Chapter 63

11K 614 257
                                    

Hij pakt mijn gezicht vast en kijkt me doordringend aan. 'Luister, jij en ik gaan alleen nog een gelukkige tijd tegemoet. We gaan ons focussen op de bruiloft, en gaan dan genieten van onze huwelijksreis. Ik wil niet dat jij hier nog van wakker gaat liggen, kun je me dat beloven Meryam?' Hij kijkt me hoopvol aan. Snikkend knik ik met mijn hoofd.

'Goed, ik houd van je.'

'Ik houd ook van jou.'

Twee weken later.

De huwelijksdag.

Met ingehouden adem pak ik de pen vast die Saif me aangeeft. Hij glimlacht naar me, waarop ik breed terug glimlach, en zet dan een stap naar voren. Ik kijk even naar het velletje papier, naar het blad die me voor altijd zal verbinden met Saifeddine Benahmed. Zonder enkele twijfel zet ik mijn handtekening naast die van hem.

Na de pen neergelegd te hebben haal ik diep adem, en keer ik me weer terug om naar de rest van de familieleden die na een aantal tellen uit hun dak gaan. 'Nu zijn we officieel van elkaar...' fluister ik nog niet altijd beseffend van vandaag. Lachend pakt Saif knikkend mijn hand vast, en wilt hij me ondersteunen het kleine trapje af te lopen, aangezien dat niet echt goed zal gaan door mijn bruidsjurk. 'En dat, dat gaan we vieren mijn liefste.'

'Wacht.'

Saif draait zich vragend naar me om, en zo doet de rest dat ook die net op het punt stonden om zich naar de uitgang te begeven. 'Je moet nog één ding voor me ondertekenen,' glimlach ik, en trek hem terug het trapje op naar boven. Nog altijd even vragend kijkt hij me aan, waardoor ik even moet grinniken. Ik wenk naar Rayan dat hij moet komen, en zie hem al gauw zijn dochtertje aan zijn verloofde overhandigen. Hij komt op ons afgelopen.

Ik pak Saif's handen vast. 'Ik heb dit al heel lang in gedachten gehad, wij beide eigenlijk,' ik kijk even glimlachend naar Rayan, 'maar we zijn allebei tot een conclusie gekomen. Wij weten dat je het aankunt, en hetgeen zelf in goede handen terecht zal komen.' Met grote ogen kijkt hij ons verbaast aan. 'Ik heb geen flauw idee waar jullie het over hebben...'

Lachend kijk ik hem aan. Rayan draait zich grinnikend om, waarna hij het contract op tafel legt, met de pen erop. 'Saifeddine Benahmed, ik wil dat je het bedrijf van mijn vader overneemt, het samenvoegt met je eigen, en daarmee een einde maakt aan het conflict tussen onze vaders. Ik wil jouw eigen bedrijf nog sterker zien groeien, en ik weet dat dat met de volle honderd procent zal gebeuren.'

Saif kijkt me sprakeloos aan. In de gehele zaal valt het spontaan stil. 'Meryam... i-ik kan dat niet zomaar aannemen,' hakkelt hij geshockeerd. 'Dat kun je wel, ik sta er zelfs op,' knik ik hevig. Ik zet mijn met henna versierde handen op zijn schouders, en kijk hem doordringend aan. 'Ik wil niks liever dan dat jij het beheert, Saif. Echt waar, dus...' ik pak zijn hand vast, trek hem verder mee naar de tafel, en duw de pen in zijn handen.

Hij kijkt me nog even twijfelend aan, en vestigt zijn blik dan op Rayan. 'Geloof me man, het bedrijfsleven is niks voor mij. Echt niet,' lacht hij na Saif's blik gezien te hebben. Saif moet dan ook zachtjes lachen. 'Jullie weten het allebei echt helemaal zeker?' Hij kijkt ons nog één keer aan. We knikken beide instemmend, en glimlachend wacht ik tot hij de pen oppakt. Hij blijft eventjes staren naar het contract, maar zet dan na een aantal secondes toch zijn handtekening.

Saif's moeder, Amina, begint het uit te joelen van de blijdschap, waarna de rest al enthousiast meedoet. Ik begin te lachen door Nisrine die in een hoekje als een losgeslagen ezel begint te dansen, terwijl Maher haar afkeurend aan staat te kijken. Geïrriteerd port ze hem hard in de zij, waarna hij het niet kan laten om toch als een idioot naast haar te dansen.

Best Mistake (VOLTOOID)Where stories live. Discover now