22. Bölüm : @EminDilerr

165 35 123
                                    

Evett... Bu röportaj şu birkaç günün son bombası olacak. Birkaç yazar daha bulmaya çalışacağım, bakalım.

Şişşt, yeni kurguma bakar mısınız pliz? Adı "Kürek Çeken Kadın". Lütfen, fikirleriniz benim için önemli.

Emin abi -desem sıkıntı olur mu ki?- Neyse, yazarımızla röportajımız aslında birkaç günlük, fakat ne yazık ki ödev yetiştirmeye çalışırken düzenlemeleri yapmaya vakit bulamadım. Ama tamamladım, şükür.

Öncelikle demeliyim ki, Ayfer efsane bir kitap. Gerçekten, Watty'deki sınırlı sayıdaki sahici kitaptan. Saçtığı duygular, anlatmaya çalıştığı şeyler. Kesinlikle, okumalısınız. Eğer okuduysanız ne diyeyim, bir daha okuyun. Öyle güzel.

Bakalım neler konuşmuşuz? Hadi kaydırın❤👇

EminDilerr

1-Adınız?

Ben Emin Diler.

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

Okumayı severim, idol olarak derseniz Sabahattin Ali ve Ömer Seyfettin derim. Özellikle Ömer Seyfettin'in final vurgularını örnek almışımdır.

3-Günün en çok hangi vaktini seversin?

Geceyi severim, sessiz sakin. Düşünmek için, yazmak için bire bir saatler.

4-Hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir?

Hayalim ismimi kalıcı kılmak, öldükten sonra bile hatırlanmak. Bunu amaç edindim, diyebilirim.

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

Yemek yapmayı çok severim, daha doğrusu yemek yapıp dostlarımla birlikte yemeyi çok severim. Dostlarımla sohbeti, anlayanlarla şakalaşmayı severim. Ama hobim yemek yapmak diyebilirim.

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

İnanmazsan güzel şeyler yazamazsın, tabii ki inanarak yazıyorum. Hayal gerçek olayına gelirsek; hikayelerimden Ayfer'de tamamen olmasa da gerçeklik payı var, yani esinlenme. Karakterler ise tamamen gözleme dayalı. Kendimden de parçalar var, başka insanlardan da etkilendiğim noktalar var. Mesela Ayfer'in ilk bölümündeki down sendromlu Gamze ve babaannesi tamamen gerçek, benim amcamın hanımı ve torunu.

7- Yemek desem? Ne anlatırsın? (Hem isim hem fiil olarak değerlendirebilirsin, Türkçe lastiklidir nereye çekersen çek :D)

Yani bir erkek olarak ne diyebilirim ki? Yemek yemekten ziyade yapmasına bayılırım. Özellikle et ve balık çeşitlerini yapmakta üstüme yoktur.

8- Kaçmaz sorumuz... Issız bir adaya düşsen yanında olmasını isteyeceğin üç şey ne olurdu?

Bu soruda biraz gerçekçi olursak, yaşam malzemesi diyeceğim. Kesici bir alet, balık tutmak için olta takımı ve bir yaşam kurabilmek için sebze meyve tohumu. Vahşi ve ıssız bir ortamda hayatta kalabilecek yeteneğe sahibim sanırım.

9-Okurlarından aldığın ve seni fazlasıyla sarsan(sevinç veya üzüntü fark etmez) bir mesaj ya da yorumu bizimle paylaşabilir misin?

Okurlarım sağ olsunlar, öyle kötü yorumlar aldığım söylenemez. Eğlenceli yorum çok aldım mesela. Özellikle Ayfer isimli çalışmamda Muhtar Hayrettin'e ağda yapma yorumları beni hâlâ tebessüm ettirmekte. Bir de Mavi Güneş Operasyonu'ndaki Gülistan'ın eğlenceli hallerindeki yorumlar çok komikti ve ben de o karakteri, yani Gülistan'ı kitap haline getirmeye karar verdim.

10-Yazarken özel olarak dinlediğin bir müzik var mı?

Vazgeçilmezim Taksim Trio ama Vivaldi de muhteşem, ilham kaynaklarım. Kulaklığımı takıp yüksek sesle dinleyerek yazarım, bu sayede çevreden etkilenmem.

11-Ramazanda kaç gün oruç tuttun? Şaka şaka. Yeni bir proje düşünüyor musun?

Yeni bir proje her zaman vardır. Şu an Hülistan'a başladım ve bitirene kadar yeni kitap düşünmüyorum. Bir de eğer çok duygusal yanım ortaya çıkarsa fan sayfasına şiirler yazıyorum. Yani emindilerfan1.

12-Sizin için en olan bir kitap?

Şu an Dan Brown'ın İhanet Noktası isimli kitabını fırsat buldukça okuyorum, güzel kitap ama çok uzun. En kitabım ise Kürk Mantolu Madonna. Biraz klasik oldu ama imkansız bir aşkın peşinden koşamamanın pişmanlığı etkilemiştir beni.

13-Hamarat,hanım hanımcık bir ev erkeği mısın? Yoksa söz konusu temizlik olunca yan gelip yatmaya mı çalışırsın?

Ev işlerinde tipik bir Türk erkeğiyim, özellikle çıkardığım çorapları sağa sola atmak hobim ama iş yemeğe gelince iki saat uğraşır, iki dakikada yerim.

14-Seninle ilgili bilmediğimiz "ufacık" bir detay?

Duygusalım, ağlarım. Utandım şimdi yaa...

15-Kendini üç kelimeyle nasıl tanımlarsın?

Pozitif, neşeli ve boşvermiş.

16-Wattpad'e ne zaman üye oldunuz ve amacın ne idi?

Kasım 2015 yılında tesadüfen görüp kayboldum, amacım tabii ki yazmak ve kitlelere ulaşmak.

17-"Erkeklerin yaşı sorulmaz." derler ama yaş istesek?

Olmak istemediğim yaştayım.

18-En sevdiğin insan evresi? Bebek,çocuk,ergen,genç,orta yaşlı,yaşlı... Neden?

Okul yıllarım. Hayat o zamanlar hep toz pembe, şimdi ise çok sorunlu. Genç arkadaşlara tavsiyem, yaşınızın kıymetini iyi değerlendirin, gereksiz şeylerle vaktinizi harcamayın. İnanın ki hayat çok hızlı akıp gidiyor.

19- Kendinle gurur duyduğun bir an?

Yazmış olduğum "Ayfer" isimli kitabımla gurur duyuyorum, bu kadar ilgiyi ben bile beklemiyordum.

20- Ve yazarımıza son bir soru... Sana vereceğim malzemeler ile ufak birkaç satır rica ediyorum. Sayfanda paylaş ki yazını,çalınma gibi durumlar olmasın.

·Kırmızı bir kalemlik

·Kay marka su şişesi

·Bant makinesi

·Cımbız

Bu kelimelerle destan bile yazarım. Alakasız kelimeler olduğu için uzun yazmak gerekli bu soruyu. Okuyan sevgili arkadaşları sıkmayalım isterseniz.

Teşekkür ederim ;)

Yazarlarla RöportajHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin