36

37 6 1
                                    

"Oh uhm", begon ik, niet wetend wat te zeggen tegen de jongen voor me. De jongen waar ik verliefd op werd.
"Ja hallo? Eyeliner?! Weten jullie dan niet hoeveel detaills daarin worden uitgewerkt?", zei Ariana een beetje... Chagerijnig? Ik lachte een beetje gênant naar Ashton en haalde mijn schouders op.
"Waarvoor heb je de- Wow! Ari, je ziet er prachtig uit!", gaapte Luke die zijn hoofd over Ashtons schouder liet uitpiepen.
"En euh, jij ook natuurlijk, Ly", zei hij een beetje vernederd. Ik trok mijn wenkbrauw omhoog en keek hem vreemd aan.
"Hey Luke, ze is wel nog steeds mijn vriendinnetje hoor", giechelde Ashton.
"Nou, ga jullie omkleden, dan gaan we", zei Ariana.
"Wacht, gaan waarheen?", vroeg Ashton.
"Uhm, de nachtclub?", zei Luke, ookal klonk het meer als een vraag.
"De nacht-club?", vroeg Ashton. Ik stond er een beetje schaapachtig bij. Ik wist hier ook niets vanaf en het feit dat ik zo kortbij Ariana sta, maakte het er niet veel beter op. Ik voelde me overbodig. Het was hier te druk.
"Ly?", vroeg Ashton. Ik keek hem vragend aan.
"Is dit wat je wil?", vroeg hij. Ik stond als versteend. Ik durfde geen nee zeggen, maar het was niet wat ik wou. Voorzichtig schudde ik mijn hoofd van nee. Een glimlach toverde zich op Ashtons gezicht.
"Mooi", zei hij met een grote grijns, "Ik ga me omkleden, jij blijft er zo prachtig uitzien, dan ben ik zo terug." Ik stond er nog steeds als een onnozel schaap te staan.
"Wel euhm, wij gaan dan maar", zei Ariana, terwijl ze me een waarschuwende blik toewierp.
"Ik sms je straks", fluisterde ze toen ze haar spullen op het bed opnam en haar hoofd achter me verstopte, zodat Luke haar niet kon horen en haar lippen niet zag bewegen. Onze lippenstiften waren nog steeds gemengd, maar de jongens zouden het vast niet opmerken.

En toen was ik alleen in de kamer. Alles begon te tollen en te zweven, tegelijkertijd te zigzaggen en te zinken. Wat betekende dit alles? Een schaduw viel over me.
"Ly alles oké?", vroeg Calum die de kamer binnenliep en zich naast me op het bed neerzette. Ik antwoordde niet meteen, omdat ik probeerde zijn woorden te begrijpen. Normaal zou ik dit gesprek met Luke hebben, maar ik kon dit toch niet tegen hem zeggen? Ik zou naar James bellen, maar die zou me vertellen dat ik er met Ariana over moet praten, wat denk ik niet gaat gebeuren. En als ik naar Harry zou bellen, zou die me zeggen dat ik het tegen Ashton moest zeggen.

