2. Bölüm : @eksikdizeler

676 50 43
                                    

Merhaba sevgili arkadaşlar. Yeni bir gün,yeni bir ropörtaj ilkesine uyaraktan bugün de yeni bir yazarımızla yaptım ropörtajımı. Bugünkü konuğumuz Camdan Kalp'iyle kalplerimize camdan bir dokunuş yapmış olan Nur METİN.

eksikdizeler

1-Adınız?

Nur diye bilinse de herkes tarafından farklı unvanlara çevrildiği doğrudur efendim. Bunlardan birkaçına Nutella, Nurella, Gözümün Nur'u, Nuriş örnek verebilirim.

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

Elbette idollerim var,gerçek hayatta genelde polisiyeden dışarıçıkmayan biri olarak Ted Dekker, Tess Gerritsen benim örnek aldığım yazarlardır. Lakin sevgi üzerine yazdığım kitaplarda ilhamımı başka yazarlardan alamıyorum sanırım, gerçek hayattan yaşantılar ve kendimden bolca parça bulunuyor.

3-Günün en çok hangi vaktini seversin? Neden?

Geceleri zira herkesin karanlıktan saklandığı vakitlere ruhum daha çok karışmak ister,ilhamın da bolca ziyarete uğradığını atlamayayım tabii ki.

4-Uğurlu eşya olarak nitelendirdiğiniz bir nesne?

Uğurlu eşyam sanırım hiç olmadı,uğurlu sayı olsaydı soru gayet sekiz cevabını verebilirdim. Her yerde karşıma çıkmayı seviyor kerata.

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

Yazmak dışında badminton oynamayı çok seviyorum. Voleybolda beceriksizliğimin aksine bu konuda gerçekten iyiyim sanırım. Bisikletle gezmek ise benim için artık alışkanlık haline geldi. Her yere o iki tekerle gidebilirim. Başka da İngilizce öğrenmeyi,konuşmayı yaşam tarzı haline getirdim,bir de Fransızca öğrenmek istediğimi de atlamayayım. Ve elbette kitap okumak,bana bir kütüphane verseler oradan ömür boyu çıkmam.

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

Yazdıklarım tamamen hayal ürünü dersem sanırım bu büyük bir yalan olur zira gerçek hayattan öyle çok yaşanmışlık var ki ben bunu gerçekten seviyorum. Okuyan kişilere bir şeylerin gerçekliğini göstermeyi,onlardan daha çok acı çeken kişilerin olduğunu göstermeyi fazlasıyla anlamlı buluyorum.

7- Yemek desem? Ne anlatırsın? (Hem isim hem fiil olarak değerlendirebilirsin, Türkçe lastiklidir nereye çekersen çek :D)

Her daim aç biri olarak yemek benim yaşama sebebim sanırım. Ağzımın hiç boş durduğunu gören olmaz, sürekli bir şeyler atıştırmak benim için zevk adeta. Yemek yapamayan biri olarak yemeyi daha çok seviyorum, hem dünyaya bir kere gelmişiz ki, yemezsek çok şey kaybedebiliriz.

8- Kaçmaz sorumuz... Issız bir adaya düşsen yanında olmasını isteyeceğin üç şey ne olurdu?

Bu klasik bir soru sanırım ve bolca düşünmüşlüğüm de vardır. Cevap olarak dedemi, bir kavanozu ve radyoyu alırdım. Eh hayal dünyasında bir sınır yok, radyonun çektiğini düşünebiliriz. Kavanoz ise, dedemle deniz kabuklarını toplayıp koymayı fazlasıyla düşlerim.

Yazarlarla RöportajWhere stories live. Discover now