8. Bölüm : @cikolataliBrowni

470 55 43
                                    

Evvet. Kendim için uzun sayılan bir aradan sonra yeni bölüm ile karşınızdayım. Kimler özledi,elleri göreyim bakalım? ^^

Neyse,kimse özlemediğine göre. Hıh yanı tmm slk üf. s.s Ben kafayı üşüttüm siz bana değil Aslı ŞAHİN'e bakın.

Kendisine teklifimi ikizim sayesinde yaptım. Ve röportajım için biraz profilini kurcuklamamla -ehehe- kitaplarının birbirleriyle bağlantılı karakterlerden oluştuğunu anladım. Bu beni çok cezbetti,söylemeden geçemeyeceğim. Aynı özelliği Debbie Macomber gibi güçlü bir kalemde de fark etmiştim ve öylesine bayılmıştım ki kadının Türkçe'ye çevrilmiş tüm kitaplarını okudum. -ikisi hariç-

Bölüm sizlerle,keyifli okumalar dilerim canlarım. ^^

cikolataliBrowni

1-Adınız?

Aslı. Buraların Aslı'sıyım sadece. (:

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

Kendime ışıl olarak seçtiğim Ahmet Günbay Yıldız var sadece. Duyguları aktarım biçimi hoşuma gidiyor. Yazım konusunda ama maalesef örnek alamıyorum. Yani almayı isterdim ama kendi yazım stilimden dışarı çıkamıyorum.

3-Günün en çok hangi vaktini seversin? Neden?

Gün biterken en sevdiğim saatlerdir benim için. O esnada gökyüzünü seyretmeyi severim ve hayal kurarım. Evimin manzarası da tüm bunlar için uygunken, değmeyin keyfime misali. (:

4-Uğurlu eşya olarak nitelendirdiğiniz bir nesne?

Herhangi bir nesneye uğurlu falan demedim. Bilmiyorum, bu işlerle pek ilgilenmediğim için dikkatimi çeken de bir durum olmadı. (:

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

Dikiş dikmek. (: Bu konuda eğitimim var. Ayrıca diplomam. Bir şeyler dikmeyi ve onları giymeyi seviyorum veya da başkasına dikmeyi... Genel olarak dikerek bir ürün çıkartmayı seviyorum. Tasarımını da genellikle kendim yaptığım için daha çok zevk alıyorum. Sabır işidir dikmek ama seven seve seve katlanıyor. (:

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

Bence her yazar ,çevresinde olan olaylardan ve kişilerden etkilenir. Tam olarak yazmaz belki,illaki kendi kurgusunu katar içine ancak illaki etkilenir. Ben de etkileniyorum. Yazmak,insanı çevresinde olan olaylara karşı daha duyarlı yapıyor. Karşındaki kişinin tepkilerini,mimiklerini inceliyorsun. Her mimik insana özgü oluyor. Herkesin şaşkınlık anında verdiği genel bir tepki olsa da detaya inildiğinde farklar görülür. İşte bir yazar,bu farklardan bahsediyorsa,anlayın ki birisinden etkilenmiştir. Özellikle yazmamış olabilir ama ama bilinçaltına bu görüntü yerleştiği için kalemine de yansımıştır. Ben bilerek ve isteyerek de çevremdekileri yazdım. Olaylardan ekledim. Olaylara kendi kurgumu da ekledim. Çünkü yazarken biraz süslemek gerekiyor. Ben de öyle yaptım işte. Süsledim,püsledim ve okurlarıma sunuyorum şimdi de. (:

Yazarlarla RöportajWhere stories live. Discover now