Bölüm 6

11K 424 16
                                    

Meriçin ağzından:

Bu gün Ares ve Azranın buluşacağını örendim. Ares yine aynı şeyi yapıyor,ben Aslıdan hoşlanırken onu elimden adığı gibi şimdi de Azrayı almaya çalışıyor. Ama buna izin vermiyeceim. Bakalım bugün Azra onunla değilde benimle buluşunca ne yapacak. Bunları düşünürken Azranın evinin önüne gelmiştim. Azraya mesaj atım.
Gönderilen: Azra :

'Geldim kapının önündeyim. Bekliyorum'

Yazıp yodadım.

Azranın ağzından :

Meriçi beklerken kızlarla koyu bir dedikoduyun dibine vurmuştuk. Ama artık canım sıkılmaya başlamıştı. Tam bir buçuk saatir onu bekliyordum. Zaten ona karşı borçlu hisetiğim için ödevimi bıraktım şimdi ise Meriçi bekliyordum. Tam kalkıp üzerimi deiştireceğim sırada bir mesaj geldi

Gönderen: Bilinmeyen numara:

'Geldim kapının önündeyim.
Bekliyorum'
Yazıyordu mesajda. Hemen kızlara döndüm ve "Kızlar ben çıkıyorum. Meriç gelmiş " dedim ve kapıya ilerledim. Bu sıradada Meriçin numarasını kaydettim.

Binadan çıkar çıkmaz Meriçin arabasına doru ilerledim. Kapıyı açıp bindim.Ben biner binmez beni önce süzüp sonrada sırıtıp önüne döndü.
Ne oldu ya komik bir şey mi var. Yoksa yüzümde mi bir şey var. En sonunda dayanamadım ve sordum
"Ne oldu yüzümde bir şey mi var yoksa " diye
"Yooo yok bir şey yüzünde" dedi. E niye sırıtıp duruyor bu adam o zaman
"E neden sırıtıp duruyorsun o zaman" dedim merakımayenik düşüp.
"Çok güzel olmuş sun. Okulda kinden bir deişik geldin gözüme" dedi. Aslında utanmıştım ve hemen kafamı önüme çevirdim. Bana pek böyle iltifatlar etmelerine alışik deildim.

Kafeye gelene kadar hiç bir şey konuşmamıştık. Geldimiz kafe baya pahalı bir yerdi geliba. Ben dış görünüşünden bunu anlaya bildim. Meriç arabayı park etikten sonra indik ikimizde. Hemen yanıma gelip elimi tutmaya kalkıştı ama izin vermedim. Ne de olsa biz sadece arkadaştık böyle bir şey doru olmazdı. Sanırım biraz bozuldu ama çaktırmamaya çalışıyordu.

Burası çok güzel bir yerdi denize sıfır. Cam kenarındaki bir masaya gectik. Ben denizin eşsiz manzarasını izlerken yanımıza gorsonumuz geldi ve " Hoş geldiniz Meriç bey ne istersiniz efendim " diye sordu
Meriç " Ne alırsın Azra " diye sordu.
Bende " Meyva suyu" dedim
Meriçte "Madem içki içmiyoruz bende kola alıyım" dedi. Ne yani içki içmemi falan mı bekliyordu. Ben daha hiç içki içmedim ve içmeye de niyetim yok belki başka zaman tadına vakabilir ama şu an Meriçle yalnızken değin kesinikle. Ben zaten sigardan ve içkide hoşlanmayan birisi idim.
Garsonumuz siparişlerimizi alıp giti. Bende tekrar denizi izlemeye geri döndüm.

Denizin eşsiz mazarası insana bütün kötülükleri unutura biliyordu. Şu anda bu güzel manzarayı seyrederken aklıma annem ve babam gelmişti. Onlarla konuşmayalı çok olmuştu. Sonra onları aramayı aklıma not etim. Kesin beni çok merak etmişlerdir. Ben de onları çok özlemiştim. İlk defa onlardan bukadar bir süre ayrı kalıyordum ve garip geliyordu. Tabiki zor da  özeliklede yemek konusunda. Yemeklerden sadece sayılı yapabiliyordum. Beni düşüncelerimden ayıran Meriçin sesi olmuştu.

"Ne o daldın. Ne düşünüyordun?" diye sordu

"Hiç annemle babam aklıma geldi de onları düşünüyordum" dedim bende . Bu zamanda da garsonumuz içeceklerimizi getirmişti.

"Ailenlemi yaşıyor sun?"

"Hayır burada Irmakla beraber yaşıyoruz. Aslında ailem biraz sorun yaptı daha lise üçe gitiğimiz için ama onların işyerlerine uzak olduğu için mecbur kaldılar "

"Neden bizim okula geldiniz ?" bu çocuk sadece soru mu soruyo ben alnlamadım ama yinede cevap verdim

"Bizim okuldan aslında kovulduk " dedim

"Neden kovuldunuz ki"

"Aslında bizim bir suçumuz yoktu. Bizim sınıftan bir kız birinin paralarını çalmış sonrada gelmiş benim üstüme atı suçu. Bunuda sadece beni okuldan kovdurtmak için yapmış. Bende bunu örendiğim zaman gitim kızın saçını başını yoldum. Tabi Irmakta boş durmadı ve bana yardım eti. Olay böyle oldu" dedim ve soluklandım nezamandan beri nefes almadan konuşuyordum. Yine o kızı hatırlayınca sinirlerim bozuldu. Hoşladığı çocuk bana çıkma teklif etiği için bu planı yapmış.

"İyi yapmış sınız " dedi altan altan kıkırdar ken. Ne yapalım haketmişti . Beni hırsızlıkla suclamıştı ve ben alsla haksızlığı kabulenen birisi değildim. Ama iyi benzetmiştik bir daha başkasına yapabileceğini sanmıyorum. Ama yinede olsa okuldan bizi kovmuşlardı nedenmiş biz arkadaşımıza şidet uygulamışız. He he kızın ailesi zengin demiyorlarda bahane uyduruyorlar.

Meriçin ağzından :

Sanırım artı Arese mesaj atma vakti geldi. Bakalım Azrala beni görünce ne yapacak. Madem benimle Azra için kavga eti demiki ona karşı bir şey hisediyor olmalı. Ama bakalım Azrayın onu ekipte benimle geldiğini onenirse ne olacak...

Azranın ağzından :

Biraz daha Meriçle sohpet etik ve ondan sonrada o telefonunda bir şeyler  kurcalamaya başlamıştı bende tekrar o muhteşem deniz manzarasına geri döndüm. Ben manzarayla ilgilenirken baya bir vakit geçmişti. Artık yavaş yavaş canım sıkılmaya başlamıştı. Kızlarıda merak etim acaba ne yapıyorlar. Bu gece İremde bizde kalıcaktı. Eve gider gitmez kesin beni sorguya çekeceklerdi. Ben bunları düşünürken gözüm birden kapıya kaydı  gerçektende o birada mıydı...

Umarım beğenirsiniz ❤❤❤❤

Piskopat MafyamWhere stories live. Discover now