Kraj: treci deo - 3 godina kasnije

10.9K 625 75
                                    

Sedeo je na klupi u parku, dok mu je blagi povetarac mrsio kosu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sedeo je na klupi u parku, dok mu je blagi povetarac mrsio kosu. Bila je rana jesen, lisce je tek pocelo da pada sa grana, vreme je i dalje bilo relativno toplo. Prijao mu je vetar, svez vazduh mu je bistrio um.

Imao je vazan sastanak tog popodneva, a sve sto je njemu bilo u glavi bilo je to kako bi njemu i Violet danas bilo tri i po godine veze.

Presao je prstima po koricama prilicno izlizane knjige koja je lezala u njegovom krilu, spustajuci pogled na njenu sliku na pozadini. Koliko je samo puta procitao knjigu, to iskreno ni sam vise nije znao. U pocetku je bio toliko besan zbog svega, ali kako je vreme prolazilo, tako je i ljutnja jenjavala. Onda je doslo razumevanje, poceo je da shvata da bi i sam iskoristio ovakvu priliku, a onda je stigao i mir. Vise ga nije bilo briga sto su ga svi osudjivali i popreko gledali. Nije ga bilo briga sto su svi znali njegove tajne i detalje njegovog zivota uopsteno.

Iako je bio iznenadjen cinjenicom da Violet nije nista dodavala kada je njegov lik bio u pitanju, vec da je citavu pricu prikazala onako kako se i odigrala, znao je da su ga ljudi mrzeli, da su imali jos gora misljenja o njemu. Jedino ga je jedna cinjenica drzala pod kontrolom, dalje od toga da plane i napravi neku glupost - u knjizi nije pisalo to da ju je on iskreno voleo. Da je i dalje voli. Naravno da ta cinjenica nije bila izneta kada ni sama Violet nije verovala u to. Ipak, iako je proslo prilicno vremena, ona je i dalje ostala prisutna i u umu i u srcu i to ga je tesilo - nije bas bio toliki gad, kao sto je bio Zack iz knjige.

Koliko god da je zeleo da je zaboravi nije mogao. Vise nije bio stari Zayn, koliko god da se trudio da se vrati u proslost. Vise nije toliko izlazio, a iskoriscavanje zena je sveo na minimum. Morao je s vremena na vreme da se resi napaljenosti i frustracije, ali retko kada je zaista uzivao u drugim zenama, stavise, nakon nekog vremena, poceo je da nalazi one koje su izuzetno licile na Violet. Onda bi se pretvarao da je ona na njihovom mestu i to je bilo jedino vreme kada je uzivao u seksu.

Zatrpao se u poslu, iako je i to prestajalo da mu predstavlja zadovoljstvo zadnjih godina. Sada kada su njegovi partneri i saradnici znali koliko je daleko bio spreman da ode kako bi dobio ono sto je zeleo, svi su poceli da ga se boje, jos vise nego sto su ranije. Zbog toga je bukvalno sve dobijao na izvol'te. Nije bilo pregovora i cenkanja, niti nadmudrivanja i nadmetanja. Sve je postalo monotono, ali nije mu to previse smetalo, manje je radio, a dobijao vise novca. Sta je bilo bolje od toga?

Trgao se iz misli kada ga je Majlo liznuo po ruci, zahtevajuci da ga Zayn poceska iza uveta. Zavoleo je tog dzukca, cak ga je vodio i kada je putavao u druge gradove zbog posla. Jednostavno je uvek osecao da je kuce bila jedina stvar koja je i dalje, na neki nacin, povezivala njega i Violet. Znao je da je to bilo glupo, ali njega nije bilo briga. Majlo ga je podsecao na najlepse stvari koje je doziveo sa Violet, nije zeleo da se otarasi toga.

''Sta bih dao da sam na tvom mestu.'', rekao je psu, smeskajuci se.

Kao da ga je razumeo, Majlo je skocio u Zaynovo krilo, lizuci ga po obrazu, dok je veselo mahao repicem.

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now