundju, dok su joj pobegli pramenovi padali oko lica, savrseno ga uokvirujuci. Ceo njen izgled bio je vise romantican nego seksipilan, ali je opet osecao kako toplota u njemu raste, usput topeci i poslednje tragove nervoze.

''Izgledas prelepo.'', nasmesio joj se onim njegovim poluosmehom, pruzajuci joj cvece.

''Hvala ti.'', prinela je suncokrete licu, ali gledajuci u Zayna.

Ni on nju nije ostavio ravnodusnom. Izgledao je nesvakidasnje u svojoj tamno bordo kosulji i na njeno iznenadjenje, crnim farmerkama, sa nonsalatnim osmehom na licu i tim njegovim predivnim i neverovatno neznim ocima. Nikada ga jos nije videla u toliko opustenom izdanju. Pristajalo mu je, mada opet, bila je prilicno sigurna da bi bio izazovan u bilo cemu.

''Hajde udji.'', rekla je, vodeci ga kroz hodnik, a onda u dnevnu sobu.

Cim je usao Zayn je istog trena osetio tri stvari - srecu, uzbudjenost, ali najistaknutije osecanje je ipak bio strah.

Citavu prostoriju su osvetljavale svece, dok je vatra gorela u kaminu. Hrana je vec bila postavljena na stolu, kao i case i flasa vina. Ona se jeste potrudila, onako kako on sam nikada ne bi mogao. Verovatno bi uspeo da stvori romanticno vece, ali samo uz neciju pomoc.

Bilo mu je draze ovako, intimnije, jer je Violet bila ta koja je organizovala ovo. Napravila je atmosferu kakvu je ona zelela, a ako mora da bude sasvim iskren, ni njemu nije bilo krivo sto se odlucila za ovu varijantu.

''Mislila sam da sedimo na podu.'', rekla mu je, ''Da budemo blizu kamina, ali ako ne volis to, mozemo da se preselimo u kuhinju.'', njeni pokreti i sam govor tela, stavljali su mu do znanja da je i ona podjednako nervozna kao i on.

Jeste bila nervozna. Zelela je da testira Zayna. Zato je spremila romanticnu veceru, onakvu kakvu je uvek prizeljkivala. Znala je da je sve ovo bilo izvan Zaynove zone komfora, nesto sto on sam verovatno nikada ne bi priredio. Bas zbog toga se odlucila za ovaj potez, zelela je da shvati da ne moze vise od nje da ocekuje samo strast.

Naravno, nije bila svetica, ali isto tako nije zelela da ostanu na istom mestu; u jednoj te istoj tacki gde su praktikovali igrice i grubi, bezosecajni seks.

Naravno i dalje je zelela strast, ali je sada zelela i ljubav. Zelela je da s njim bude ono pravo, ona velika ljubav o kojoj je mastala i o kojoj je toliko puta pisala.

Bojala se da ce zbog svega toga vece propasti, ali je ipak zelela da on vidi sta ona, u neku ruku, ocekuje od njega ukoliko zeli da uspeju. Zelela je da mu pruzi priliku da se predomisli u vezi njih.

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now