18. Bölüm : @epope_glcn

109 22 26
                                    

HOLA AMIGO🌹

epope_glcn

1-Adınız?

Gülcan. Ama herkes Gül der.😉

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

Yazar olarak kimseden ilham almam. Ama tecrübeler, dostlar ve ilk kitabımı yazma sebebim annem beni veri kaynaklarımdandır.😀

3-Günün en çok hangi vaktini seversin?

Yeni bölüm yayınladıktan sonraki anları severim. Şekersiz çay+yorumları cevaplamak en sevdiğim anımdır.

4-Hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir?

Amacım yok. Bir şekilde yuvarlanıyorum. Yapmam gerekeni yapmaya çalışıyorum. Zaten çocukluk hayalimi de gerçekleştirdim. Artık karalamayı değil profesyonel yazarlığa ilk adımlarımı atmış bulunuyorum.

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

Müzik dinlerken ev işi yapmak😀😀 kitap okumak.

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

Bu soruya kahkaha atıyorum şu an. Fantastik kategorisi hariç yazdığım kurgular, gerçek hayata dayalıdır. Kimi kendi hayatımı, kimi çevremi esas alır. Çok az kurgu kullanırım. Fantastikte ise sadece bir hikayede gerçeğe yakın tepkiler, yani "gerçek olsaydı ne olurdu?" sorusuna cevap alabilecek şekilde yazmayı tercih etmiştim.

7- Yemek desem? Ne anlatırsın? (Hem isim hem fiil olarak değerlendirebilirsin, Türkçe lastiklidir nereye çekersen çek :D)

Valla ben direk yemek anlarım. Duymak, kara lahana çorbası, kara lahana sarması, kayana :D favorilerim. Bir de kitap yemek aklıma geldi. Okuma konusunda resmen yerim...

8- Kaçmaz sorumuz... Issız bir adaya düşsen yanında olmasını isteyeceğin üç şey ne olurdu?

Kitap, çay ve kurgularımı yapabileceğim malzeme...

9-Okurlarından aldığın ve seni fazlasıyla sarsan(sevinç veya üzüntü fark etmez) bir mesaj ya da yorumu bizimle paylaşabilir misin?

Okurlarımdan hep güzel yorumlar aldım. Okurlarımın bana yaptığı mesaj,yorum ve pano iletilerini gördüğümde hemen cevap veriyorum. Çünkü çok mutlu oluyorum. Ama bir tane kötü yorum oldu geçenlerde. Sarsılmadım. Sadece bakış açımı değiştirip kurguda değişiklik yaptım. İnsanları memnun edemezsiniz. Ama yine de benim yazdığım bir cümle için kimsenin kırılmasını kaldırabilecek bir yapım yok.

10-Yazarken özel olarak dinlediğin bir müzik var mı?

Dinlemem genelde. Ama Kara Süvari adlı hikayem için epik müzik dinleyip geliyorum. Güzel aksiyonlu şeyler aklıma geliyor. 😀

11-Ramazanda kaç gün oruç tuttun? Şaka şaka. Yeni bir proje düşünüyor musun?

Taslakta birkaç tane yazılmayı bekleyen kurgu var. Yeniden mizah kategorisine gireceğim, Dul Kadınlar Konağı... Korecanlar için hayran kurgu olmayan, genç kurgu Bir Seul Masalı... Kategorisine karar veremediğim ama yine mizahı yönü yüksek Erkekleri Anlama Kılavuzu isimli üç hikayen var. Planladığı iki hikaye şimdilik daha sonraya😀

12-Sizin için en olan bir kitap?

Yazdığım, Wattpad içi ve dışı ve okuduğum tüm kitaplar endir.😉

13-Hamarat,hanım hanımcık bir ev kızı mısın? Yoksa söz konusu temizlik olunca yan gelip yatmaya mı çalışırsın?

Valla onları bilmem ben Trabzon kızıyım. Bizde yan gelip yatma yoktur.😉

14-Seninle ilgili bilmediğimiz "ufacık" bir detay?

Hayatını kurgu yapıp traji komik yaşamımı her yere ifşa ettim. Daha bilmediğiniz ne olacak? Hahahahaa :D hiim şimdi aklıma geldi. Eskiden çoook iri bir kızcağızdım.

15-Kendini üç kelimeyle nasıl tanımlarsın?

Agresif, dalgacı ve iyilik meraklısı salak... (iyilikten maraz doğar, bildiğim halde yardım etmeden duramıyorum. Sonra da kötü ben... İşte bu yüzden.)

16-Wattpad'e ne zaman üye oldunuz ve amacın ne idi?

2015 şubat aylarında falan. Fukara kalmıştım sonra istediğim gibi kitapları bulamıyordum falan. Bir arkadaşımın kızı yükledi uygulamayı telefonuma. Böyle nesi bilmiyordum, buralar hep tarlaydı ey gidii.😄😄

17-"Bayanların yaşı sorulmaz." derler ama yaş istesek?

Çoğu kesim biliyor yaşımı. Ve saklama veya yalan söyleme gibi bir huyum yoktur. 30 ve merak ediyorsanız bekarım😃

18-En sevdiğin insan evresi? Bebek,çocuk,ergen,genç,orta yaşlı,yaşlı... Neden?

Yaşlılar. Çünkü yaşlılardan bana çok iyi malzeme çıkıyor 😆😆 Kötü amaçlı değil. Mizah yazmak için :)

19- Kendinle gurur duyduğun bir an?

Üniversiteden mezun olduğumda en mutlu olduğum andı. Sonra ikinci mutluluğum yakın zamanda gerçekleşti. Hiçbir an bir şeyi başarmanın mutluluğu kadar haz vermez. Bana göre... (Çocuk sahibi olmak gibi şeylerin dışında)

20- Ve yazarımıza son bir soru... Sana vereceğim malzemeler ile ufak birkaç satır rica ediyorum. Sayfanda paylaş ki yazını,çalınma gibi durumlar olmasın.

·Kırmızı bir kalemlik

·Kay marka su şişesi

·Bant makinesi

·Cımbız

Valla bir şey anladıysam Suriyeli olayım. 😀😀 Hiçbiri ilgimi çekmiyor canım.

Rica ederim. Soruları cevaplamak keyifli oldu.

Teşekkür ederim ;)

Yazarlarla RöportajWhere stories live. Discover now