Voorzichtig schudde ik mijn hoofd.
"Wil je erover praten?", vroeg hij voorzichtig. Ik knikte traag. Zijn hand vond de mijne snel en een rustgevend gevoel overspoelde me.
"Net voordat jullie binnen kwamen... Hebben Ariana en ik... Gekust", zei ik zacht.
"Wat?" En meteen daarnaa viel Michael de kamer binnen.
"Michael?!", zei ik ietwat boos.
"Ik euh... Hoorde het per ongeluk?", probeerde hij zichzelf te redden.
"Per ongeluk? Ben je helemaal gek?", vroeg ik.
"Maar even terug naar het onderwerp", onderbrak Calum mijn uitbarsting.
"Juist", zei ik gehaast terwijl Michael naast Calum ging zitten.
"Wat is er gebeurd?", vroeg Michael. Ik zuchtte diep voordat ik ging vertellen.
"Ze deed mijn make-up en toen... Gebeurde het", verklaarde ik kort.
"Je denkt toch niet dat ze echt iets voor me voelt? Ik bedoel, ik mag haar maar ik weet niet ofdat ik wel gevoelens op die manier voor haar heb en-"
"Ly, rustig, Calum en ik kussen zo vaak. In het begin betekende het ook niets voor ons", verklaarde Michael. Ik keek ze stomverbaasd aan. Calum sloeg zijn hand voor zijn ogen en Michaels gezicht werd helemaal rood nadat hij besefte wat hij gezegd had.
"Wacht, hoe bedoel je alleen in het begin niet?", vroeg Calum na een paar tellen.
"Uhm, ja? Ik weet het niet Cal, 't was zo verwarrend!", Vertelde Michael in paniek. Calum lachte lief en drukte een kleine kus op zijn lippen, waarschijnlijk zodat hij zijn mond hield.
"Hallo? Hier helpen jullie mij dus niets mee hoor!?", riep ik bijna.

"Helpen waarmee?", vroeg Ashton die de kamer binnenliep.
"Oh, mijn schoenen. Zou ik deze aandoen? Of toch maar mijn flatjes?", vroeg ik om niet te laten blijken dat we over iets anders bezig waren.
"Ly, lieverd, draag wat je wil, maakt mij niet uit. Zolang ik maar bij jou ben", zei hij.
"Ahhwww zo lief", mompelde Michael die zich in Calums zijde drukte.
"Uhmmm... Jongens?", vroeg Ashton.
"Ze weet het", mopperde Calum.
"Hey niet mijn schuld", reageerde Michael.
"Uhm, ja dus wel jouw schuld", antwoordde Calum terwijl ze opstonden en elkaar de kamer uit porde om ons alleen te laten.

"Die twee toch", lachte Ashton hen na, "Klaar om te gaan?" Ik knikte als bevestiging en nam daarna onzeker zijn hand vast.
"Is er iets?", vroeg hij. Ik schudde mijn hoofd.
"Want je zegt zo weinig", vertelde hij me.
"Nee, er is echt niets. Ik euh, voel me alleen onzeker in deze kleding", zei ik langzaam.
"Wel, je ziet er prachtig uit", vertelde Ashton me. Ik glimlachte breed naar hem en nam zijn hand ietsje steviger vast. Ashton gaf me mijn jas en nam de zijne. We deden onze jassen aan, daarna deed Ashton de voordeur open en verlieten we het appartement. Calum en Michael hebben we niet meer gezien toen we naar buiten liepen, maar het zal ook wel.

We liepen al een tijdje doelloos rond in de stad. Met onze handen heen en weer zwaaiend, zijn vingers gevlochten in de mijne.
"Hé, Ash", vroeg ik, proberend zijn blik te ontwijken.
"Hmmm?", vroeg hij terwijl hij een blik op me wierp en daarna naar de sterren keek.
"Wat gaan we eigenlijk doen?", vroeg ik toen, gewoon om het gesprek toch een beetje op gang te brengen. Het was alsof alles tussen ons nu anders was. Was het door de tour en het zolang niet samen zijn? Was het door die kus met Ariana, ik wist het allemaal niet. Toch wou ik Ash niet laten vallen.
"We gaan op suikerspin date", zei hij lief, me aankijkend terwijl hij een glimlach tevoorschijn tovert. Een lachje valt om mijn lippen.
"Zoals op de bucketlist?", vroeg ik.
"Zoals op de bucketlist", bevestigde hij, lichtjes knijpend in mijn hand.
"We hebben hem bijna af, weet je", zei Ashton.
"Ik weet het", vertelde ik hem.
"Wat ge je erna doen?", vroeg hij, zijn aandacht terug richtend op mij.
"Ik weet het niet. Bij jou blijven, hoop ik", zei ik.
"Dat hoop ik ook."

The stupid bucketlist of my BFF (Ashton Irwin - 5SOS fanfic)Where stories live. Discover now