Κεφαλαιο 1

82 11 2
                                    

Το ξυπνητήρι μου χτύπησε στις επτά το πρωί. Νευριασμένη το έκλεισα με δύναμη και γύρισα πλευρό. Για μισό λεπτό, τώρα θυμήθηκα σήμερα ήταν η μέρα. Μετά έπρεπε να βρώ τα κατάλληλα ρούχα. Μα η κυρία Μέλανι ( που το όνομά της το είχε πάρει από το Σώμα το βιβλίο της Στέφανι Μέιερ ) δεν είχε έρθει να καθαρίσει ακόμα και η ντουλάπα μου ήταν ενα χάος.
Ένα γαλαζοπράσινο φόρεμα τράβηξε την προσοχή μου. Το τράβηξα γρήγορα έξω. Ωχ όχι! Ήταν τσαλακωμένο και τώρα;   Η πόρτα χτύπησε, τώρα ήταν πολύ αργά για να το σιδερώσω. Φόρεσα τις μπαλαρίνες μου και κατέβηκα τις σκάλες. Στην πόρτα, ήταν η φίλη μου η Έφη ( που το όνομά της το είχε παρει από τους Αγώνες Πείνας το βιβλίο της Σουζάνα Κόλινς) και είχε έρθει για να πάμε μαζί στη Προβολή.

Έπιασα γρήγορα-γρήγορα το κοτσιδάκι μου και φύγαμε. Στον δρόμο συναντήσαμε τον Έρικ, που το όνομά του το έχει πάρει από την Απόκλιση το βιβλίο της Βερόνικα Ροθ, και τον Έντουαρτ που το όνομά του από τη Χαραυγή το βιβλίο της Στέφανι Μέιερ. Ήταν οι φίλοι μου που καθόντουσαν δίπλα μας στην προβολή.  Σε κάθε ταινία καθόμαστε ανάλογα με το πρώτο γράμμα του ονόματός μας. Η ''Τελετή'' γίνεται κάθε χρόνο για να βρούμε τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Εμένα είναι ο δεύτερος χρόνος που παρακολουθώ την ''Τελετή'', το ίδιο και τα παιδιά. 

Στη διαδρομή συζητάγαμε για τις αγαπημένες μας ταινίες. Εμένα μου αρέσουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, της Έφης οι ρομαντικές κομεντί, του Έρικ οι κωμωδίες  και του Έντουαρτ τα θρίλερ και οι ταινίες τρόμου. Τα γούστα μας είναι τόσο διαφορετικά που καμιά φορά αναρωτιέμαι πως κάνουμε παρέα.






Μια Αλλιωτικη 'Ταινία'Where stories live. Discover now