Zbog njih

9.3K 515 78
                                    

Flashback (retrospektiva)

''Da li ste sigurni da je to ispravna adresa?'', cuo je vozaca.

''Da.'', bilo je sve sto je rekao.

Znao je zasto je covek pomislio da je pogresio. Bio je suvise otmen, skupoceno obucen i doteran da bi isao na takvo mesto, ali njega nije bilo briga. Bilo je to mesto na koje je isao dok je jos pokusavao da uspe i pronadje svoje mesto u ovom svetu.

Tada se savrseno uklapao, onako siromasan i bedan.

Odavno nije zasao tamo, nije imao razloga, zivot mu se umnogome poboljsao, ali je sada zeleo da se vrati svojoj proslosti iz jednog jedinog razloga - zeleo je da se pobije s nekim.

Imao je toliko negativnosti u sebi, toliko besa, da je jedini izlaz iz svega bila tuca. Trebao mu je ventil, a znao je da odlazak u teretanu i udaranje o dzak ne bi obavili posao. Ne, morao je da oseti bol, da nanese istu.

Usao je u bar i ocekivano prikupio paznju svih. Iako je znao da su njihovi pogledi bili puni gadjenja i neme hostilnosti, ipak je usetao unutra, sedajuci za sankom. Narucio je celu flasu viskija.

Sa svakom novom casom, njegova odvaznost i hrabrost su rasle. Sve dok nije bio uveren da je dovoljno pijan da izazove kavgu.

Gledao je po prostoriji, pokusavajuci da shvati koju je osobu bilo najlakse isprovocirati i kada je konacno nasao svoju metu, nasmesio se zlocesto, ustajuci i ispravljajuci sako.

Krenuo je ka crvenokosoj devojci koja je bez sumnje bila prostitutka. Poceo je da joj se nabacuje, a ona se, glupaca, odmah primila. Mada kako i ne bi? Bio je prelep, prezgodan i ocigledno pun para.

Tome se i nadao, jer se vec sledeceg trena, iza nje stvorio krupan lik, gledajuci ih sa cistim besom u ocima.

''Moja devojka.'', rekao je pretecim tonom.

''Ne bih rekao po paznji koju dobijam.'', prkosno je uzvratio Zayn, ''Hajde mala, znam da bi radije posla sa mnom u moj skupoceni stan.'', posebno je naglasio pretposlednju rec, ''Mogu da ti priustim mnoga zadovoljstva.'', pijanstvo je nadjacalo zdrav razum.

Muskarac je bio dva puta visi od Zayna, isto toliko siri, ali se Zayn nije bojao. Adrenalin mu je samo rastao u iscekivanju borbe.

''Nemoj Johne.'', rekla je uspaniceno ka coveku, ''Samo smo pricali, ne bih ja nigde s njim.''

''To nije ono sto si pricala malopre.'', uzvratio je pijani Zayn, ''Rekla si da bi se rado jebala sa mnom.''

John je glasno zarezao, kretajuci se ka Zaynu, dok je devojka bezuspesno pokusavala da ga zaustavi.

''Konacno.'', rekao je Zayn ispod daha.

''Ne u mom baru!'', cuo je barmena kako se dere, a onda je izvadio pusku ispod sanka, ''Pucacu, ne salim se.'', bilo je ocigledno da je ozbiljan.

Krupan muskarac je sekundu duze odmeravao Zayna, a onda se povukao nazad, povlaceci crvenokosu sa sobom.

''Polazi.'', grubo ju je uhvatio za misicu, a onda je izvukao napolje.

''Sranje.'', razocarano je opsovao, vracajuci se za sank i dovrsavajuci polupraznu flasu alkohola.

Kada mu je konacno ponestalo pica, odlucio je da je vreme da krene kuci. Ocigledno nije dobio ono sto je zeleo, a sada je izgubio i volju da se bije, bio je previse pijan, jedino sto bi sada uspeo je da dobije batine. Toliko je imao viskija u sebi, da se jedva podigao sa stolice. Bilo je i vise nego ocigledno da nisu postajale nikakve sanse da zamahne ka nekom ili izbegne udarac. Samo je zeleo da ode kuci i odspava, sutra ce brinuti o povredjenom ponosu i slomljenom srcu. Morao je nekako da se resi besa koji ga je izjedao, ali mu danas ocigledno nije bilo sudjeno.

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now