11. Bölüm : @KraliceEmili

276 28 16
                                    

Merhaba. Evet efendim tekrardan merhaba! Bugünkü konuğumuz benim de kitabını severek -daha çok gülmekten ölerek diyelim biz ona- okuduğum Yasemin.

Aslında biz Yasemin'le çok çok çooook daha uzun bir röportaj yapmıştık. Fakat ben tabletten yazdığım mesajlarda kopyala yapamadığım için kısalttı kendisi.^^ Düşünceli tuzlu domates seni :**

Uzun röportajımızın ekran resimlerini koyardım da,üşendim be yaw :D

Hadi keyifli okumalar. Allah'a emanet olun. ^^

KraliceEmili

1-Adınız?

Adım Yasemin.

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

Hemen cevap vereyim. Yok! Bayılarak okuduğum bir sürü yazar var ama kimsenin etkisiyle yazmıyorum. İyi bir yazar size daha fazla okumak için iham verebilir bence, yazmak için değil. Yazmak için bambaşka bir motivasyona ihtiyaç var.

3-Günün en çok hangi vaktini seversin? Neden?

Akşam üzeri,güneşin battığı saatler. Güneşin aldığı renk, ışık, yumuşak gölgeler, harikadır. Sihirli gelir bana. Hele ki doğada,deniz kıyısındaysanız tadından yenmez.

4-Uğurlu eşya olarak nitelendirdiğiniz bir nesne?

Uğurlu değil ama kıymet verdiğim eşyalarım var. Mesela saatlerim. Biri rahmetli anneannemin saati,diğeri annemin.

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

En büyük hobim yazmak aslında. Bunun dışında film-dizi izlemeye bayılırım. Özellikle fantastik seriler. Ama Twilight değil Underworld tadında olanlar. 50'li yılların filmlerini de çok severim. Erkekler centilmen,kadınlar zarif,kıyafetler şahanedir. Bir de Hitchkcock'un siyah-beyaz filmleri. Ve tabii ki eski Türk filmleri. Tarık Akan,Gülşen Bubikoğlu falan... Harikalar.

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

Tamamen hayal! Kurgu ve hikaye düzeyinde yaşadıklarımdan referans almıyorum ancak Estetiko Madrid'de tanıdığım insanların izlerini görüyorum. Onları tamamen kopyaladığım söylenemez ama bazı tavırları bir karaktere yansıyabiliyor.

7- Yemek desem? Ne anlatırsın? (Hem isim hem fiil olarak değerlendirebilirsin, Türkçe lastiklidir nereye çekersen çek :D)

Benim için hayat demek,keyif demek,mutluluk demek... Yemek deyince fiil kısmı aklıma bile gelmez. Boğa burcuyum. Daha ne diyeyim?

8- Kaçmaz sorumuz... Issız bir adaya düşsen yanında olmasını isteyeceğin üç şey ne olurdu?

İyi bir aşçı,hızlı bir bilgisayar,fiber internet.

9-Okurlarından aldığın ve seni fazlasıyla sarsan(sevinç veya üzüntü fark etmez) bir mesaj ya da yorumu bizimle paylaşabilir misin?

Yazarlarla RöportajDonde viven las historias. Descúbrelo ahora