Bölüm 2

14.5K 494 34
                                    


Azranın ağzından:

Sabah yine alarmın sesi ile uyandım.
Kalkıp banyodaki işlerimi haletim,formalarımı giydim,saçımı yine düzleştirdim makyaj olarakta rimel ve parlatıcı sürdüm.Odamdan çıktım Irmağın odasına girdim ve daha kalkmamış olduğunu gördüm. Sinsice sırıtıp üstüne atladım "Günaydınnn" diye bağırdım. O neye uradığını şaşırsada sonradan benim oduğumu anladı "Çekil üstümden Azra" dedi
bende "Hadi kanki hazırlan geç kalıcaz" dedim ve kapıya doğru ilerledim tam çıkıcağım zaman "Hazırlanman için 10 dakikan var.Yoksa anneni ararım ve Irmak okula gitmek yerine evde uyuyor derim " diye tekrar bağırdım sanırım tehtit işe yaramış olucak ki hemen yataktan fırlayıp hazırlanmaya başladı. Aklıma gelmişken annemi arasam çok iyi olucak.Hemen telefonumu aldım ve 'Aneciğim' yazısına tıklayıp telefonu kulağıma götürdüm ikinci çalıştan sonra açtı.
"Canım kızım dün ilk günün nasıl geçti. Hiç aramadın" dedi.
"İyi geçti annem.Dün çok yoruldum da arayamadım " dedim.
Annem "Şimdi okulda mısın bitanem "diye sordu o an aklıma geldi geç kadığımız
"Anne benim kapatmam lazım okula geç kalıyoruz" dedim.
O da "Tamam kızım.Sık sık ara da meraklandırma" dedi ve kapatı. Hemen Irmağın kolunda tutup çekiştirmeye başladım "Dur daha kahvatı yapmadık" dedi
"Geç kalıyoruz.Okulda atıştırırız bir şeyler" dedim ve evden çıktık.

Okula geldiğimizde hemen sınıfa cıktık. Irem bize doğru gelip "Günaydın" dedi bizde Irmakla aynı anda "Günaydın" dedik. Ben sırama yani Meriçin yanına ilerlerken Irmakta Iremin yanına oturmuştu. Meriçe " Günaydın " dedim ve yanına oturdum o da "Günaydın" dedi bir şey konuşmaya fırsat kalmadan sınıfa hoca girdi ve sıkıcı bir ders daha ama yinede dersi dinledim.

Sonunda zil çaldı ve hemen Irmakla Iremin yanına gitim "Kızlar kantine inelim açlıktan ölücem" dedim
"Bende" dedi Irmak.
Iremde "Tamam"dedi ve beraber kantine indik.Gidip tost aldık ve boş bir masa bulup oturduk.
Irem "Sizi en yakın arkadaşımlan tanıştırıyım Ceyda" dedi yanımıza gelen kızı göstererek.Kız yanımıza gediği zaman "Merhaba " dedi bende  "Merhaba ben Azra bu da en yakın arkadaşım Irmak" dedim ve oda yaımıza oturdu sonra biraz muhabet etik ve sınıfa çıktık. Ben gidip Meriçin yanına oturdum.
Meriç " Nasıl, alışa bildinizmi bizim okula" diye sordu.
"Alışmaya çalışıyoruz" dedim samimi bir gülümseme ile. Meriç tam bir şey söyleyecei an sınıfa hoca girdi ve söyleyemedi. Aslında Meriç iyi birisiydi Ares gibi öküz, kaba, kendini bir şey sanan biri deildi.

Sonunda dersler bitmişti. Hemen çantamı aldım ve Irmağın yanına gitim oda defterlerini topluyordu.
"Hadi hazırsan çıkalım kanki " dedim o da çantasının fermuarını kapatı         " Hazırım" dedi. Tam sınıftan cıkıyorduk akamdan biri "Azraa" diye seslendi. Arkamı dönduğum an o kişinin Meriç olduğunu gördüm. Yanımıza geldi "Bugün sizi ben bırakıyorum itiraz istemiyorum" dedi.
Tam itiraz edicektim " Itiraz istemiyorum dedim Azra. Önden buyurun " dedi ve kapının önünde cekildi. Dışarı çıktımızda herkes bize bakıyodu, ne varki bakacak anlamadım. Meriçin arabasının yanına vardığımızda arabayı şöyle bi süzdüm. Meriçin zegin olduğu beliydi. Meriç şöför koltuğuna geçti, Irem arka kapıyı açıp bindi tam ben de biniyodum Meriç " Öne geç sene " dedi bende mecburen öne bindim.

 Meriç şöför koltuğuna geçti, Irem arka kapıyı açıp bindi tam ben de biniyodum Meriç " Öne geç sene " dedi bende mecburen öne bindim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

( Meriçin arabası )

Meriç " E nerde oturuyor sunuz " dedi ben de " Ben sana yolu tarif ederim " dedim ve yolu tarif etemem dışında tek konuşmamız bu oldu.

Eve geldiğimizde Meriçe döndüm
" Bıraktığın için saol " dedim oda
" Onemli deil. Eviniz de hiç uzak deilmiş " dedi imalı imalı. Hani dün bırakıyım mı diye soduğunda uzak deil dedimdi ama evmiz okula ne çok uzak, ne de çok yakındı. Ona hiç bir şey demeden arabadan indim. Iramağın yanına gitim ve konuna girdim.
Iramak " Kızım iki saatir ne yaptın arabada" dedi
Ben de " Ne yapabilirim Irmak söylediğimiz yalanı anlamış. Off ya şimdi ben nasıl bakıcam çocuğun yüzüne " dedim.
" Ne yalanı be" dedi ve anlamayan gözlerle bana baktı.
" Ne yalanı olucak, hani biz dün demedikmi evimiz uzak deil diye" dedim
"Valaha kanka yanında oturan sensin orasınıda sen düşün" dedi ve eve girdi. Arkasında sinirli bir ben bırakarak.
Eve girdikten sonra üstümü deiştirdim ve Irmakala ikimiz yemek yapmaya çalıştık ama sadece calıştık.

Irmak " Kanka biz bundan zehirlenmeyelim" dedi
"Valaha bilmemki kanka zehirlenirmiyiz " dedim bende
"Boşver sen bunu. Biz en iyisi tost falan yapalım " dedi
"Bencede" dedim veyemeği çöpe atık  hemen tost yaptık.

Tostlarımızı yedikten sonra biraz film falan izledik ve uyuduk.


Okuduğuniz için teşekkürler. Yazım hataları için özür dilerim. ❤❤❤❤

Piskopat MafyamWhere stories live. Discover now