23. Bölüm : @ZelisDogan

109 16 9
                                    

Merhaba yeniden!✋Birkaç gün geçmesine rağmen bildirimlerdeki o heyecanlı akışı, yorumlara yetişme trafiğini yine özledim.
Bir de bahsetmek istediğim başka bir mesele, şu aralar yeni yazmaya başladığım bir kurgum var. Kürek Çeken Kadın. Oy ve yorum demiyorum da, benim için çok özel bir kurgu. Bu sebeple okuyup fikrinizi belirtebilir misiniz? Yaparsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.😊
Kaydırın, pişman olmayacaksınız😏

ZelisDogan

1-Adınız?

İsmim, Zeliş Doğan.

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

Elbette var; bütün okuduğum yazılardan ilham alıyorum, yeni bir şey öğrenmek ansızın zihnimde bir mum yakıyor, düşüncelerim aydınlatıyor. Birçok kitaptan, yazardan, derslerden, filmden ve daha bir sürü şeyden beslenen birisiyim.

3-Günün en çok hangi vaktini seversin?

Gece kuşuyum ben, gecedeki sessizliği seviyorum.

4-Hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir?

Öldüğümde ölümsüz olmak. Ardımda binlerce eser ve yapıt bırakmak.

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

Resim çizmek.

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

Genelde duyduğum, yaşadığım olayları hayal gücümle renklendirerek yazıyorum lakin istisnalar da oluyor.

7- Yemek desem? Ne anlatırsın? (Hem isim hem fiil olarak değerlendirebilirsin, Türkçe lastiklidir nereye çekersen çek :D)

Yemek deyince aklımda yiyecek olarak belirse de yemekten çok yapmayı seviyorum. Ayrıntılı bir şekilde uğraşarak süslemeye bayılıyorum. Ufak bir sır olarak da: bazen sinirlendiğim zaman yemek yaparım, kafam dağılıyor :)

8- Kaçmaz sorumuz... Issız bir adaya düşsen yanında olmasını isteyeceğin üç şey ne olurdu?

Üç şey... Bir arafta kalmadım değil :D Ama bir şey almazdım, aldıklarım da bir süre sonra bitecek, kendimi onlara alıştırmak yerine oranın yaşam şartlarına alışmaya çalışırdım. (Tuhaf bir cevap oldu, kabul ediyorum :D)

9-Okurlarından aldığın ve seni fazlasıyla sarsan(sevinç veya üzüntü fark etmez) bir mesaj ya da yorumu bizimle paylaşabilir misin?

Bir okuyucum ele aldığım bir olayı bizzat yaşadığını ve okurken bir kez daha yaşadığını ama karakterim sayesinde daha güçlü olması gerektiğini hatırlattığını söylemişti. O zaman gerçekten birilerini katkıda bulunduğum için sevinirken, bir kez daha yarasına tuz bastığım için kendimi affedememiştim.

10-Yazarken özel olarak dinlediğin bir müzik var mı?

Bazen piyano sesiyle yazıyorum. Zihnimin en kuytu köşelerine taşıyor, hayal dünyamın fon müziği haline geliyor.

11-Ramazanda kaç gün oruç tuttun? Şaka şaka. Yeni bir proje düşünüyor musun?

Ramazan boyunca tuttum... Ups şakaymış, yanıtlamış bulundum :D Devam ettiğim hikayelerim var fakat bu kafamda dönen tilkiler olmadığı anlamına gelmiyor. Tüm insanlığa yetecek kurgum var sanırım. :D

Yazarlarla RöportajWhere stories live. Discover now