8 MART

16.1K 272 5
                                    


Merhaba arkadaşlar.

Bugün sözde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Sözde kadınların değerinin bilindiğini gösteren bir gün. Fakat hangi insanoğlu Özgecan'ın değerini bildi? Hangi insanoğlu Cansel'in değerini bildi? Hangi insanoğlu Ayşe'nin, Fatma'nın, Hatice'nin ve daha nicelerinin değerini bildi? 

 Fakat hangi insanoğlu Özgecan'ın değerini bildi? Hangi insanoğlu Cansel'in değerini bildi? Hangi insanoğlu Ayşe'nin, Fatma'nın, Hatice'nin ve daha nicelerinin değerini bildi? 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ben bugün burada kadınların kadınlar gününü kutlamayacağım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ben bugün burada kadınların kadınlar gününü kutlamayacağım. Artık öyle bir günün olmadığını düşünüyorum. Belkide hiç olmamıştı. Zaten anlamsız değil mi kadınları sadece tek bir günde değerli kılmak? Peygamber efendimiz'i doğuran bir anneyi tek bir günde değerli kılmak. 

İnsanoğlu nereye gidiyor? Hiç oturup düşündünüz mü? Hiç dediniz mi ya benimde başıma gelse? Ya annemin, kız kardeşiminde başına gelse? Biz artık her adımımızı on kez düşünerek atıyoruz. Hayatı on kez düşünerek yaşıyoruz. Nefesimizi on kez düşünerek veriyoruz. Hayatı korkarak yaşıyoruz.

  Burası sizin ikinci eviniz gibi dediler güvendik. Biz sizin ikinci babanız gibiyiz dediler ona da güvendik. Hangi baba kızına tecavüz eder? Hangi ev bir üyesinin ölümüne göz  yumar? Artık tecavüzcüleri, katilleri haklı gösteriyorlar. Artık herkes suçlunun yanında. Suçlunun yanında olanın gözümde suçludan bir farkı yok. Susanın, bunlara göz yumanın suçludan bir farkı yok. Erkek bedenen kadından güçlü olduğu için yücelttiler. Erkeği üstün kıldılar. Erkek istediğini yapar. Erkek kadında döver, kadına da tecavüz eder, kadında öldürür. Öldürmüşse, dövmüşse, tecavüz etmişse elbet bir bildiği vardır. Elbet haklıdır. Keyfinden yapmamıştır ya. Kesin kadın bir şey yapmıştır. Etek giymiştir, dolmuşa binmiştir, hocasına güvenmiştir, yemeği güzel yapmamıştır. Elbet bir şey yapmıştır ölmek için. 

Varsın o bir günü de bize vermesinler. Zaten bize vermemişler ki; kendi menfaatlerine yapmışlar. Gösteriş! Biz kadınımıza değer veriyoruz gösterişi. Tek günlük bir süs. 

Ben evden çıkarken acaba başıma bir şey gelir mi diye düşünmek istemiyorum ya da annemin ya kızımın başına kötü bir şey gelirse diye korkuyla beni beklemesini istemiyorum. Hocama korkuyla yaklaşmak istemiyorum. Hayata korkuyla bakmak istemiyorum.  Rabbim dövsünler, tecavüz etsinler, öldürsünler, hor görsünler diye vermedi bu canı! Sizde kendinizin, annenizin, bacınızın, kuzeninizin, sevdiğiniz kadınların korkuyla yaşamasını istemiyorsanız ses verin. Susmayın! Susmak kabullenmektir. Kabullenmeyin!

 Kabullenmeyin!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Hanım Ağa (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now