13. Figured Out

1K 69 5
                                    

Luke
Toen ik de volgende dag op school aankwam, wist ik meteen dat er iets anders was. Anne keek me de hele tijd aan. Ze is echt leuk.

"Luke, hoe hard kan jij rennen?" Vroeg ze tijdens de les ineens. "Redelijk snel" zei ik en toen wist ik dat ze het wist. Mijn ogen werden groot.

"Na school, mijn huis" fluisterde ik. Ze knikte. "Moet je volgens mij wat uitleggen" zei ik.

Na school liep ze met me mee naar huis. Het duurde inderdaad lang voor een mens om ergens heen te lopen. Ik bood haar wat te drinken aan. "Water alsjeblieft" zei ze.

"Luke, ik weet wat je bent" zei ze opeens. We zaten op mijn bed. "Ik ben Luke" zei ik gewoontjes. Hopend dat ze de conclusie fout had.

"Luke, ben jij een vampier?" Vroeg ze. Shit, ze had het goed geraden. "Ja" zei ik. Ze leek te schrikken. "Hoe weet je dit?" Vroeg ik.

"Jij hebt eigenschappen die mensen niet hebben. Bijvoorbeeld felle en diep rode ogen en scherpe tanden" zei ze. Ze beet op haar lip. Ik pakte haar hand vast en legde die op de plek waar mijn hart moest zitten. "Voel je iets?" Vroeg ik.

"Je hart doet het niet. Maar dat is wel de warmste plek op je lijf" zei ze. Ik knikte. "Daar zit nog bloed, dat verdwijnt nooit meer. Als ik daar gestoken wordt sterf ik, en ben ik niet meer op aarde" zei hij.

"En daarom bescherm ik mezelf met een schildje" zei hij en deed zijn shirt omhoog. Hij had een gespierde sixpack eronder. Ik zag een rood stukje op zijn hart zitten. "Achterkant hetzelfde" zei hij.

"En glinstert jouw huid in het zonlicht?" Vroeg ze. Ik knikte. "Met dit weer kun je het goed zien. Wil je dat?" Vroeg ik. Ze knikte. Ze is erg mooi, en dat vind ik leuk.

✔I Know What You Are ~ L.H.✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu