14. Bölüm : @mervespyaar

121 20 17
                                    

Selamlar millet! Nasılsınız,tatiller nasıl gidiyor? Havalar sıcak,benim beynim yanıyor.

Merve abla,daha önce rastlamadığım bir konuda yazar. Hint kurguları da hoşmuş bu arada,tavsiye edilir :)

Bu arada Hint deyince aklıma size son zamanlarda müptelası olduğum bir şarkıyı tavsiye etmek geldi : Teri Meri.

Türkçe anlamı Seninle Ben demek. Harika bir şarkı,muhteşem. Mutlaka dinleyin. Ayrıca şarkıyı yine Salman Khan'ın filminde Rahat Fateh Ali Khan ile Shreya Ghoshal seslendirmiş. Medyaya ekliyorum,dinlemeyeni döverler. 😂

mervespyaar

1-Adınız?

Adım Merve Gökdere ama burada, mervespyaar olarak biliniyorum. 'Pyaar' kelimesinin anlamı sevgi olduğundan Merve'nin Sevgisi gibi bir anlam ortaya çıkıyor.

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

İlham alma konusunda aslında çok sık ilham kaynaklarımın değiştiği doğrudur. 😀 Ama başta Bollywood oyuncusu Salman Khan ve ona has nitelikleri bana ilham veriyor. Kimi zaman diğer Wattpad yazarlarıyla olan bağların kimi zaman da izlediğim,dinlediğim, tanık olduğum bir şey bana ilham verebiliyor.

3-Günün en çok hangi vaktini seversin?

Özellikle geceyi çok seviyorum. Huzurlu, sessiz bir an yaşamak,bir şeyler karalamak ve kendinle başbaşa kalmak için paha biçilmez bir an ve uyuyarak o anı kaybettiğimi hissediyorum. Bu yüzden çok fazla uyumuyorum.😀

4-Hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir?

En büyük hayalin yazdıklarımın birilerinin  hayatını etkileyecek derecede iyi olması. Bunun için çabalıyorum, kelime haznemi geliştirmeye çalışıyorum,yazım hatalarımı önemsiyorum ve daha iyisini ortaya koymadan rahat olamıyorum. Amacım ise üniversitemi bitirip yüksek lisans yapmak ve aile danışmanı olmak. Bunu gerçekten çok istiyorum.❤

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

Yazmak dışında video yapmayı,müzik dinlemeyi ve youtuberleri takip etmeyi seviyorum. Özellikle gençlerin seslerini duyurduğu ve gizemli olayların işlendiği videolar ilgimi çekiyor.

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

Kesinlikle benden bir parça taşıyan karakterler oluşturuyorum. Yani o an orada ben olsaydım nasıl tepkiler verirdim,diye düşunerek ilerliyorum. Çünkü bir nevi aslında o karakter ben,içimde sıkışıp kalmış ve ortaya çıkmaya fırsat bulamamış biri. Yazdıklarımı birebir yaşadığım söylenemez, hayal gücünün de etkisi var tabii.

7- Yemek desem? Ne anlatırsın? (Hem isim hem fiil olarak değerlendirebilirsin, Türkçe lastiklidir nereye çekersen çek :D)

Bu soru tam benlik bir soru çünkü karakterlerim Hintli ve doğal olarak Hint yemekleri yiyorlar. Bu konuda çok fazla araştırma yaptım,Hint yemeği yapan bloggerları takip ettim. Yemeğin içinde kullanılan malzemelere kadar incelediğim oldu. Ben baş karakterim Meena, Gujarati bölgesinde yetişen bir kız olduğu için oraya özgü lezzetler seçiyorum ve bölümlerin sonunda görselleri eklemeyi de unutmuyorum. Bilgi bilgidir sonuçta.😀

Yazarlarla RöportajWhere stories live. Discover now