Part 5. "A carrot costume?"

4K 134 19
                                    

POV Keylee

"Ik heb het gevoel dat Lou en ik minder close zijn" zeg ik. Aria keek op van de spiegel waarin ze zich aan het opmaken was. "Hoezo dat nou weer" vraagt ze verbaasd. "We hebben de afgelopen maand niet echt een date gehad, of tijd gehad voor ons tweeën" leg ik uit.

"Liam en ik ook niet, maar we begrijpen het omdat school nu in de weg zit" zegt Ally. "Maar ik wil gewoon dat hij zegt dat hij ons mist en wat vaker alleen met me wil zijn" zeg ik. "Je moet hem gewoon vragen of hij vandaag iets af wil spreken" zei Aria.

"Ja.. en vertel hem dan dat je hem mist als vriendje" vult Aria aan. Ik knik even. We hadden straks afgesproken met de jongens, zodat ze ons gingen lopen naar onze klas.

"Hey beauty van me" zegt Louis. "Hey" zeg ik. Hij drukte een kus op mijn lippen en sloeg zijn arm om mijn schouder. De rest liep vooruit de school in. En ik stopte Louis even. "Lou.." begon ik. Hij keek me vragend aan. "Is er iets" vraagt hij. "Vind je ook niet dat we minder close zijn" zeg ik. Hij begint te lachen. "Babe, hoe bedoel je.. wij zijn zo close dat het lijkt alsof we aan elkaar vast zitten geplakt" zegt hij. "Lou.. even serieus" zeg ik. Hij haalt zijn schouders op. "Ik vind het wel goed gaan" zegt hij.

"Dus je vind het niet erg als we minder tijd doorbrengen met elkaar" zeg ik. Hij kijkt me bedenkelijk aan. "We zien elkaar toch, dus ik zie niet wat het probleem is babe" zegt hij. Ik kijk hem teleurgesteld aan. "Laat ook maar" zeg ik en ik loop snel de school in. "Keyl, wacht nou even" hoor ik hem roepen. Maar ik negeer hem.

"Hij bedoeld het niet zo" zegt Aria. "Vast" mompel ik. En ik leg mijn hoofd op de tafel neer. "We gaan nu de Latijnse namen oefenen van lichaamsdelen, maak allemaal even aantekeningen graag" zegt Mevrouw Jadens.

Ik zucht even en pak mijn schrift. De les word verstoord door de deur die openging.  Ik lette er niet op, totdat Ally me aantikte.

"Wat is er" zeg ik terwijl ik nog blijf schrijven. "Ik heb geen idee wie je mag zijn, maar je verstoord mijn les, en kun je me vertellen wat je in hemelsnaam aan hebt" zegt Mevrouw Jadens. Ik keek op, terwijl de klas zich vulde met gelach en gepraat sloeg ik mijn hand voor mijn mond. 

POV Louis

Ik krab even achter mijn hoofd. Ik snap Keylee soms echt niet. Ik loop de school in naar mijn volgende les, Filosofie.

"Misschien moet je haar meer aandacht geven" zegt Liam. Ik kijk hem aan met gefronste wenkbrauwen. "Ik geef haar aandacht" zeg ik. Zayn schud zijn hoofd. "Meisjes verwachtten dat je ze verwend met cadeautjes, ze mee neemt op dates en ze overlaad met complimentjes" zegt Zayn. "Precies, dus doe eens gek Lou en laat je meisje zien hoeveel je van haar houd" zegt Liam. "Jullie hebben gelijk" zeg ik. En ik pak mijn spullen in. "Waar ga je heen" vraagt Zayn. "Ik ga naar Keylee" zeg ik en ik sta op. "Nu" zegt Liam vragend. "Yep" zeg ik en ik loop naar de lerares

"Meneer Tomlinson" zegt Mevrouw Bexter. "Ik..ehh.. Ik voel me niet goed, mag ik me gaan melden" zeg ik. "Geen probleem" zegt ze. Ik knikte even en keek nog een keer naar Liam en Zayn die hun duim opstaken.

Ik wist zeker dat ik voor gek verklaard zou worden met dit belachelijke pak aan, but who cares. Ik ga de meisje van mijn dromen verrassen en laten zien hoeveel ik van haar hou..

Ik had de tekst duizend keer in mijn hoofd gezegd. En ik merkte dat ik nerveus was toen ik voor Keylee's klaslokaal kwam. Toch besloot ik de deur open te doen en er waren gelijk 30 paar ogen op mij gericht. Iedereen keek behalve Keylee.

"Ik heb geen idee wie je mag zijn, maar je verstoord mijn les, en kun je me vertellen wat je in hemelsnaam aan hebt" zegt Mevrouw Jadens. Ik hoorde hoe er gepraat werd, gelachen werd en het kon me niks schelen. Het enige wat er toe deed was Keylee die mij aankeek.

