36. Bölüm : @baharaladag_

79 15 3
                                    

Selamun aleyküm canlar! Nasılız? Benim için dünyanın en güzel zaman dilimindeyiz.. Çünkü cuma akşamı!

Ramazan geliyor içime ayrı bir neşe doluyor. Size de oluyor mu bilmiyorum tabii ama benim için bu ayın yeri ayrı. Ayrı bir sevinci var bir kere. Umut dolu bir ay.

Bu arada medyada göreceğiniz üzere röportaj kategorisinde 6 'yız!! Hepinize beni 2 yıldır devam ettirdiğim bu yolculuğunda yalnız bırakmadığınız için minnettarım💞🕊

İyi geceler dilerim, esen kalın daima🎻

baharaladag_

1-Adınız?

Adım Bahar.

2-Bir yazara sorulacak en önemli soru belki de... Kendinize idol edindiğiniz ya da "Onun ilhamıyla yazıyorum." dediğiniz yazar ve kimse var mı? Varsa adlarını rica edebilir miyim?

Bana yazma aşkını yaşatan yazar Tolstoy ve Dostoyevski. Amcam bir öğretmen ve bana çocukken iki yazarın en önemli eserlerinin olduğu kitapları hediye etmişti. Bana ağır gelceğini, ilerde okuyabilceğimi söylemişti. Ama ben durmadım ve okudum. Her sayfayı dört beş kez okuduğumu hatırlıyorum. Onlardan gerçekten ilham alarak yazmaya başladım diyelim.

3-Günün en çok hangi vaktini seversin?

Gece. Çünkü oturup sessizce düşünebileceğim tek saat dilimi.

4-Hayattaki en büyük hayalin ve amacın nedir?

İleride güzel yapıtlar çıkaran bir senarist olmak istiyorum.

5-Yazmak dışında hoşlandığınız bir hobiniz?

Resim çizmek. Ve sanatla ilgili çoğu şey...

6- Yazdıklarını inanarak mı yazıyorsun? Veya şöyle mi desem... Yazdıkların tamamen hayal mi yoksa bazen duyduğun veya yaşadığın olaylardan da oluyor mu?

7- Yemek desem? Ne anlatırsın? (Hem isim hem fiil olarak değerlendirebilirsin, Türkçe lastiklidir nereye çekersen çek :D)

Yemek. Güzel ve can alıcı bir soru. Aklımda lahmacunlar pideler felan canlandı. :D Aslında yemek kavramını görüntüme bakarak benden çok uzak buluyorlar fakat görüntüme rağmen yemek yemeği çok severim. ( Dost kazığı yemek felan diceğimi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü onlara karnım tok. Bana pide verin :D)

8- Kaçmaz sorumuz... Issız bir adaya düşsen yanında olmasını isteyeceğin üç şey ne olurdu?

Odam, kedim ve buzdolabım.

9-Okurlarından aldığın ve seni fazlasıyla sarsan(sevinç veya üzüntü fark etmez) bir mesaj ya da yorumu bizimle paylaşabilir misin?

Bu mesajı dün aldım. Elif adında bir okuyucum, yaptığım kapak tasarımların üzerine gideceğimi ve ileride iyi bir yerlere gelebileceğimi söyleyen güzel bir mesaj atmıştı. Çok sevinmiştim :)

10-Yazarken özel olarak dinlediğin bir müzik var mı?

Ben genellikle piano ezgileri dinliyorum. Söz yok. Sadece müziğin ruhunu hissetmek için...

11-Ramazanda kaç gün oruç tuttun? Şaka şaka. Yeni bir proje düşünüyor musun?

Aklımda o kadar çok kurgu var ki, hangisini kaleme dökeceğimi şaşırmış durumdayım. Ama şuan üzerinde çalıştığım, daha oluşum aşamasında olan bir projem var.

12-Sizin için en olan bir kitap?

Yeraltından Notlar.

13-Hamarat,hanım hanımcık bir ev kızı mısın? Yoksa söz konusu temizlik olunca yan gelip yatmaya mı çalışırsın?

Aslında gönlüm ister ki yan gelip yatayım ama annem elimin boş durmasına izin vermez ufak tefek yardımlarım oluyor. Kısaca her ikisinden biraz :D

14-Seninle ilgili bilmediğimiz "ufacık" bir detay?

Kitap yazdığım için çok duygusal biri olduğumu söylerler ama itiraf etmeliyim ki, kitaplarımda yansıttığım aşka karşı duygusuzum. :D

15-Kendini üç kelimeyle nasıl tanımlarsın?

Deli dolu, durdurulamaz ve korumacı.

16-Wattpad'e ne zaman üye oldunuz ve amacın ne idi?

Wattpad'e 2013 yılında üye oldum. Artık defterlerimdeki kurguların insanlarla buluşması gerektiğini düşündüm

17-"Bayanların yaşı sorulmaz." derler ama yaş istesek?

20 yaşındayım.

18-En sevdiğin insan evresi? Bebek,çocuk,ergen,genç,orta yaşlı,yaşlı... Neden?

Genç. Çünkü, o dönemdeki zihnimizin daha aydınlık olduğunu düşünüyorum. Daha özgür ve daha kendimizi ifade ettiğimiz güzel bir dönem.

19- Kendinle gurur duyduğun bir an?

Bana haksızlık yapılan çok önemli bir ortamdan başım dik bir şekilde ayrıldığım an. İşte o an, kendini savunmanın pek bir anlamı olmayacağını, insanların kalıplaşmış düşüncelerine dokunamayacağımı anladım ve başım dik bir şekilde o insanları terk ettim. :)

20- Ve yazarımıza son bir soru... Sana vereceğim malzemeler ile ufak birkaç satır rica ediyorum. Sayfanda paylaş ki yazını,çalınma gibi durumlar olmasın.

·Kırmızı bir kalemlik

·Kay marka su şişesi

·Bant makinesi

·Cımbız

Her zaman masamın üzerinde duran küçük kırmızı kalemliğimin sadece kalemlerimi taşıyan bir araç olduğunu düşünürdüm. Fakat o kalemlik, bana ve geleceğime ışık tutan bir fenerdi. Tıpkı masamın üzerinde bir diğer Kay markası suyun içimi ferahlatan koca bir okyanus olması gibi. Ah birde cımbızım vardı. Hatalarımı söküp alan bir cımbız... Ve sürekli beynimde dönen kalıcı fikirlerin bir bant makinasına benzemesi gibi...

Teşekkür ederim ;)

Yazarlarla RöportajWhere stories live. Discover now