Poslednja igra

9.8K 532 75
                                    


Imao je utisak da su mu prethodna dva dana bila najsporija u zivotu. Nije mogao da funkcionise kako treba, da razmislja o bilo cemu drugom osim o danasnjem danu. Nije znao cemu da se nada, ali mu je srce prizeljkivalo da ona bude tamo.

Bojao se kao nikada u zivotu, jer je kucnuo cas kada ce konacno znati da li je zaista izgubio jednu od najdragocenijih stvari u svom zivotu - njenu ljubav.

Imao je jos 3 sata da se spremi, a onda ce Lou i Elle svratiti po njega. Bio je toliko nervozan da je odustao od odlaska na posao, provodeci celi dan zatvoren u stanu.

Uglavnom je ispijao viski, pritom pazeci da se ne opije i zverao kroz ogroman prozor koji se nalazio u njegovoj prostranoj dnevnoj sobi. Gubio se u razmisljanjima koje svakako nisu bile dobre po njega. Previse je analizirao dogadjaje nad kojima nije imao kontrolu, dovodeci u pitanje stvari koje nikako nije mogao da zna.

Koliko god da se trudio da izbegava zanosenje, s vremena na vreme uhvatio je sebe kako razmislja o zivotu koji bi mogao da ima ukoliko bi Violet odlucil da im pruzi jos jednu sansu. Nije mogao da prestane da zamislja koliko bi se njegov zivot promenio na bolje, ako bi Charlie, Vaj i on konacno bili prava porodica.

Jeza bi ga prozimala na svaku zamisao o budjenju pored nje, ljubljenju njenih socnih usana. Zeleo je da zajedno stare, da gledaju kako im sin raste. Da ima porodican zivot kakav nikada nije imao u svom detinjstvu.

Zeleo je sve to toliko jako, da se bojao da ce bas zbog tolike zelje sve poci po zlu.

Konacno, vise nije mogao da odlaze spremanje, te se uz poslednji gutljaj viskija zaputio u spavacu sobu kako bi se spremio.

Jedino u sta je bio siguran bilo je to da je ovo bilo vece kada ce se sve promeniti.

*

Bila je toliko nervozna dok je predavala svoju pozivnicu na ulazu u svecanu salu. Rekao joj je da ce biti tu, ali je citava dva dana imala cudan osecaj u stomaku. Da li je to bio strah ili los predosecaj, to nije znala.

Konacno je razresila sama sa sobom da ne vredi da izgubi ljubav svog zivota samo iz straha. Koliko god bila nesigurna, znala je da ce joj Zayn dati vremena. Bas zbog toga je bila ovde, u privlacnoj crvenoj haljini jer je to bila njegova omiljena boja. Kosu je uvila u krupne lokne jer je znala da je on to najvise voleo, a sminka je bila minimalisticna, jer joj je uvek govorio da je mnogo lepsa bez iste.

Srce joj je ubrzano lupalo dok je koracala kroz salu prepunu ljudi. Sve oci su bile uprte u nju. Muskarci nisu mogli da sklone pogled jer je bila prelepa, zene, jer su joj zavidele. Bila je elegantna i dostojanstvena, a opet tako izazovna.

Nije joj bilo neprijatno zbog paznje, uzivala je u istoj, s toga se visoko podignute glave uputila pravo ka sanku. Narucila je martini, a zatim presla pogledom po sobi u potrazi za muskarcem zbog kojeg je prvenstveno i bila ovde.

Nije bilo ni traga ni glasa od Zayna, ali se nije dala obeshrabriti. Mozda je kasnio. Dogovor je bio do kraja veceri, sto je znacilo da je imao i vise nego dovoljno vremena da stigne. Nije dozvoljavala sebi da pomislja na onu drugu soluciju. Nije smela da razmislja o tome da je mozda odustao, da se ovih par dana predomislio i da nece doci. Nije znala kako bi podnela njegovo odbijanje, ali je bila sigurna da bi joj mozda bilo gore nego prvi put.

Gore jer bi sada i ona delom bila kriva, zato sto ga je toliko dugo odbijala, ponasajuci se kao poslednji kreten prema njemu. Gore jer je konacno uvidela koliko je drugaciji, koliko se stvarno promenio i da je on stvarno voli.

Nije mogla da prestane da razmislja o prstenu koji joj je pokazao o liftu, kao i o cinjenici da je sve moglo da bude toliko drugacije izmedju njih. U zadnje vreme cesto se pitala gde bi sada njih dvoje bili da ona nikada nije saznala za njegovu tajnu.

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now