~ 30 ~

307 14 10
                                    

Jorge POV

Het is zaterdagavond, ik kijk nog eens in de spiegel en knik tevreden naar het resultaat. Ik heb een zwarte jeans aan met een donkerrode bloes. Ik zucht en pak het kleine doosje nog snel van mijn nachtkastje af voor ik naar de kamer van Tini loop.

'Tini, ben je klaar?' Vraag ik zachtjes, nadat ik op de deur heb geklopt. Het hoofd van Mechi komt tevoorschijn, was zij hier ook?

'Ze is bijna klaar, kalm aan tijger.' Lacht ze en sluit de deur weer. Maar niet veel later opent de deur weer en komt Mechi naar buiten.

'Ik presenteer u, Martina Stoessel.' Zegt ze met een deftig accent, wat me zacht laat lachen, maar zodra de deur opent valt mijn mond open. Hoe kan iemand in hemels naam zo mooi zijn? Een grote lach verschijnt op mijn gezicht. Ze ziet er prachtig uit. Ze heeft een zwart jurkje aan, volledig van kant met lange mouwen en tot net boven haar knieën. Haar haren zijn lichtjes gekruld en haat make-up is subtiel. Waar ik van hou. Ik steek mijn hand naar haar uit.

'J-je bent...' Ik scan haar lichaam nog eens met mijn ogen. 'prachtig.' komt er alleen uit mijn mond. Wauw.

'Dankje.' Bloost ze en pakt mijn hand vast. Ik druk zacht mijn lippen op haar wang, waardoor ze nog erger begint te blozen. Ze is zo schattig en lief.

'Zullen we gaan?' Vraag ik. Ze knikt en we lopen samen de trap af.

***

'Waarom moest ik nou mijn ogen dicht?' vraagt ze. Ik glimlach, maar dat ziet ze natuurlijk.

'Omdat het een verrassing is, waar we heen gaan. En anders zie je het meteen al.' Leg ik uit. 'En dat mag natuurlijk niet.' Voeg ik toe. Daarna richt ik mijn blik weer op de weg. De date moet geweldig gaan. Ik ga haar nog niet vragen, want dat hoort niet op een eerste date. Ik wil gewoon een paar leuke dates hebben, en haar dan op een speciale manier vragen.

'Zijn we er al bijna?' vraagt ze op een beetje zeurderige toon. Ik zucht diep.

'Ik denk nog ongeveer tien minuutjes.' Antwoord ik uiteindelijk. Het strand komt langzaam in zicht, maar de plek waar we heen gaan, is aan de andere kant van het strand, dus daarom moeten we nog even een stukje rijden.

***

'We zijn er.' Zeg ik en stop de motor van de auto.

'Mag ik kijken?' vraagt ze, snel schud ik mijn hoofd. Waarna ik me wel kan slaan. Ze kan niets zien natuurlijk.

'Uh, nee, nog niet.' Zeg ik snel en stap uit de auto, waarna ik naar haar kant loop. Ik open de deur en klik de gordel los. Voorzichtig til ik haar op, om vervolgens de autodeur te sluiten en vergrendelen. Ik zet haar op de rand van het strand zachtjes op haar voeten neer. En kniel voor haar neer om haar hakken van haar voeten te verwijderen. Want met hoge hakken in het zand, is niet erg comfortabel.

'Wat doe je?' lacht ze. Ik lach met haar mee.

'Ik trek je hakken uit, want met hakken op het strand lopen is niet fijn.' Ze glimlacht. Ik ga, nadat ik haar schoenen heb uitgedaan, ga ik achter haar staan, en doe ik har handen van haar ogen. 'Je mag kijken.' Fluister ik er zachtjes bij. Mijn handen leg ik om haar middel en mijn kin op haar schouder. 'Vind je het leuk?' vraag ik een tikkeltje onzeker. Ze zwijgt, geen woorden zijn te horen. Heb ik het nu al verpest? Verpest op onze eerste date? Lekker bezig Jorge... Snel draai ik haar om, zodat ik haar in haar gezicht aan kijk. Haar mond staat lichtelijk open, was dit een slecht idee?

'Dankje!' brengt ze zachtjes uit, en slaat zachtjes haar armen om me heen.

'Dus je vind het leuk?' vraag ik, om het zeker te weten.

Haar hoofd maakt een knikkende beweging. 'Ik vind het geweldig!' lacht ze, en houd me steviger vast.

'Laten we dan maar gaan'. Stel ik voor, en steek mij hand uit, die ze met een grote glimlach op haar gezicht, vast pakt. We lopen naar het kleedje vol kussens. Daar aangekomen ga ik zitten en tik op de plaats naast me, als hint dat Tini naast me moet gaan zitten. Wat ze gelukkig ook doet.

'Wil je al iets eten?' vraag ik, als ik de mand open, waar ik allemaal eten in heb gedaan Nou ja, niet ik zelf. Ik heb allemaal lekkere dingen besteld, omdat ik natuurlijk niet zomaar in de keuken eten kon maken, anders had Tini het waarschijnlijk al ontdekt. Maar ze knikt uiteindelijk als ze al het eten ziet. Ik glimlach en haal een paar sandwiches uit de picknickmand. Ik geef de gene me kip aan Tini, omdat ik weet dat ze daar van houd, en ik neem zelf eentje met ei.

'Is het lekker?' vraag ik als we beide een paar happen op hebben. Ze knikt.

'Heew erg lekkur.' Spreekt ze met volle mond, maar als ze dat door heeft, slaat ze snel haar hand voor haar mond, lachend kijk ik haar aan, als haar wangen langzaam kleur krijgen. Ze slikt haar eten door voor ze weer begint met praten. 'Sorry, dat was niet netjes.' Lacht ze zachtjes, ik haal mijn schouders op als teken dat het me niet veel uitmaakt.

***

'Okay, true of dare?' vraagt Tini na het eten. We liggen nu languit op het kleedje en zij heeft haar hoofd op mijn schouder geplaatst.

'True.' Zeg ik 'Laten we rustig beginnen.' Voeg ik eraan toe. Ze denkt na voor een goede vraag.

'Heb je ooit een vriendin gehad, zonder dat je het mij hebt verteld? Dus buiten Stephie, Bente en Amber?' vraagt ze. Ik denk na, ja ik heb ook ooit een vriendin voor een week gehad, maar dat was een soort van de vijand van Tini dus dat heb ik nooit verteld. En ik heb ook ooit een hele korte relatie gehad met Mechi.

'Ehm ja, met Mechi en Jessica.' Haar mond valt open.

'Iehw! Met Jessica, dat hoefde ik niet te weten' lacht ze vol afschuw. 'Maar waarom hebben jij en Mechi nooit iets gezegd?' vraagt ze.

Vertrouw op mij || Jortini Fanfiction Where stories live. Discover now