9

514 24 20
                                    

Nervöst knackar jag på dörren till Oscars rum. Hetsiga röster och fötter som klampar runt låter högt genom dörren. Förvånat höjer jag på ögonbrynet och backar bak ett steg. Vem har han där inne som är så hemlig?
Precis när jag ska vända mig om och gå så öppnas dörren försiktigt. Oscar sticker ut sitt huvud genom den smala springan han har bildat. Kinderna är lätt rosiga och pannan glänser lite av svett.

"Och vad vill du?" Fräser han och tittar otåligt på mig. jag håller upp händerna i en oskyldig gest och backar ett till steg. "Jag är din läxhjälp, remember?" Muttrar jag o spänner blicken i han. Oscar suckar lite och tittar in i rummet igen. "Okej, vänta en minut" mumlar han och försvinner in igen.
Efter kanske två minuter öppnar han dörren igen.

"Kom in" yttrar han med en elak glimt i ögat. Jag tittar skeptiskt på honom men går ändå in i det som vanligt välstädade rummet.
"Okej, vad ska vi börja med då?"säger jag försiktigt och slår mig ner på hans stol. Han suckar lite. "Vi kan väll börja med matte" flinar han och slänger sig ner på sängen. Jag nickar tyst medan han tar fram matteboken ur hans väska.

"Så Alaska, kan du snälla berätta för mig varför du måste jobba så mycket?" Ler Oscar stort och tittar in i mina ögon. Jag vrider obekvämt på mig. "Du vet det" muttrar jag och stirrar ner i golvet. "Snälla?" Fortsätter han och reser sig upp ur sängen. Jag skakar på huvudet. "Nej, du vet redan" säger jag och beskådar hur han kommer närmre mig.

"Dessutom är jag din läxhjälp inte någon jävla sagoberättare" fräser jag och spänner blicken i honom. Han skrattar lite oh tar tag i mina händer. Inom loppet av en sekund så har han dragit upp mig ur stolen. "Snälla Alaska, berätta för mig" viskar han tyst i mitt öra. En rysning går igenom min kropp och något med rösten får mig att mjukna.

"Okej okej" svarar jag och lutar huvudet mot hans bröst. Han lägger snabbt armarna om min kropp och vaggar oss från sida till sida. "Mamma är alkis och jag måste ha dessa åtta jobb för att försörja mig och henne, för att betala hyran, för att betala all mat och alla inkomster. Pappa stack för länge sedan så jag har länge behövt jobba. Ingen vet det här förutom du, och jag berättar endast det här för dig för att jag litar på dig, trots att du har betett dig som ett svin. Får någon annan reda på det vet jag inte vad jag ska ta mig till. Mitt liv kommer att förstöras ännu mer och alla kommer att hata mig för det" avslutar jag och bryr mig inte ens om tårarna som rinner ner för mina kinder.

Oscar kramar om mig ännu hårdare och stryker mig över ryggen.
Men mot i allt så avbryts vi av en applåd. Förvirrat vänder jag mig om och hela mitt hjärta fryser till is. Alice kliver nöjt ut ur garderoben med en filmande mobil riktad mot oss. Hon skrattar högt och stänger garderoben bakom henne.

"Nämen titta vad man kan hitta. Nu har jag hela din snyfthistorie på film gumman" skrattar hon högt. Oscar puttar bort mig från honom och skrattar han med. Sedan går han fram till henne och kysser henne hårt. Det hugger till i hjärtat. Bestämt vänder jag bort blicken och låter ilskan byggas upp i mig. "Din jävla manshora! Jag litade på dig. Du fick veta saker som ingen annan vet! Jag önskar att jag aldrig träffade dig ditt as. Jag hatar dig så jävla mycket" skriker jag bland tårarna. Deras skratt blir ännu högre och frustrerat tar jag tag i min väska.

Precis när jag ska gå ut ur rummet har en stark hand tag om min handled. Utan att tänka så vänder jag mig snabbt om och ger Oscar en hård käftsmäll. Greppet om min hand lossar genast och jag stormar ut.

*****
jag måste borsta tänderna lol

Euphoria // O.EWhere stories live. Discover now