"Ik ben hier om de meisje van mijn dromen, te laten zien hoeveel ik van haar hou" begon ik. "Lou.. dit hoeft-" ik onderbreek haar en loop naar haar tafel toe. "Schatje, ik ben echt een hele domme wortel soms, dat verklaard het pak ook trouwens" Keylee glimlachte. "Staat je heel goed" zegt ze. "Thank you babe" zeg ik. Ik keek even de klas rond en merkte dat iedereen staarde naar ons. Ik zucht heel even. Maar besluit de blikken te negeren, en me te focussen op Keylee.

"Het punt is Keylee, ik weet echt niet wat ik zonder jou zou moeten.. Het spijt me dat ik je de afgelopen tijd niet heb behandeld zoals je verdiend.. Ik weet soms niet hou ik me mept gedragen bij je.. maar wat ik wel weet is dat mijn gevoelens voor je echt zijn.. ik hou van je" zeg ik. Door de tranen in haar ogen wist ik dat ik haar geraakt had.

Ik ging knielen voor haar en pakte een doosje te voorschijn. Ik hoorde de klas gelijk onrustig worden. "Sssh ik ga haar niet ten huwelijk vragen" zeg ik "nog niet tenminste"

Keylee keek me vragend aan. "Misschien is dit iets wat je niet wilt, maar ik heb het met liefde uitgekozen voor het liefste meisje van de wereld" zeg ik. En ik geef haar het doosje. "Maak het maar open als we alleen zijn" Ze knikte even.

Ze boog zich naar me toe en kuste me. Iedereen klapte even. "Ik hou van je" fluisterde zodat ik het alleen kon horen. Ik ging weer even op staan. "Als iedereen nou even doet alsof ik hier nooit ben geweest in een wortelpak, dan ben ik heel blij" zeg ik. Ik hoor iedereen lachen. Ik zwaaide nog even naar iedereen en als ik bijna bij de deur ben hoor ik Mevrouw Jadens me terug roepen.

"Ehh ja" zeg ik. "Melden bij de schoolhoofd graag" zegt ze met een glimlach. "Ach het was het helemaal waard" zeg ik en ik kijk nog even naar Keylee die naar me glimlacht en loop dan de klas uit.

"Kunt u mij de wortelpak verklaren, Meneer Tomlinson" zegt Meneer Pieters, onze schoolhoofd. "Bent u ooit verliefd geweest" zeg ik. Hij knikt even als antwoord. "Ik wou mijn vriendin verrassen en laten zien hoeveel ik nog steeds van haar hou.. hoe gek ik op haar ben en dat ik niet zonder haar kan" zeg ik. "Ze heeft wel een goeie aan je, weet je wat ik zie het dit keer door de vingers" zegt Meneer Pieters.

"Echt" zeg ik vragend. "Mits je dat belachelijke pak nooit draagt" zegt Meneer Pieters. "Ook niet met Halloween" vraag ik. Hij schud zijn hoofd. "Carnaval" zeg ik. "Nee nooit meer" zegt hij weer. "Zelfs niet mijn verjaardag" zeg ik. "Verlaat mijn kantoor alsjeblieft" zei Meneer Pieters. "Zoals u maar wenst" zeg ik en ik sta op en loop zijn kantoor uit.

"Waar neem je me mee naartoe" zeg Keylee terwijl ik haar ogen heb bedekt. "Please babe, dit is al de twintigste keer dat je het vraagt" zeg ik. "Geef me een hint" zegt ze. "De hint is dat we er nu zijn" zeg ik. Ik laat haar ogen los. En ze kijkt met open mond naar de picknickleed met twee kleine kaarsen erop en een grote mand eten.

"Heb jij dit gedaan" zeg ik. "Misschien heb ik wat hulp gehad van kerstelfjes" zeg ik. Ze glimlacht en geeft me een knuffel. "Maar het is herfst" zegt ze. "Shh don't ruin the joke" zeg ik. En ze glimlacht even.

"Maak je het doosje nog open" vraag ik. "Oh ja" zegt Keylee en ze haalt het doosje tevoorschijn, en maakt het doosje open. "Lou.. het is prachtig" zegt ze. "Voor de mooiste en liefste meisje" zeg ik. Ze glimlacht en drukt een kus op mijn lippen. "Doe jij hem om" vraagt ze. Ik knik en neem de ketting aan en schuif haar haar aan de kant. "Ik doe hem nooit meer af" zegt ze en ze legt haar hoofd op mijn schouder.

"Dat is je geraden" zeg ik met een grijns. Ze gaat rechtop zitten. "Ik heb nooit zulke sterke gevoelens gehad voor een jongen behalve voor jou, ik hou echt van je Louis" zegt ze. Haar ogen leken donkerder dan normaal, maar ze straalden wel. Ik streek zachtjes langs haar wang. "Ik ook van jou Keylee" zeg ik. En boog me naar haar toe en drukte mijn lippen op die van haar.

// Voor de Leylee liefhebbers, aka Louis en Keylee :)

Oh en als er fouten in zitten, komt het omdat ik het via mobiel heb getypt en ga uploaden so don't blame me, ik ga ze er nog uithalen

Anyway ik hoop dat jullie dit een leuke hoofdstukje vonden

XOXO //

Who wins her heart?Where stories live. Discover now