"26. Bölüm Benzerlik"

2.8K 280 29
                                    

Zarfla bakışmayı kesip yavaşça ağzını açtım. İçinden mavi dosya ve bir mektup vardı. Emir kolumdan tutup beni bahçedeki koltuklara oturttu, bende zarfın içindeki mavi dosyayı çıkardım, kapağını açtığımda içinde bir kadının bilgileri vardı. Biraz daha inceleyince en alta benim adımı gördüm... Orada ki yazıyı okuyunca... Bu kadının... A-annem olduğunu yazdığını gördüm... Gözümden gözyaşları akarken Emir'e baktım o da şaşkınca bana bakıyordu... Kadının ismine baktığımda adının "Ayşen Demir" olduğunu gördüm... Daha fazla gözyaşım akmaya başlayınca Emir elimden dosyayı aldı. Bende boş kalmış elimi tekrar zarfa sokup içindeki mektubu çıkarıp açtım ve içimden okumaya başladım.

"Derin...
Nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Hatırlıyorsan sana kendimi affettirmek için bir şey yapacağımı söylemiştim. O gün seni ağlarken görünce canım o kadar yandı ki... Bende gidip araştırdım ve annenin yerini buldum. Sana tek diyeceğim bence anneni bir kez dinle, inan dinleyince ona hak vereceksin. Belki gidersin diye oraya adresi yazdım.

Derin, belki şuan içinden diyorsun bu neden kendini affettirmek için bu kadar uğraşıyor. Bilmiyorum neden beni affetmeni istediğimi bilmiyorum. Tek bildiğim senin üzülmeni istemem, mutlu olmanı isterim hep...

Sanırım sana âşık oluyorum ha! Belki bu yüzden affetmeni istiyorumdur. Derin inan bana bir daha beni uzun süre göremeyeceksin, senden tek istediğim beni affetmen. Lütfen Derin. Ben seni uzaktan da severim ama yeter ki beni affet.

Cenk SERT"

Ağlayarak bitirdiğim mektuba bir kez daha göz attım demek Cenk'ti.
Sırf bana kendisini affettirmek için bu kadar uğraşmıştı. Bir de seviyordu... Kafamı gökyüzüne çevirdiğimde Emir elimden mektubu almış sinirle okuyordu. Derin bir nefes çekip gülümseyerek "Affediyorum... Cenk... Seni affediyorum..." diye fısıldadım. Şuan emindim ki Cenk bizi izliyordu ve affedip, affetmediğimi merak ediyordu ve anlamıştı onu affettiğimi... Kafamı Emir'e çevirdiğimde gözleri öfkeyle doluydu... Emir'in elini tutuğumda kafasını bana çevirdi öfkesi biraz yok olurken konuştu.

"Cenk'in verdiği adrese gideceğim."
"O herifi güvenemezsin ya yine oyun oynuyorsa."
"Emir... İnan bana Cenk artık vazgeçti. Peşimizi bıraktı. Hem mektupta gördün o bile o kadını dinlememi istiyor." Dedim o da derin bir nefes alarak konuştu. "Olmaz seni tek başına gönderemem."
"Emir bir şey olmayacak hadi kalk daha Can'la buluşacağız." Dedim gülümseyip arabaya doğru ilerlerken apartmanlar arasında bir gölge gördüm bizi izliyordu. Bu Cenkti kesin, gölgeye bakıp gülümseyerek arabaya geçtim...

*******

Kafeye geldiğimizde Emir'in elini tutarak içeri girdik. Etrafa bakarken ilerde Can'la bir kızı gördüm ve oraya ilerledik. Can bizi görünce ayağı kalkıp bana sarıldı Emir'in de elini sıkıp konuşmaya başladı.

"Sonunda geldiniz... Derin işte bu benim güzeller güzeli sevgilim Berin." Dedi kıza baktığımda yüzü çok tanıdık geliyordu. Bu kız. Yani Berin... Bana çok benziyordu, bir süre birbirimize baktıktan sonra kendime gelip konuştum. "Ben Derin." "Bende Berin tanıştığıma memnun oldum." "Bende." Deyip onu Emir'le tanıştırdım. Masaya oturunca sipariş verip sohbet etmeye başladık. Berin iyi bir kıza benziyordu ve Can'la çok yakışıyorlardı ve ben cidden bu kızı kendime yakın hissediyordum. Bir süre daha konuştuktan sonra Emir'le kalkma kararı verdik. Ne de olsa buradan daha o kadına gidecektim. Can ve Berin'le vedalaştıktan sonra Emir'in arabasına bindik. Emir arabayı çalıştırmadan önce bana bakıp konuştu.
"Emin misin oraya gitmeye?"
"Eminim." Diye fısıldadım.

Emir'de kafa sallayıp arabayı çalıştırdı ve Cenk'in verdiği adrese gelip arabayı durdurdu.

"Eğer bir şey olursa beni hemen arıyorsun... Çıktığında da arıyorsun, ben alacağım seni."
"Peki." Deyip yanağından öperek arabadan indim. Emir arabasıyla uzaklaşırken bende evi inceliyordum. İki katlı villalara benziyordu. Derin bir nefes alıp demir kapıyı açıp içeri girdim. Adımlarım ne kadar geri gitse de ben ilerleyip kapının önünde durdum... Kapıyla bakışırken çoktan gözlerim dolmuştu. Derin bir nefes alıp kolumu kaldırarak zile bastım. Tam bir kere daha basacakken kapı açıldı. Kafamı kaldırdığımda orta yaşlarda sarışın mavi gözlü bir kadın vardı. Yüzüne baktığımda gözlerinden gözyaşı akmaya başlamış şaşkınlıkla bana bakıyordu. Bende daha fazla dayanamayıp gözyaşlarımı bıraktım... Kadın "Kızım?" diye fısıldadı, bense ona bakarak gözyaşı dökmeye devam ettim...

Merhaba arkadaşlar! Yeni bölüm geldi. Umarım beğenirsiniz vote ve yorumlarınızı bekliyorum. Sizleri seviyorum iyi okumalar :)

Multi= Can Arkan ve Berin Demir
Şarkı = Adele- Hello

29.11.15
S.K.

TESADÜFEN AŞK(TAMAMLANDI)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant