12.rész

7.2K 454 9
                                    

A motorom mellett álltam a Paintball bejárata előtt és Ashre vártam. Először nagyra kinyitni a szát, aztán meg későn jönni. Tipikus.

Természetesen vele is eljöhettem volna, de fél óra ezzel a mitugrásszal túl sok lett volna nekem. Így hát most itt álltam a hőségben és csak egy kis fám volt, ami árnyékot nyújtott. Közben a vizes üvegem már majdnem üres volt és az órámra vagy százszor ránéztem.

Már tizenöt perccel késett.

Pedig ma direkt rám szólt, hogy ne késsek.

-Akkor ma a Paintball-nál?-állt hirtelen mögöttem, amitől eléggé megijedtem, mivel épp egy beszélgetésben voltam elmélyülve Anával és így nem hallottam, hogy jön. 

-Úgy tűnik-válaszoltam csak a vállaim felett.

-Légy pontos-mondta, mielőtt eltűnt. Ana nagy szemekkel bámult rám.

-Sadie, mit csinálsz te ezzel az idiótával?!-teljesen le volt döbbenve.

-Vele kell írnom azt a cikksorozatot. Bár ne lenne kötelező.

Most pedig itt álltam és az az érzésem volt, hogy direkt hagyott várakozni. Elátkoztam a fekete farmerom, mivel a lábaim már majdnem elolvadtak. 

És hol a pokolban maradt Ash???

Ha nem lesz öt percen belül itt, akkor egyszerűen bemegyek, átöltözöm és beállok valamelyik Paintball csapathoz -mert ezt az élményt semmiért nem hagytam volna ki! És a cikket így is, úgy is meg kellett hozzá írnom.

Két másodperccel azelőtt, hogy elvesztettem volna a türelmem, végre felbukkant. Egy Audi RS5-ben. Honnan a francból volt neki hirtelen annyi lóvéja, hogy egy ilyen autót tudott magának venni?? A szülei sem voltak valami dúsgazdagok, ahogyan én emlékeztem. 

Teljesen higgadtan és arrogánsan szállt ki, miután közvetlenül a bejárat előtt parkolt le. Olyan menőn nézett ki a RayBan szemüvegével és a... Azok katonai bakancsok voltak?

-Látom már te is megérkeztél-köszöntöttem barátságtalanul, miközben ő kiszedte a csomagtartójából a kameráját és kívülről néhány képet csinált az épületről. Otthagytam és beléptem a kis istállóba, ami egy előtérként szolgált. 

-Csak maradj nyugodt-kommentált Ash vidáman mögöttem. Félig hátrafordultam felé.

-Éppen most volt 20 perc nyugodtságom, mégpedig meg sem tervezve, szóval fogd be a szád és próbálj meg egy kicsit viselkedni!

-Ez a jó hozzáállás a Paintballhoz!-hangzott a szekrénytől egy mély és megerőltetetten barátságos hang. Megfordultam a hippi sráchoz, akitől a hangot hallottuk. Egy ilyen feltűnő, kövér, mégis ápolt körszakállt még életemben nem láttam! És a karizmai olyan nagyok voltak, hogy attól féltem a pólója nem sokára szétszakad. Valahogyan egy kanadai favágóra emlékeztetett.

-Öhm, én is így gondolom...-válaszoltam bizonytalanul és ferdén vigyorogtam. Tulajdonképpen igaza volt, olyan mérges voltam Ashre, hogy akár egy körtével is meg tudtam volna ölni.

Amit nem szabadott, az a fejre célzás volt. Szigorúan meg volt tiltva, de azért az elképzelés örömteli volt!

-Felszerelést két személynek-mondta Ash és előhúzta a kártyáját, miközben én még mindig az előttünk levő pasit figyeltem. Ez a szakáll TÉNYLEG elbűvölő volt! Aztán a tekintetem a kártyára vándorolt, ami Ash kezében volt.

-Te nem fizetsz nekem!-mondtam határozottan. Nem akartam az adósa lenni.

-Nem is fogom tenni!-válaszolt úgy, mintha én lennék a leghülyébb ember a földön-Az iskola fogja fizetni, de ezt először valakinek meg kell csinálnia. És én inkább nem bíznék rád ilyen dolgokat...

-Hogy én nem tudok kártyával fizetni és egy blokkot felmutatni? Szívatsz? Láttál már vásárolni?-már megint teljesen felhúzott. 

Ash nem válaszolt, hanem csak kifizetett mindent, elrakta a zsebébe a blokkot és elvette a felszereléseket, amiket a hippi srác odanyújtott neki. Én is egy egész testes védőöltözetet kaptam katona zöldben, amibe rögtön belebújtam és a cipzárt az államig felhúztam. Ezután felvettem egy lövésálló mellényt. Rákukkantottam Ashre, aki ebben az Outfitben úgy nézett ki, mint egy katona. Mint egy menő katona és reméltem, hogy én is legalább ennyire menőn nézek ki. 

A Hipster-Boy útmutatást adott, aztán alá kellett valamit még írnunk, majd megfogtuk a fegyvereket teljes lőszerrel. Utoljára még a kezünkbe nyomott két sisakot és végre utunkra engedett. 

Az egész egy szabadtéri parkosított Paintball terület volt. Egy olyan csomagot foglaltunk le, hogy a következő egy vagy két órában egy jó betekintést tehettünk a Paintballba.

Tárgyak, falak, kunyhók vagy épp fák közepében lehetett elbújni. Az egész úgy nézett ki, mint egy túlméretezett játszótér. A távolban lövéseket és nevetéseket hallottam. Épp Ashhez akartam hátrafordulni, mikor fájdalmat éreztem a lábamban. A fenébe ez fájt! Sántikáltam néhány lépést és már egy másodperc alatt megbántam, hogy belementem ebbe.

-Első lövés talált!-ordította Ash, aki egy fal mögül kukucsált ki és már rohant is egy másik búvóhelyhez.

Na várj csak! Én ezt nem hagyom ennyiben. A futásban elejtettem az első lövést és elkezdtem Ashre vadászni.

Oké, ez egy kicsit félreérthetően hangzott. De nem tudtam sokat a szóhasználatomról gondolkodni, mert a fedezékemre kellett koncentrálnom úgy, hogy ezt a rohadékot ne veszítsem szem elől. Fel is fedeztem őt, mikor épp az egyik kunyhóból egy másik menedékhez akart rohanni. Gyorsan céloztam és lőttem. A fenekénél találtam el és egy örömkiáltás hagyta el a számat, mielőtt gyors elrohantam volna. A következő négy hétben nem fog kényelmesen ülni tudni!

-Ez hiba volt Sadie!-hallottam Asht mögöttem futni és a francba is, gyorsabb volt nálam. Szóval ki kellett valamit találnom. A szívem a torkomban dobogott, olyan izgatott voltam. Teljes paranoiásan rohantam a következő búvóhelyhez, felmértem a környezetet és gyorsan átrohantam egy kis házikóhoz, amibe elbújtam. A kis ablak egy rejtőzködő szőnyeggel volt eltakarva. Onnan jó kilátásom volt a terepre és Ash sem fog itt hamar megtalálni. 

A légzésem nagyon gyors volt, mikor a környezetet szemléltem. Ebben az öltözékben kurvára melegem volt és éreztem, ahogy a fehér Tanktoppom már a hátamra volt tapadva. Hirtelen Ash felbukkant és halkan kuncogni kezdtem, mikor láttam, hogy lehajolva futott, közben zavarodottan össze-vissza nézelődött. Egyre közelebb jött, én pedig csak vártam a tökéletes időzítést. 

Mikor 15 méterre volt tőlem, eltoltam a fegyverem végével a függönyt, céloztam és lőttem. Ash meglepetten felkiáltott, mikor eltaláltam a felkarján. Pánikszerűen körbenézett, de úgy tűnt nem vett észre. 

-Kettő-egy nekem-mondtam halkan és szélesen elvigyorodtam. 

Kikukkantottam az ablakon, hogy megfigyeljem Asht. Lassan közeledett a ház felé, amiben el voltam bújva. Megfordult és óvatosan jött felém háttal. Gyors kilőttem a következő lövésemet, ami a vádliját találta el. 

-Mi a szar?-kiáltott idegesen és pördült egyet a tengelye körül, hogy megtalálja rejtekhelyemet. Kirohantam, őt meglepve és még egyszer eltalálva. Ember, ezt csak élvezni lehetett! 

A nagy vigyorom eltűnt abban a pillanatban, amikor eltalált egy piros festékgolyó a csípőm oldalán. Egy nagy sikoltás csúszott ki a számon. Mi a...?

Ash felfigyelt a kiáltásomra és ő is csodálkozva nézte a foltot az oldalamon. A lövés nem tőle jött.

-Még soha nem játszottatok Paintballt?-hallottuk hirtelen valahonnan messziről-Mindenki mindenki ellen!

Mielőtt reagálhattunk volna, Asht is eltalálta egy lövés a combján. 

-Fenébe!-kiáltotta és odajött mellém. Odanéztem az irányba, ahonnan a lövés jött. Ki volt az az idióta, aki belénk mert kötni?

-Gyere!-suttogtam mérgesen Ashnek és elhúztam egy búvóhelyre. 

-Háború lesz!-mondtam agresszívan és hangosan megtöltöttem a pisztolyomat-Most majd meg tudja ez az alattomos szemét, hogy kivel áll szemben!-Ash szórakozottan vigyorgott rám.

Damn Badbabe [Magyar fordítás]Место, где живут истории. Откройте их для себя