20. Bölüm : @sinerarya

217 36 316
                                    

Merhabalar herkese... Uzun zaman geçti, eğer oradaydım bilin ki hepinizi çok özlemişim. Bu ortama bölüm atmayı, röportajın o tatlı heyecanını. Ama merak etmeyin, eğer halledebilirsem birkaç sürpriz bölüm daha olacak😊

Şimdi... Leyloş'u zaten bir süredir takip ediyordum, yani röportaj kitabını. Hatta daha sonra 10. Koğuş Kadınları'nı bitirmiştim. Geçen gece ansızın esti, profilleri dolanırken Bir De Benden Dinle' ye rastladım. Bu dertleşme kitabı tarzı kurgulardan olduğunu zannetmiştim ilk, fakat Leyloş orada hayatını anlatmış. Birkaç saatte bitirdim, çok uzun değil zaten. Ama öyle bir etkiledi ki anlatamam! Neyse, merak ettiyseniz eğer -ki mutlaka okuyun derin naçizane tavsiyem- profilini aşağıdaki linkten ziyaret edebilirsiniz.

sinerarya

1-Adınız?

Adım Leyla.

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

Yazım ile ilgili ilham kaynağım veya bir idolüm yok. Bana göre birini ilham kaynağı olarak gördüğünüz andan itibaren kendi özgünlüğünüzü tamamen yitiriyorsunuz.

3-Günün en çok hangi vaktini seversin?

Koruyucu anneleri olduğum oğluşlarımla gönlümüzce yaramazlık yapabildiğimiz her zaman dilimini seviyorum. Bu aralar okumayı söktükleri için en sevdiğim vakit onların bana masal okuduğu vakitler.

4-Hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir?

Fiziki-psikolojik şiddet gören kadınların hayata yeniden başlamalarını sağlamak, çalışarak kendi ekonomik güçlerine sahip olacakları, emekleriyle neleri başarabileceklerini görmelerini sağlayacak bir kuruluş açmak en büyük hayalim. (Örneğin; anne kurabiyesi yapılan, yaşadığı acıları unutmak için çeşit çeşit tatlılar hazırlayan, bu şekerlemeler ikramımızdır diyebilecekleri, içlerindeki hayalleriyle pastaları süsleyebilecekleri bir imalathane/ pastane olabilir.)

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

Spor yapmak ( bu aralar en büyük hobim kick boks kursunda hocamdan itinayla dayak yemek)

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

Bir De Benden Dinle isimli çalışmam tamamen benim hayatımı anlatıyor. 10.Koğuşun Kadınları isimli çalışma da yine kendi hayatımın bir dönemi ile alakalı. Kurgulama yapabilmem için kafamın dingin olması gerek ama hayat telaşesi ve iş hayatı yoğunluğundan dolayı maalesef olmuyor. Bir de ben yaşananları yazmayı daha çok seviyorum.

7- Yemek desem? Ne anlatırsın? (Hem isim hem fiil olarak değerlendirebilirsin, Türkçe lastiklidir nereye çekersen çek :D)

Çok iyi bir aşçıyımdır. (bekar erkek annelerine dip not düşüyorum: çok iyi su böreği ve karnıyarık yaparım. Pilavımdan bahsetmesen de olur sanırım.) Yemek pişirmeyi sevdiğim kadar yemeyi de seviyorum.
Kazık yemek konusunda da baya ihtisas sahibiyim çok şükür...

8- Kaçmaz sorumuz... Issız bir adaya düşsen yanında olmasını isteyeceğin üç şey ne olurdu?

Keyfim, kahyası bir de yastığım.

Yazarlarla RöportajWhere stories live. Discover now