30. Bölüm : @Simge_11

102 14 20
                                    

Sadece bir noktaya değinmek istiyorum, genel olarak. Yazarlarımız, bu afişleri beğenirseniz kullanabilirsiniz. Ayrı bir izin istemenize gerek yok :) Keyifli okumalar, bir de medya hakkındaki yorumlarınızı belirtin lütfen. Buna da yaklaşık 20 dk verdim. 💕💕

Simge_11

1-Adınız?

Adım Simge Işık.

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

Bir şeyler yazma serüvenim ortaokuldayken başladı. O zamanlar Harry Potter kitapları çok modaydı. Öğretmenlerimizden biri neden siz de kitap yazıp o kadar başarılı olmayasınız, dedi. O dersin sonunda bu sözleri en büyük hayalim oldu. İdol konusuna gelirsem dört yıldır wattpad te yazıyorum. Elbette çok sevdiğim yazarlar var ama düzenli olarak yazmaya başladığımda idol olarak gördüğüm kimse yoktu;çünkü kitapları detaylı okumuyordum. Detaylıdan kastım anlatımına ve betimlemelerine takılmadan konusunu beğendiğim her kitabı okuyordum. Düzenli yazmaya başladıktan sonra bunlara dikkat etmeye başladım. O yüzden bir idolüm yoktu.

3-Günün en çok hangi vaktini seversin?

En çok güneşin tam batmadan önceki zamanını seviyorum. Hani gökyüzü kızıla çalıyor ya.

4-Hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir?

Hayattaki en büyük hayalim gelecek nesillere bir şeyler öğretmiş olabilmek. Bir kitap yazarak ya da sadece söylediklerimle. Burada da en büyük amacım ortaya çıkıyor. İnsanların mantığından daha çok kalplerinin seslerini dinlemelerini istiyorum. Güzel yarınlar böyle yaşanabilir bence. İşte bu düşünceyi biraz da olsa diğerlerine aktarabilmek istiyorum.

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

Yazmak dışında resim çizmek ikinci büyük hobim. Resim çizerken hissettiklerimi seviyorum. Kafamdaki hayallerim somut bir şekilde gözlerimin önüne dökülüyor.

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

Bu konuda şöyle diyebilirim;yazdığım kitaplardaki olayların çoğu hayal ürünüm. Kendimden bir parça ararsam da mutlaka bulurum;çünkü baş karakterlerim benden bir parça mutlaka taşırlar.

7- Yemek desem? Ne anlatırsın? (Hem isim hem fiil olarak değerlendirebilirsin, Türkçe lastiklidir nereye çekersen çek :D)

Yemekler... Yapması da yemesi de çok güzel bence. İlk yemeğimi yaptığımda kendimle gurur duymuştum. Kesinlikle herkes denemeli diye düşünüyorum. En sevdiğim yiyecek türü ise tatlılar. Bana kalsa ömrüm boyunca bir tek tatlı yerdim. :)

8- Kaçmaz sorumuz... Issız bir adaya düşsen yanında olmasını isteyeceğin üç şey ne olurdu?

Issız bir adaya düşsem... Şimdi telefonum olsun isterdim ama ne priz var ne de internet çeker. Yine de olmasını isterdim ama. Kurtulmak için küçük bir şans yaratabilirim belki. İkinci olarak tabi ki kitap. Üçüncü olarak ta su olurdu herhalde. Fazla klişe oldu ama aklıma pek bir şey gelmedi.

9-Okurlarından aldığın ve seni fazlasıyla sarsan(sevinç veya üzüntü fark etmez) bir mesaj ya da yorumu bizimle paylaşabilir misin?

Bir okuyucum yazdığım bir kitabın filminin çekilmesi gerektiğini söylemişti. Okuduğum an gözlerimin dolduğunu hatırlıyorum. O kadar çok sevinmiştim ki. Bir de aklıma rüyamda dediği kitabın filminin çekildiğini görmüştüm. İkisi bir araya gelince gala hayalleri kurmuştum. En çok sevindiğim yorum buydu.

Yazarlarla RöportajOù les histoires vivent. Découvrez maintenant