Chapter 15

11.7K 616 98
                                    

Bewonderend stap ik de grote zaal binnen met Amira aan m'n zijde. Het is er werkelijk waar prachtig, mooier kan het niet worden. Meteen voel ik een stoot van Amira in mijn zij en trek ik een pijnlijk gezicht. 'Waarom?' kreun ik pijnlijk en kijk naar haar als ze me met grote ogen aan kijkt.

'Ik wist dat het er prachtig uit zou gaan zien, maar dit overtreft letterlijk alles!' zegt ze duidelijk onder de indruk van de hele zaal. Haar ogen dwalen meteen af naar tafels met allerlei buffetten. 'Go ahead,' grinnik ik. Vrijwel meteen maakt ze haar weg naar het eten toe. Ik besluit de zaal maar verder te verkennen en loop door.

'Hallo mevrouw Ahmadi,' hoor ik ineens vanachter me en draai me om waar ik recht in de ogen kijk van niemand minder dan Tim Schalk.

Tim is net zoals Saif een welbekende zakenman. Ze zijn beide grote concurrenten van elkaar. Allebei doen ze er letterlijk alles voor om aan de top te staan, iets wat ik tot op de dag vandaag zelf nog totaal niet begrijp. Deze concurrentie laat me ook gewoon heel erg denken aan mijn vader, het heeft hem namelijk zijn leven gekost. Waarom kan iedereen gewoon niet in alle vrede samen leven?

Even loopt er een rilling over mijn rug heen, niet aan denken nu Meryam. Niet het goede moment. 'Hallo, Meryam?' hoor ik hem vragend zeggen waardoor ik op schrik uit mijn gedachtes. Tim die nog even met zijn hand voor mijn gezicht zwaait kijk ik verontschuldigend aan.

'Sorry, ik heb mijn dagje niet zo,' lieg ik ter plekke en kijk hem nep glimlachend aan. 'Geeft niet, joh. Dan gaan we daar toch even verandering in brengen?' grijnst hij terwijl hij me een knipoog schenkt. Laat ik het maar zo zeggen, dit is niet de eerste versierpoging van hem. Tim heeft het vaker geprobeerd, maar keer op keer wijs ik af.

'De ideale Arabische schoonheid' is hoe hij me vaak noemt en daarbij is het het zinnetje waarbij ik steeds het gevoel heb dat ik moet overgeven als ik die hoor. Blijkbaar heeft hij de hoop nog niet opgegeven.

Net voordat ik antwoord kan geven voel ik ineens een hand om mijn arm. Ik kijk vreemd naar de hand en verstijf als ik een welbekende stem vanachter me hoor. Nee, alsjeblieft. Waarom? 'Ik denk niet dat dat mij een goede idee lijkt Tim, Meryam is hier namelijk met mij,' hoor ik Saif's zware, sexy stem zeggen. Ik verslik me hevig als hij dat zegt en begin spontaan te hoesten.

Wacht,

Wat?

Tim kijkt ons fronsend aan en wacht tot ik helemaal uitgehoest ben. 'Is dat waar, Meryam?' vraagt hij een tikkeltje jaloers. Wat moet ik hier nou weer op antwoorden? Ik voel ineens hoe er zacht in mijn onderarm wordt geknepen. Saif, waar ben je in hemelsnaam mee bezig?

'E-ehm,' hakkel ik en merk hoe beide mannen me afwachtend aankijken.  'E-ehm, j-ja dat klopt,' pers ik er met moeite uit en tover vervolgens een neppe glimlach op mijn gezicht. Waarom zei ik nou ja!? Echt waar, soms begrijp ik mezelf echt niet. 'Oh, grappig,' hoor ik Tim lachend zeggen en met een opgetrokken wenkbrauw kijk ik hem aan. 'Wat is er zo grappig?' frons ik als hij me nog steeds lachend aankijkt.

'Het is grappig dat je precies nu zogenaamd met Saif bent. Wat heeft hij dat ik niet heb?' zegt hij bespottelijk. Ik wend een snelle blik naar Saif die Tim dodelijk aankijkt en zucht geërgerd. 'Nou, luister eens heel goed naar me jij-' begin ik boos totdat ik al gauw voel hoe Saif een hand op mijn mond legt. Ik kijk hem vanuit mijn ooghoeken boos aan en probeer echt met al mijn kracht hem nu niet een klap te verkopen.

'Tim, ga je nu serieus opnieuw beginnen? We weten allemaal hoe vaak je het hebt geprobeerd bij de vrouwen zonder enige succes te hebben,' grijnst Saif en kijkt Tim vervolgens geamuseerd aan. Ik knijp mijn ogen tot spleetjes en besluit me stil te houden. Hij haalt zijn hand van mijn mond af als hij er zeker van weet dat ik niks meer zeg en niet lang daarna voel ik hoe hij zijn arm om me heen slaat. Mijn ogen sperren zich wagenwijd open en ietwat geshockeerd blijf ik hem aanstaren. Waar komt dit nou ineens vandaan? Said trekt me dichter tegen zich aan en wrijft even over mijn arm heen. 'Speel het spelletje mee, Ahmadi,' fluistert hij in mijn oor.

Ik wenk hem naar me toe en wacht tot hij zijn hoofd ten hoogte van mijn mond verlaagt .'Als je nu niet je arm van me afhaalt trap ik je nu hier in je ballen, understand?' fluister ik nep glimlachend in zijn oor. Ik kijk naar hem als hij me stomverbaasd aankijkt en grijns daardoor even.

'Right,' kucht hij even en haalt tot mijn grote ergernis zijn arm nog steeds niet van me af. Ik kijk hem dodelijk aan. Hij gaat die pijn voelen. Even vestig ik mijn blik op Tim die ons al die tijd vol jaloersheid heeft aangekeken. 'Saif, in de zakenwereld mag je het wel vaak van me gewonnen hebben, maar ook jij gaat op een dag ten onder en niet alleen op dat vlak,' zegt hij woedend en vestigt daarna zijn blik op mij. 'En jij lieve Meryam, zal je op een dag aan mijn voeten werpen. Let op mijn woorden,' grijnst hij. Walgend kijk ik hem aan.

'Niet eens in je dromen,' kaats ik vieskijkend naar hem terug. Ik kijk hoofdschuddend even naar de twee mannen. 'Nog kinderachtiger kunnen jullie gewoon echt niet zijn en dat terwijl jullie de leiders van top bedrijven zijn. Schaam jullie diep,' zeg ik afkeurend. Ik sla Saif's arm van me af en loop ze vervolgens straal voorbij zonder ze nog aan te kijken.

Even bedenk ik me en neem ik een paar stappen terug naar ze toe. Ik kan het niet laten om hard op Tim's voet te stampen met mijn hak. Meteen grijpt hij naar zijn voet en kreunt hij het uit van de pijn. Grijnzend draai ik me om naar Saif en hef ik mijn been op.

Tot mijn verbazing kijkt hij me grijnzend terug aan en net voordat ik kan trappen grijpt hij mijn been vast. Hij trekt me in een snelle beweging naar zich toe en verplaatst mijn been naar zijn heup. 'Dacht het even niet Ahmadi,' fluistert hij grijnzend tegen mijn lippen aan. Stomverbaasd blijf ik hem aanstaren en weet ik even niks meer uit te brengen.

What the actual...

Best Mistake (VOLTOOID)Where stories live. Discover now